Germania
Germania

Najava dana: Portugalci u lovu na savršene kvalifikacije, Srbija i Mađarska potvrđuju prolaz, a tu je i zagrebački košarkaški derbi

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 19.11.23. | 07:00

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Mađarska – Crna Gora, 15.00

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Mađari su u posljednje dvije utakmice razočarali. Prvo su odigrali 2-2 s Litvom, a onda i s Bugarskom. Od njih se u tim ogledima očekivala pobjeda, baš kao što se očekuje isto i danas. Crna Gora je svladala Bugarsku i Libanon (prijateljska utakmica), da bi onda upisali 1-3 poraz od Srbije. Prije tri dana su svladali Litvu stoga je jasno zašto vjeruju da i danas mogu iznenaditi. Prije pet mjeseci kad su se susrele ove dvije reprezentacije, u utakmici igranoj u Podgorici pogodaka nije bilo.

Srbija – Bugarska, 15.00

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Kakva je situacija u bugarskom nogometu ne treba trošiti riječi. Najkraće rečeno, tamo vlada – kaos! Srbija to mora iskoristi, žele pobjedu, a ona bi ih odvela na Euro. Mitrović je u ovim kvalifikacijama zabio pet pogodaka, ali nije on jedini koji može nauditi Bugarima. Domaćin je ogroman favorit, sve osim uvjerljive pobjede bilo bi iznenađenje.

Belgija – Azerbajdžan, 18.00

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Kraljevi kvalifikacija danas ne bi trebali imati pretežak posao. Iako, trebaju biti oprezni, ipak su Azeri prije tri dana s uvjerljivih 3-0 pomeli Šveđane, s tim da su od 56. igrali s igračem manje. Unazad nešto 17 godina, ove dvije reprezentacije sastale su se pet puta, a Crveni vragovi slavili su u četiri navrata, posljednji put prije dva mjeseca kad su s minimalnih 1-0 došli do pobjede u Bakuu.

Švedska – Estonija, 18.00

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Jedna od reprezentacija koja nas je razočarala u ovim kvalifikacijama je Švedska. U posljednjih pet utakmica imaju dva poraza, od Austrije i Azerbajdžana, ali su zato Estoniju prije dva mjeseca svladali u gostima s uvjerljivih 5-0. Estonija je loša, u posljednjih devet utakmica upisali su sedam poraza i dva remija.

BiH – Slovačka, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Nakon sramotnog poraza od Luksemburga, BiH sada ima težak zadatak da na domaćem terenu probaju svladati Slovake koji su u posljednje dvije utakmice upisali dvije pobjede. Slovaci su u ožujku ove godine s 2-0 doma bili bolji od BiH, a posljednji put kad je Slovačka gostovala u BiH, prije čak 10 godina, upisali su minimalno slavlje koje im je podario Pecovsky koji danas, s 40 godina, radi u omladinskom pogonu Žiline.

Lihtenštajn - Luksemburg, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Dvoboj je ovo reprezentacija koje su nekad bile najpoželjnije u ždrijebu, ali prošla su vremena kada se protiv Luksemburga bodove moglo unaprijed upisati. Nakon što su u obje zemlje stasale generacije emonomskih doseljenika, postali su znatno ozbiljniji protivnici, a Luksemburg jako ozbiljan konkurent za prolaz na završni turnir. Njihovu snagu osjetila je Bosna i Hercegovina koju su dva puta pobijedili, a susjedima se obrazi još uvijek crvene od teškog poraza ranije ovog tjedna od čak 4-1. Gosti su favoriti za pobjedu, a ako taj status i opravdaju, kvalifikacije će završiti s respektabilnih 17 bodova.

Portugal - Island, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Domaćin zasad igra savršene kvalifikacije. Devet utakmica, jednako toliko pobjeda i još nitko u ovoj skupini nije pronašao dobitnu formulu da otkine barem dva, ako već ne sva tri boda Cristianu Ronaldu i društvu. Savršene kvalifikacije i maksimalnih 30 bodova pokušat će uhvatiti protiv Islanda na Jose Alvarade stadionu u Lisabonu. Gosti su u blagom padu, imaju tek 10 bodova na kontu i sve osim pobjede Portugala bit će veliko iznenađenje. Od 2010. godine do danas, četiri puta su međusobno igrali, pri čemu Portugal im tri pobjede, a jedan je dvoboj završen bez pobjednika.

Škotska - Norveška, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Domaćin je jedno od ugodnijih iznenađenja kvalifikacija. Predvodi ih čudesni Scott McTominay, koji kada odjene dres nacionalne vrste, kao da uđe duh nekog od nogometnih bogova u njega. Ovaj veznjak defanzivnih sklonosti u aktualnim je kvalifikacijama zabio nevjerojatnih sedam golova. Čast preostalim reprezentativcima Škotske, ali McTominay je daleko najzaslužniji za drugi uzastopni plasman na Euro. Istovremeno, Norveška je, unatoč paklenom tandemu Haaland - Odegaard, skupila samo 10 bodova u sedam kola i ostaje im nadati se da Euro mogu izboriti preko doigravanja. U prvom dvoboju ovih reprezentacija, igranom u lipnju, Škoti su slavili s 2-1 na gostujućem terenu.

Španjolska - Gruzija, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije za Euro)

Domaćin je, očekivano, na vrhu ljestvice i današnjom pobjedom može pečatirati prvo mjesto, što smo od njih i očekivali. Gruzija je zasad na solidnih osam osvojenih bodova u dosta jakoj konkurenciji, a oni će put na Euro tražiti preko doigravanja. U prijašnjem dvoboju ovih reprezentacija, a koji se početkom rujna igrao u Tbilisiju, Španjolska je slavila s čak 7-1.

Cibona – Dinamo, 18.00

(Košarka, Premijer liga)

Gradski derbi Cibone i Dinama, klubova koji igraju i treniraju u istoj dvorani čeka Zagreb ove nedjelje u 18h u sklopu 9. kola Premijer lige. Kao da i to nije dovoljno, dodatni ulog i premija pobjedniku u ovoj utakmici je drugo mjesto na tablici koje će pobjednik ovog susreta sačuvati s obzirom na to da su oba kluba na omjeru od sedam pobjeda i tek jednog poraza.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionice

Ostale Vijesti