IAN WALTON/Action Images
IAN WALTON/Action Images

Najava dana: Rasplet zanimljivih liga koje su u manjem fokusu javnosti

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 10.05.21. | 07:33

Ponedjeljak je idealan za ovakve utakmice.

Fulham – Burnley 21:00

(Nogomet – Premier liga)

Pred sastavom Scotta Parkera je nemoguća misija, dok gosti u ovaj ogled ulaze potpuno neopterećeni. A takvi su najopasniji. Dyche na golu ima ponajboljeg vratara lige Popea, dok je u napadu Chis Wood koji je protiv Vukova upisao hat-trick. Ovo je utakmica dvije momčadi u katastrofalnoj formi. Fulham u posljednjih pet ogleda ima četiri poraza i jedan remi, dok Burnley ima isto toliko poraza, ali su jednom slavili. Prva utakmica ova dvije momčadi završila je podjelom bodova, dok je krajem siječnja Burnley s uvjerljivih 0:3 slavio u gostima kod Fulhama u 1/16 finala FA kupa.

Betis – Granada 21:00

(Nogomet – La Liga)

Granda je imala dobru avanturu u Europi, ali naporan ritam za njih se pokazao nešto čime se teško nose budući da sad imaju čak sedam ozlijeđenih prvotimaca. S druge strane, Betisu nema Montoye i Fekira, ali i bez njih danas su veliki favoriti. Zanimljivo, u posljednjih pet utakmica Betis je upisao čak pet remija, a Granada nijedan budući da su dva puta slavili, a tri puta teren napuštali pognute glave. U prvom međusobnom ogledu ove sezone Granada je slavila rezultatom 2:0, ali teško je očekivati da to i danas ponove.

HSV – Nurnberg 20:30

(Nogomet – Bundesliga 2)

HSV je potpuno kompromitirao svoju poziciju serijom od pet utakmica bez pobjede. Trenutno im mjesto koje vodi u Budnesligu bježi pet bodova, uz utakmicu manje od Greuther Furtha. S druge strane Nurnberg je upisao sedam utakmica bez poraza, a u posljednjih pet kola ostvarili su 11 bodova. Očekuje nas zanimljiva utakmica dvije momčadi u različitim formama. HSV ima puno veći imperativ tri boda od Nurnberga koji je relativno siguran na 12. mjestu.

FCSB – Academia Clinceni 20:30

Steaua se, tri kola prije kraja, nalazi u grčevitoj borbi za naslov s Clujom. Čini se da će posljednje kolo odlučiti o prvaku. Steaua se nalazi u ulozi lovca, s obzirom na to da imaju dva boda manje od Cluja, i moraju svladati Academiju koja u rumunjskoj Ligi za prvaka ima jednu pobjedu u šest utakmica. Zanimljivo, u prethodne tri utakmice, Steaua je slavila kao gost dva puta po 2:0, a u jedinoj utakmici u Bukureštu Academia je slavila s 1:0.

Nordsjaelland – Kopenagen 19:00

(Nogomet – Danska)

U novije vrijeme, samo su ove dvije danske momčadi igrale u Ligi prvaka. Ipak, današnji domaćin bio je 'one season wonder', dok su gosti iz glavnog grada ipak to više puta uspijevali. Kopenhagen ove sezone nije igrao u Europi, a krivac za to su Simon Rožman i Franko Andrijašević koji su najzaslužniji za pobjedu Riječana u Danskoj kojom se momčad s Kvarnera plasirala u grupnu fazu Europske lige. Domaćinu nedostaju četvorica, gostima tek dvojica, a Kopenhagen u ovaj susret ulazi u nešto boljoj formi budući da u posljednje dvije utakmice imaju jednako toliko pobjeda.

Cluj - Sepsi Sfantu Gheorghe 18:00

(Nogomet – Rumunjska Liga 1)

Cluj je u Ligi za prvaka tri kola prije kraja vodeći s dva boda više od Steaue s kojom igra u zadnjem kolu. Dinamov ovosezonski znanac u ovom kolu dočekuje četvrti Sepsi koji se nalazi u solidnoj formi, no u tri ovosezonske međusobne utakmice nisu uspjeli zabiti gol Cluju. Cluj je slavio u obje utakmice u Sfantu Gheorgheu s 1:0, a dvoboj u Cluju završio je 0:0. Dok Cluj lovi naslov i Ligu prvaka, gosti se nadaju plasmanu u Konferencijsku ligu.

Kiel – Hannover 18:00

(Nogomet – Bundesliga 2)

Kiel želi izboriti povijesni plasman u Bundesligu! Do kraja je ostalo još dva kola, a Kiel ima dvije utakmice manje od konkurenata. S pobjedom nad 13. Hannoverom skaču na drugo mjesto uz utakmicu manje od G. Furtha. Kiel se nalazi u dobroj formi (10 bodova u posljednje četiri utakmice), za razliku od Hannovera koji ima samo jednu pobjedu u posljednjih 14 kola.

Ararat – Alashkert 17:00

(Nogomet – Armenija Premier League)

Do kraja armenske Premier lige nije ostalo puno, a u ovom trenutku vodi se grčevita borba za naslov. Alashkert ima bod više od Noaha i Ararata te tri boda više od Arat-Armenije, s time da Noah ima utakmicu više od ostatka družine. U prvoj utakmici sezone Ararat je slavio 2:1 kao gost. Hoće li Alaskert uzvratiti kao gost i zadržati vodeću poziciju, ostaje za vidjeti.

Monza – Brescia 14:00

(Nogomet – Serie B)

Budući da prvaka imamo, ova utakmica mogla bi biti najzanimljivija u ovom finalnom danu Serie B. Monza je treća, trebaju im sva tri boda i kiks Salernitane kako bi izborili direktan plasman u Serie A, dok je Brescia na osmom mjestu te u slučaju lošeg rezultata mogu izgubiti mjesto u četvrtfinalu Play-offa. I jedna i druga momčad su u dobroj formi, u posljednje tri utakmice upisali su jednako toliko pobjeda, a prva utakmica otišla je na stranu današnjeg domaćina koji je krajem siječnja slavio minimalnim rezultatom na Mariju Rigamontiju.

Chievo – Ascoli 14:00

(Nogomet – Serie B)

Opet utakmica koja je od velikog značaja i jednima i drugima. Chievu treba pobjeda kako bi osigurali Play-off, dok Ascoliju trebaju tri boda kako bi osigurali ostanak u ligi i izbjegli igranje Play-outa. Gosti su u odličnoj formi, u posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan remi, dok je Chievo slavio u posljednjem prvenstvenom ogledu, s tim da su prije toga bili u lošem nizu od dva remija i dva poraza. U prvom međusobnom ogledu gosti su upisali 2:0 pobjedu, a istome se nadaju i danas. No, ako Šemper bude na razini zadataka, teško će do sva tri boda. 



Tagovi

najava danakladioničarski dankladionicaGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti