Germania
Germania

Najava dana: Serie A, FA Cup te regionalna i euroligaška košarka

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.01.24. | 08:00

Evo što smo za danas izdvojili

Bologna – Genoa, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Bologna Nikole More igra sjajnu sezonu i trenutno je na sjajnom petom mjestu talijanske Serie A s 31 bodom iz 18 utakmica. A kako bi se održala na petoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, onda bolonjski sastav mora skupljati bodove. Pa će tako po puni plijen krenuti i večeras protiv Genoe, inače 12. momčadi talijanskog prvenstva. Genoa nije loša, ali jasno je tko je favorit u ovom susretu.

Brentford – Wolverhampton, 20.15

(Nogomet, FA Cup)

Bretnford je trenutno u očajnoj formi – u posljednjih pet utakmica ima sve poraze, no svejedno je nezgodan domaćin stoga u ogledu FA Cupa protiv Wolverhamptona se očekuje tvrda utakmica. Wolvesi su ipak u boljoj formi, imaju tri pobjede zaredom, pa bi mogli imati blagu prednost u ovoj utakmici.

Fulham – Rotherham, 20.30

(Nogomet, FA Cup)

Rotherhamu ne ide najbolje u Championshipu i trenutno je posljednjeplasirani sastav druge engleske nogometne lige. Stoga bi se moralo dogoditi ogromno čudo kada bi na gostujućem terenu svladao premierligaša Fulham. Londonski sastav, istini za volju, nije u nekoj bajnoj formi, no i dalje je znatno kvalitetnija momčad od Roterhama i očekuje se glatka pobjeda domaćina.

Tottenham – Burnley, 21.00

(Nogomet, FA Cup)

Tottenhanm je imao briljantan start premierligaške sezone, a onda je, uslijed problema s ozljedama i suspenzijama, momčad Angea Postecogloua stala. No koncem prvog dijela sezone Spursi su ponovno proigrali i počeli ličiti na onu momčad sa samog starta. Sada im u FA Cupu u goste dolazi Burnley koji igra korektnu sezonu s obzirom na roster i budžet, ali u večerašnjem susretu baš i nema neke prevelike šanse za prolazak dalje.

FMP – Cibona, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Cibona trenera Dine Repeša s obzirom na sve probleme igra dopadljivu košarku. No to se ne odrazi uvijek i na rezultat. Tako su Vukovi nakon serije pobjede, upisali dva tijesna poraza, od Cedevite Olimpije i Borca (nakon produžetka), pa bi se sada u dvoboju s izravnim konkurentom FMP-om mogli vratiti pobjedničkim navikama. I Cibona i FMP imaju jednak omjer od pet pobjeda i devet poraza, pa se očekuje napet dvoboj na jednu loptu.

Alba – Virtus, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Porazom madridskog Reala od Barcelone, Virtus iz Bologne se približio samom euroligaškom vrhu i sada zaostaje tri pobjede za Španjolcima. Za očekivati je da i večeras stigne do nove pobjede protiv berlinske Albe koja je na predzaednjem mjestu sa samo tri pobjede iz 18 utakmica. Domaći navijači bi u Mercedes Benz Areni trebali svjedočiti novom porazu svojih ljubimaca.

Barcelona – Baskonia, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Barcelona je u velikom španjolskom derbiju u Euroligi svladala najvećeg rivala – madridski Real što bi moglo imati blagotvoran učinak u nastavku sezone Katalonaca. Sada dočekuju Baskoniju Duška Ivanovića koja igra u promjenjivoj formi i koja je u stanju pobijediti svakoga, ali protiv Barçe ima uistinu male šanse za nekim iznenađenjem.

Milano – Bayern, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Od momčadi Milana su se ove sezone očekivale velike stvari, a sastav Ettorea Messine igra blijedu košarku što je dovoljno tek za 13. mjesto euroligaške ljestvice sa sedam pobjeda i 11 poraza. Ništa značajnije bolju europsku sezonu ne igra niti minhenski Bayern koji je na osam pobjeda i deset poraza. Kada se sve uzme u obzir, večerašnju utakmicu mogla bi odlučiti jedna lopta u samom finišu.

Valencia – Panathinaikos, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Pobjedničku seriju Panathinaikosa je u proteklom kolu zaustavila Baskonia, a grčki sastav sada ima želju vratiti formu u „zeleno“. Neće mu, doduše, biti lagano u večerašnjoj utakmici, na gostovanju kod Valencije. Španjolce se teško pobjeđuje na domaćem parketu, pa će skupocjena momčad Ergina Atamana morati ponuditi svoje najbolje izdanje kako bi ovjerila novu pobjedu.

Real – Efes, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Real Marija Hezonje je komforan na vrhu euroligaške tablice sa 16 pobjeda i tek dva poraza. No bez obzira na to, sigurno da je momčad Chusa Matea zapekao poraz protiv najvećeg rivala Barcelone u zadnjem kolu. Stoga bi Efes mogao osjetiti sav bijes domaćih igrača koji ove sezone nisu naviknuli gubiti. Povrh toga, Efes nije u nekoj formi i nalazi se na 15. mjestu sa sedam pobjeda i 11 poraza.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti