Germania
Germania

Najava dana: Sjajni okršaji u Ligi prvaka, Real čuva savršenu euroligašku sezonu i NBA liga

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 28.11.23. | 07:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Lazio – Celtic, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Skupina E Lige prvaka je itekako zanimljiva i tri kluba vode pa gotovo jednakopravnu borbu za prolazak dalje. Atletico Madrid je na vrhu s osam bodova, dok je Lazio drugi s bodom manje, a trećeplasirani Feyenoord ima šest bodova. A Lazio večera dočekuje Celtic koji nema previše ambicija u ovoj utakmici stoga su Talijani u dobroj poziciji da pobjedom naprave korak prema plasmanu dalje.

Šahtar – Antwerp, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Šahtar je u proteklom kolu slavio protiv Barcelone i na taj način si otvorio put prema prolasku dalje. Ukrajinski sastav večeras igra protiv Antwerpa koji je na dnu skupine s nula bodova iz do sada odigrane četiri utakmice. Šahtar je ozbiljni favorit u ovoj utakmici i sve osim uvjerljivog slavlja domaćina bi se moglo protumačiti kao veliko iznenađenje.

Milan – Borussia D., 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Dortmundska Borussia je napravila veliki posao u posljednje dvije utakmice u kojima je slavila protiv Newcastlea i zasjela na vodeće mjesto skupine F Lige prvaka. No ništa još nije riješeno budući da su u „skupini smrti” sva četiri kluba u igri za prolazak dalje. BVB ima samo bod više od drugoplasiranog PSG-a koji dolazi na Westfallen po trobod. Stoga nas večeras očekuje neizvjesna utakmica i lako moguće velik broj pogodaka.

Barcelona – Porto, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Barcelona si je porazom protiv Šahtara zakomplicirala jednostavan prolazak s prvog mjesta pa sada u direktnom okršaju protiv Porta mora igrati za prvu poziciju skupine. U prvom međusobnom ogledu ovih protivnika Barcelona je u Portugalu slavila s minimalnih 1-0. Sada Portugalci dolaze na sjeveroistok Španjolske u nadi da će brojne ozljede Xavijevog sastava utjecati na igru katalonskog sastava koji je unatoč tome favorit u ovoj utakmici.

Feyenoord – Atletico, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Atletico Madrid dolazi u Nizozemsku s nadom da će pobjedom ovjeriti prvo mjesto skupine E u kojoj, uostalom, trenutno i drži vodeće mjesto. Feyenoordu je pak neophodna pobjeda kojom bi stigao čak i do prvog mjesta i ostavio si šanse u posljednjem kolu za prolazak s prvog mjesta. Za očekivati je da će Nizozemci i Španjolci odigrati tvrdu utakmicu u kojoj bi ipak obrane mogle biti u prvom planu.

Man. City – RB Leipzig, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Manchester City je stopostotan u skupini G. Građani su u četiri odigrane utakmice zabilježili isto toliko pobjeda uz gol razliku 12-3. Sada im na noge dolazi drugoplasirani RB Leipzig koji je također bukirao kartu za nokaut fazu Lige prvaka, pa Nijemcima preostaje tek nada da će se Građani opustiti pa bi ih mogli uloviti na krivoj nozi. No, Kovačićev i Gvardiolov City je osjetni favorit i u ovom susretu na Etihadu.

PSG – Newcastle, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

PSG ponovno igra neuvjerljivu europsku sezonu u kojoj je trenutno na drugom mjestu skupine F. Doduše, Parižani zaostaju samo jedan jedini bod za dortmundskom Borussijom pa bi pobjedom u večerašnjoj utakmici protiv Newcastlea mogli izbaciti Engleze iz utrke za prolaskom dalje, a sebi pripremiti teren da u posljednjem kolu izbore prvolazak s prvog mjesta skupine. No neće im biti nimalo jednostavno, budući da će i Englezi imati veliki motiv na Parku prinčeva.

Young Boys – Crvena zvezda, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Kada su ih kuglice spojile u istu skupinu s Manchester Cityjem i RB Leipzigom, bilo je sasvim jasno kako će se Young Boysi i Crvena zvezda boriti za treće mjesto i proljeće u Europi. A takva je i realnost – i Švicarci i Srbi imaju po jedan bod, pa bi eventualnom pobjedom stigli do osiguravanja Europske lige. U ovom slučaju ipak su veći favoriti Young Boysi koji igraju na svom terenu pred svojim navijačima.

Maccabi – Real Madrid, 21.00

(Košarka, Euroliga)

Devet utakmica i devete pobjeda – tako za sada izgleda euroligaška sezona aktualnog europskog prvaka madridskog Reala. Klub Marija Hezonje briljira na europskim parketima i trenutno je uvjerljivo prvi. Iza njega je Barcelona koja je u deset utakmica zabilježila osam pobjeda i dva poraza. A Madriđani će večeras igrati protiv Maccabija koji je do sada zabilježio pet pobjeda i četiri poraza i ništa ne ukazuje na to da bi se kraljevski klub mogao susresti s prvim ovosezonskim europskim porazom.

Boston – Chicago, 01.30

(Košarka, NBA)

Boston igra novu sjajnu sezonu i trenutni je vodeća momčad Istočne konferencije s 13 pobjeda i četiri poraza. Jayson Tatum i društvo su jasno nanišanili jedinicu za doigravanje i svaka utakmica im itekako znači pa tako i ova večerašnja protiv Chicaga. A ako netko igra sezonu ispod svih očekivanja, onda su to Bullsi i već se naširoko priča i piše o tome kako slijedi veliki redizajn momčadi iz koje svi žele pobjeći glavom bez obzira. Celticsi će znati iskoristiti ovaj moment i stići do još jedne pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti