Germania
Germania

Najava dana: Sevilla u pokušaju zaustavljanja Madriđana, zagrebački košarkaški derbi i Euroliga

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.01.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Atletico Madrid – Sevilla, 21.00

(Nogomet, Kup kralja)

Atletico Madrid je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi, prvo su izabranici Diega Simeonea slomili Real Madrid u Kupu kralja, a onda su i slavili protiv Granade u gostima u okviru La Lige. Sada mu na noge dolazi Sevilla Ivana Rakitića koja igra promjenjivo, s tim da je u posljednjem kolu doživjela težak poraz 1-5 od Girone. Madriđani su veliki favoriti u ovoj utakmici.

Kirgistan – Oman, 16.00

(Nogomet, Azijski kup)

Oman hrvatskog izbornika Branka Ivankovića je do sada na Azijskom kupu izgubio 2-1 od Saudijske Arabije i remizirao 0-0 s Tajlandom pa sada traži puni plijen protiv skromnog Kirgistana. Kirgistan je pak kvalitetom ipak slabiji, a i do sada je bez bodova uz dva poraza od Saudijske Arabije i Tajlanda. Ivankoviću se smiješi tri boda...

Cedevita – Cibona, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Cedevita nije u formi u kakvoj je, primjerice, bila u nekim prijašnjim sezonama, dok je Cibona pod vođenjem Dine Repeša ipak podignula nivo svoje igre. No ,Cedevita je znala ne tako davno pobjeđivati Vukove pa će sada na svom parketu pokušati stići do iznenađenje. Cibone je ipak favorit, bez obzira na sve probleme s kojima se nosi u ovom trenutku.

Fenerbahçe – Virtus, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Virtus iz Bologne drži i dalje treće mjesto, a ima jednak omjer pobjeda i poraza (15-7) koliko ima i drugoplasirana Barcelona. Očito je kako talijanski sastav igra dobru košarku ove sezone i sada je samo pitanje mogu li tako i nastaviti. Fenerbahçe je zaigrao bolje otkako je na klupu sjeo Šaras Jasikevičius, iako je turska momčad poražena u posljednjem euroligaškom kolu na zahtjevnom gostovanju kod Žalgirisa. U ovoj utakmici nema jasnog favorita, iako mala prednost ipak ide Feneru zbog domaćinstva.

Alba – Crvena zvezda, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Crvena zvezda igra u nestalnoj formi u Euroligi, a u prošlom kolu je za pola koša poražen u Beogradu od Baskonije – kluba kojeg vodi bivši trener beogradskog sastava Duško Ivanović. Trenutno je srpski sastav na 12. mjestu ljestvice s omjerom od devet pobjeda i 13 poraza, a sada ide na noge Albi koja s ASVEL-om drži posljednje mjesto ljestvice. Očekuje se pobjeda gostiju.

Maccabi – Panathinaikos, 20.05

(Košarka, Euroliga)

Panathinaikos je momčad s trenutno najboljom formom u čitavoj Euroligi. Grčki sastav je proigrao pod ravnanjem Ergina Atamana i sada je u nizu od četiri pobjede zaredom. Sada igraju protiv Maccabija koji je s dva uzastopna poraza od Partizana i Olympiacosa srozao svoje dionice i sada se nalazi na devetom mjestu s omjerom od 12 pobjeda i deset poraza. Grci imaju prednost u ovom susretu.

Bayern – ASVEL, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Minhenski Bayern je prekinuo seriju poraza u prošlom kolu u njemačkom derbiju protiv berlinske Albea, a sada bi mogao zabilježiti i drugu pobjedu zaredom. Naime, u gostu mu stiže francuski ASVEL koji je uz Albu najlošija momčad Eurolige i generalno teško hvata pobjede na domaćem parketu, a kamoli na gostujućem.

Real Madrid – Olympiacos, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Olympiacos nije uspio ponoviti prošlosezonsku formu, ali i grčki sastav i dalje izgleda jako konkurentno u Euroligi. Trenutno se nalazi na šestoj poziciji s omjerom 12-10 i pobjedom u zadnjem kolu. Međutim, odlazi na najteže moguće gostovanju u Europi ove sezone – u Madrid gdje ga čeka gotovo nepobjedivi Real predvođen Marijom Hezonjom i Džananom Musom. Poraz Reala stigao bi kao veliko iznenađenje.

Gauff – Sabalenka, 9.30

(Tenis, Australian Open)

U ženskom dijelu Australian Opena, u polufinalu, očekuje nas dosta neizvjestan meč, onaj između Coco Gauff i Aryne Sabalenke. U ovom meču status favoritkinje ima Sabalenka koja je trenutno na drugom mjestu WTA ljestvice, ali nije ni Gauff puno dalje – nalazi se na četvrtom mjestu. Za očekivati je da će se sve odlučivati u tri seta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti