Germania
Germania

Najava dana: Rijeka traži novu pobjedu, Bjelica hvata važne bodove na teškom gostovanju

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 07:58

Evo što smo izdvojili za danas.

Gorica – Osijek, 17.00

(nogomet, HNL)

Osijek Zorana Zekića je seriju od tri pobjede u nizu prekinuo u prošlom kolu kada ga je na Opus Areni iznenadila Istra 1961 i ovjerila pobjedu 2-1. Sada Osječani dolaze u Turopolje po iskupljenje i to protiv Gorice koja je u teškom rasporedu. U posljednje dvije utakmice j igrala protiv Dinama i Rijeke i ubilježila poraze, a prije toga je odigrala 1-1 s Lokomotivom.

Lokomotiva – Rijeka, 19.30

(nogomet, HNL)

Rijeka dolazi u Kranjčevićevu po tri boda kako bi nastavila žestoku borbu s Dinamom za naslovom prvaka. Momčad Željka Sopića je u sjajnom nizu, dok su Lokosi ipak u promjenjivoj formi: momčad s Kajzerice u zadnje tri utakmice po pobjedu, poraz i remi. No, sada će pokušati otrgnuti bod(ove) Riječanima u svojoj borbi za četvrto mjesto s Osijekom.

Bournemouth – Brighton, 15.00

(nogomet, Premier liga)

Rezultatski gledano, okršaj Bournemoutha i Brightona nema nekakav pretjerani značaj. Radi se o susjedima na tablici, 11. Bournemouth ima 45 bodova, 12. Brighton bod manje, a niti domaćin niti gosti ne mogu pretjerano napredovati na ljestvici. Stoga je ova utakmica više stvar prestiža, a lagana prednost ipak domaćinu koji igra pred svojim navijačima.

Tottenham – Arsenal, 15.00

(nogomet, Premier liga)

Nakon novog kiksa Liverpoola, jasno je da se Arsenal sada do konca sezone bori samo s Manchester Cityjem za naslov prvaka. I svaki bod je Topnicima bitan. A nimalo jednostavno im neće biti danas na gostovanju kod Tottenhama u derbiju sjevernog Londona. Spursi preferiraju napadački nogomet, traže pogotke, ali Arsenal je favorit.

Nottingham Forest – Man. City, 17.30

(nogomet, Premier liga)

Manchester City do kraja engleskog nogometnog prvenstva ima sve u svojim rukama, ako želi do naslova 'samo' mora slaviti u svim preostalim utakmicama i završit će ispred Arsenala. Prva od tih utakmica je gostovanje kod Nottingham Foresta koje je znalo biti neugodno za Građane, ali ipak bi bilo veliko iznenađenje kada bi domaćin otkinuo bodove gostima.

Inter – Torino, 12.30

(nogomet, Serie A)

Inter je u prošlom kolu, u velikom milanskom derbiju na San Siru ovjerio pobjedu i usput potvrdio naslov prvaka, inače svoj 20. u povijesti. Stoga Inzaghijeva momčad sada može lagano krstariti do kraja prvenstva, ali to ne znači da i dalje nisu favoriti u svakoj utakmici. Tako će biti i danas protiv Torina.

Napoli – Roma, 18.00

(nogomet, Serie A)

Napoli je sasvim podbacio u ovoj sezoni i nije niti sjena šampionske momčadi koja je prošle sezone potukla do nogu konkurenciju u talijanskoj Serie A. No danas će Napoli ipak biti favorit na svom terenu na kojemu će ugostiti Romu. Rimski klub hvata Ligu prvaka, i itekako ima motiva za hvatanje bodova, tako da bi ovo mogao biti jako tvrd okršaj s malo pogodaka.

Borussia M. – Union Berlin, 15.30

(nogomet, Bundesliga)

Nenad Bjelica je imao sjajan start na klupi Union Berlina, no u posljednje tri utakmice u kojima je upisao poraze kompromitiran je prvoligaški status kluba. Name, Union ima 27 bodova ili samo dva više od Mainza koji je u crvenoj zoni. A sad dolazi na noge Borussiji M. koja je 13. s 31 bodom i redovito igra dobro pred svojim navijačima…

Betis – Sevilla, 21.00

(nogomet, La Liga)

Betis drži posljednju europsku poziciju u La Ligi i vodi s Valencijom žestoku borbu da tamo i ostane. Dva kluba dijeli samo jedan bod, pa je Betisu važno da u derbiju stigne do pobjede nad Sevillom. Domaćinu prednost jer igra doma, ali u ovakvim utakmicama nema favorita, a i Sevilla je u nizu od tri pobjede zaredom…


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti