Najava dana: Podosta nogometa i nešto manje košarke

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Rudeš - Osijek, 16.30

(Nogomet, HNL)

Iako Rudeš još nije matematički ispao iz lige (u igri su još 24 boda), pitanje je dana budući da momčad sa Zapada Zagreba ima 20 bodova manje od Slaven Belupo. Zapravo, Rudeš bi mogao ispasti već u ovom kolu, ako izgubi od Osijeka, a Slaven Belupo odigra najmanje X s Varaždinom. Osijek je u prošlom kolu slavio Farmaceute u Koprivnici i prekinuo seriju od pet utakmica bez pobjede. Bijelo-plavi svladali su Rudeš u tri ovosezonske utakmice, uz gol-razliku 9-3. Očekuje se četvrta pobjeda Bijelo-plavih.

Sesvete - Solin, 14.30

(Nogomet, 1.NL)

Sesvetama ova utakmica ne donosi puno toga, skok na četvrto mjesto, a Solinu je od presudne važnosti. Dalmatinski klub drži fenjer 1.NL, ima pet bodova manje od pretposljednjeg Orijenta 1919 i šest od mjesta koje mu garantira ostanak. Prema tome, za Solinjane kalkulacije ne postoje - danas moraju pobijediti,.

Lille - Marseille, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

28. kolo u Francuskoj otvara susret četvrtoplasiranog Lillea i Marseillea, koji drži 7. poziciju. Domaćin je šest utakmica u svim natjecanjima bez poraza, dok su gosti nanizali tri poraza, čime su prekinuli sjajnu seriju od pet pobjeda. Posljednja tri susreta ovih momčadi u gradu na sjeveru francuske, završena su pobjedom Lillea, koji je favorit za trobod i večeras.

Salernitana - Sassuolo, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Derbi začelja talijanske Serie A! Salernitana je posljednja s 10 bodova manje od predzadnjeg Sassuola koji ima bod manje od zone spasa. Salernitana ima još matematičke šanse za ostankom, no, momčad Domagoja Bradarića i Tome Bašića danas bi trebala prekinuti seriju od čak 12 utakmica bez pobjede kako bi zadržala nadu u ostanak.

Eintracht Frankfurt - Werder Bremen, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Eintracht je šesti, trenutno sigurno drži mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu, a Europska liga (RB Leipzig) udaljena im je čak devet bodova. Werder je bio kandidat za Europu, no Zeleno-bijeli izgubili su posljednje četiri utakmice, a za pobjedu ne znaju od 16. veljače. Trenutno su sigruni na sredini ljestvice, ali žele prekinuti negativnu seriju.

Damac - Al Nassr, 21.00

(Nogomet, saudijska Pro liga)

Al Nassr Marcela Brozovića i Cristiana Ronalda praktički se oprostio od naslova prvaka budući da ima 12 bodova zaostatka za Al Hilalom. No, momčad iz Rijada želi slaviti u svim utakmicama do kraja, pa tako i protiv osmog Damaca za kojeg je igrao Domagoj Antolić, a kojeg je vodio Krešimir Režić.

Al Ahly - Simba, 22.00

(Nogometm, Afrička liga prvaka)

Najslavniji afrički klub, ujedno i najtrofejniji nogometni klub svih vremena, na pragu je prolaska u polufinale Lige prvaka, natjecanja kojeg su osvojili rekordni broj puta (11). U prvoj utakmici svladali su tanzanijsku Simbu s 1-0 i očekuje se da će pred ispunjenim tribinama stadiona u Kairu potvrditi polufinale.

Cibona - Cedevita Olimpija, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Cibona je u prvenstvu pobijedila Cedevitu, a sada im slijedi susret s - Cedevitom Olimpijom! U posljednje tri utakmice Zmajčeki su nadvisili Vukove, s time da je u prvoj ovosezonskoj utakmici u Ljubljani Olimpija slavila s 93-91. Ljubljančanima je ova utakmica bitnija jer pobjedom može ostvariti prednost domaćeg parketa u doigravanju, dok Cibona nema šanse za playoff.

Cedevita - Split, 18.00

(Košarka, ABA liga)

U trenutku kada će ljubljanska Cedevita igrati utakmicu s Cibonom, zagrebačka Cedevita dočekat će Split, drugoplasiranu momačd prvenstva koja u ovaj susret ulazi sa statusom priličnog favorita. Split je slavio u posljednjih pet međusobnih susreta, a ove sezone slavili su s 18 i 24 razlike. Uz to, Žuti se nalaze u jako dobroj formi...

Dinamo - Zadar, 20.00

(Košarka, Premijer liga)

Dinamo se nalazi u teškoj fazi sezone. Nakon poraza od Cedevite, Cibone i Zadra, Plave očekuje još jedan derbi - protiv najjače hrvatske momčadi, Zadra. Dinamo je pružio dobar otpor Zadranima u prve dvije utakmice sezone, posebno u utakmici odigranoj u Višnjiku, a u sedam dosadašnjih susreta slavili su samo jednom. Zadar je veliki favorit, no Dinamo igra pred svojim Bad Blue Boysima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti