Germania
Germania

Najava dana: Španjolski Superkup, Kup Italije i jaki euroligaški okršaji

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.01.24. | 06:59

Evo što smo za danas izdvojili

 Varaždin – Istra 1961, 11.00

(Nogomet, prijateljski susret)

Varaždin i Istra 1961 pripremaju se za novu HNL sezonu, a svoju formu će testirati upravo u međusobnom susretu. Što se forma tiče uoči stanke, Varaždin je stajao nešto bolje, pa je u posljednjih pet utakmica zabilježio dvije pobjede, remi i dva poraza, dok su Puležani u istom periodu imali tri poraza, pobjedu i remi. No, Varaždinci će u ovom susretu kao i u drugom dijelu sezone biti bez uslugu Frana Brodića koji će nositi dres Dinama, pa bi i u ovom susretu Varaždinci mogli biti znatno oslabljeni.

Gorica – Radnički Beograd, 14.30

(Nogomet, prijateljski susret)

Nakon što ju je preuzeo Dinko Jeličić, Gorica je nastavila nizati dobre rezultate, da bi onda ipak pomalo posustala kako se bližila zimska stanka. No „ubojica HNL divova“ je polusezonu završila u pozitivnm tonu budući da je na svom terenu slavila protiv Rudeša. Sada ima prijateljski okršaj protiv Radničkog iz Beograda u kojemu je osjetni favorit.

Barcelona – Osasuna, 20.00

(Nogomet, Superkup Španjolske)

Barcelona s Xavijem ne gra nogomet od kojeg cure sline, a bome ni rezultatski to nije najbolje pa su tako ispred katalonskog sastava i Real i Girona. Stoga je sigurno Xavi zaoštrio pripremni period, a kako bi to moglo izgledati u nastavku sezone otkri će i večerašnja utakmica u okviru polufinala španjolskog Superkupa protiv Osasune Ante Budimira. Sve osim pobjede Barcelone bilo bi veliko iznenađenje.

Juventus – Frosinone, 21.00

(Nogomet, Kup Italije)

U četvrtfinalu Kupa Italije sastaju se Juventus i Frosinone u kojemu je favorit očigledan. Stara dama je veliki favorit u ovom susretu, pa iako u Serie A joj dionice ne stoje baš najbolje, sigurno se momčad iz Torina nada kako bi se barem u ovom natjecanju mogli osladiti s nešto srebrnine u ovoj sezoni.

Fenerbahçe – Bayern, 18.45

(Košarka, Euroliga)

Na gorjim etažama košarkaškog Fenerbahçea nisu bili zadovoljni rezultatima i igrom Dimitria Itoudisa kojeg je nedavno zamijenio bivši trener Barcelone Šarunas Jasikevičijus. Fener nije najbolje startao pod njegovim ravnanjem, ali je u posljednje dvije utakmice vezao dvije pobjede protiv dva izravna konkurenta za ulazak u doigravanje – Maccabija i Partizana Željka Obradovića. S druge strane, Bayern ne igra briljantno, u seriji je od tri poraza, a sada bi mogao upisati i četvrti.

Panathinaikos – Monaco, 20.15

(Košarka, Euroliga)

Od skupocjenog Panathinaikosa ove su sezone bila velika očekivanja, a grčki sastav nije najbolje krenuo u novu kampanju. Međutim, u međuvremenu se momčad Ergina Atamana uigrala, u posljednjih pet euroligaških utakmica ima četiri pobjede i jedan poraz i trenutno je na petom mjestu ljestvice s omjerom 12-8. Na noge mu dolazi Monaco koji ima pobjedu manje i poraz više, a Grci su favoriti pred svojim navijačima.

Milano – Crvena zvezda, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Crvena zvezda je odigrala očajnu utakmicu u prošlom kolu i slijedom toga je izgubila od pretposljednjeg ASVEL-a rezultatom 91-100. Srpski sastav sada gostuje u Milanu kod jednog od ponajvećih razočaranja sezone – Milana, no koji je ipak kvalitetniji od Beograđana, osobito kada se uzme u obzir i činjenica da igra u svom Mediolanum Forumu.

Real Madrid – Valencia, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Madridski Real je sila koju se teško ili gotovo ne zaustavlja. Momčad Marija Hezonje igra briljantnu košarku i u dosadašnjih 20 euorligaških utakmica upisala je tek dva poraza. Vjerojatno će na istom broju poraza ostati i nakon večerašnje utakmice u kojoj u Madrid dolazi momčad Valencije. Ne radi se o lošem sastavu, ali Real je jednostavno predobar ove sezone.

Cleveland – Brooklyn, 20.00

(Košarka, NBA)

Cleveland solidno gura ove sezone i trenutno je na omjeru od 21 pobjede i 15 poraza s tim da su cavaliersi u nizu od tri vezane pobjede. A na noge im dolaze Brooklyn Netsi koji su solidni, igraju momčadski, ali nemaju baš neku kestra kvalitetu. Cavaliersi to imaju u, primjerice, Donovanu Mitchellu i očekuje se da momčad iz Ohija upiše pobjedu u ovom nadmetanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti