Germania
Germania

Najava dana: Tottenham - Chelsea kao šlager dana, sudar Vlašića i Erlića u Italiji, zanimljivi ogledi u NBA ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas istaknuli.

Tottenham – Chelsea, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Maurizio se vraća kući, ali u Angeu Postecoglou Pijetlovi imaju novog vođu kojeg obožavaju i kojem u potpunosti vjeruju. Plavci nisu očajni kao prošle sezone, ali su i dalje daleko od borbe borbu za vrh. Tottenham, i to bez Kanea, djeluje fenomenalno u početku sezone. Son je prebačen u vrh napada, Maddison igra sjajno, a obrana je čvrsta. Domaćinu treba pobjeda da bi se vratili na prvo mjesto, dok bi Chelsea s eventualnim slavljem preskočio Crystal Palace na 10.mjestu.

Frosinone – Empoli, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Empoli je prošlog tjedna upisao visoku domaći poraz od Atalante (0-3), dok je Frosinone vodio na gostovanju kod Cagliarija 3-0 pa onda na kraju izgubio utakmicu 4-3. Dakle, ni jedna ni druga momčad nisu u nekim ‘bajnim’ formama. Empoli je trenutno u zoni ispadanja (18. mjesto), dok je Frosinone s pet bodova više od njih (12) trenutno na 12.mjestu. U posljednja tri međusobna ogleda Empoli je upisao tri pobjede.

Torino – Sassuolo, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Vlašić protiv Erlića. Toro ima velikih problema u fazi napada, malo zabijaju, a to se najviše spočitava Ivanu Juriću. Sassuolo je ove sezone korektan, ponajviše zbog izvrsne forme Berrardija koji je već godinama prva violina Zeleno-crnih. Bez njega, vjerojatno bi se borili za ostanak. Inače, između ove dvije momčadi je tek jedan bod, stoga je jasno zašto se očekuje jedna tvrda utakmica.

Getafe – Cadiz, 21.00

(Nogomet, La Liga)

U posljednjih pet utakmica u La Ligi, Getafe je upisao – pet remija! No, u Coppi del Rey su ovog tjedna slavili s ogromnih 12-0, zbog čega prepuni samopouzdanja dočekuju Cadiz. Getafe je dosad skupio dva boda više od svojeg današnjeg protivnika, a navijači svoje nade najviše polažu u sjajnog vratara Soriju te napadača Borju Mayorala.

Brondby – Aarhus, 19.00

(Nogomet, Superliga)

Danski velikan, u čijim redovima sjajno igraju Hrvati Josip Radošević i Marko Divković, danas ima status velikog favorita. Kopenhagen je ispred njih, ali pušu im za vratom. Prvo ime gostiju je Mortensen koji je dosad zabio pet pogodaka. Dakle, ako domaći sastav uspije njega neutralizirati, onda bi lako mogli do bodova.

Cibona – Cedevita, 20.00

(Košarka, Premijer liga)

Nakom teškog poraza od Zadra, Cibona je nanizala dvije pobjede, protiv Split u Premijer ligi i protiv Mornara u Draženovom domu u okviru ABA lige. Sada se sastav Jakše Vulića nada kako bi mogao vezati i treću u zagrebačkom derbiju, protiv Cedevite. Faktor umora bi mogao odigrati određenu ulogu kod Cibone koja igra u zgusnutom rasporedu, no unatoč tome Vukovi su i dalje favoriti.

Indiana – San Antonio, 1.00

(Košarka, NBA)

Indiana igra na pogo Haliburtona, sjajnog playmakera kojemu bi ipak trebala neka pomoć suigrača kako bi Pacers popravili svoju poziciju na tablici. S drueg strane, San Antonio se uzda u wunderkinda Victora Wembanyamu koji već u prvim utakmicama pokazuje o kakvom se talentu radi. Iako en igraju iste pozicije, bit će zanimljivo pratiti okršaj Haliburtona i Wembanyame u utakmici koja bi mogla otići na jednu loptu.

Miami – LA Lakers, 1.30

(Košarka, NBA)

Miami ne briljira ove sezone, iako u njegovim redovima sjajno igra Tyler Herro, dečko koji je bio u mnogim trejd kombinacijama, a na koncu je ipak ostao na Floridi. Lakersi se pak i dalje traže u igri, poraženi su u zadnjoj utakmici od Orlanda pa bi sada mogli potražiti iskupljenje protiv neuvjerljivog Heata.

New York – LA Clippers, 1.30

(Košarka, NBA)

New York ne igra na početku sezone na razini lanjske forme i Knicksi još ne igraju onako kako se to od njih očekuje. Nisu niti LA Clippersi puno bolji, a ovo bi trebala biti utakmica u kojoj bi trebao debitirati James Harden. Zaigra li Harden u dresu momčadi iz LA-a, onda je momčad Ivice Zupca jasan favorit u ovom susretu.

Brooklyn – Milwaukee, 1.30

(Košarka, NBA)

Iako se očekivalo kako će Milwaukee dominirati dolaskom Damiana Lillarda, to ipak nije slučaj i Bucksima je očigledno potrebno još dosta uigravanja. Sjajna prilika za to je večerašnja utakmica protiv Brooklyna koji u svojim redovima nema niti jednog punokrvnog superstara, a Netsi igraju momčadsku košarku. No, Bucksi su ipak osjetni favoriti u ovom susretu.

 


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti