Najava dana: Počinje posljednje jesensko kolo HNL-a, futsal reprezentacija lovi playoff, dvoboj Bilića i Bišćana

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 15.12.23. | 07:55

Pregršt zanimljivih utakmica iz četiri različita sporta...

Gorica – Varaždin, 17.00

(Nogomet, HNL)

Gorica i Varaždin otvorili su natjecateljsku 2023. 0-0 remijem u Velikoj Gorici, a zatvorit će je prvom utakmicom posljednjeg jesenskog kola u Velikoj Gorici. Domaćini dvoboj dočekuju s četvrte pozicije i devet bodova više od osmog Vraždina. Prvi dvoboj sezone završio je 1-1, a drugi u Varaždinu 1-0 pobjedom domaćina. To je ujedno bila i posljednja pobjeda Vraždinaca u HNL-u...

Hrvatska – Njemačka, 20.00

(Futsal, kvalifikacije za SP)

Hrvatska futsal reprezenatcija pobjedom lovi doigravanje za Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu iduće godine. Hrvatskoj trebaju pobjede nad Njemačkom i Slovačkom kako bi osvojila željeno drugo mjesto skupine. Futsal Vatreni u Chemnitzu lagano su se obračunali s Nijemcima (5-1), a uvjerljiva pobjeda očekuje se i danasu Slavonskom Brodu.

FMP – Zadar, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Zadar s omjerom 5-6 gostuje u Beogradu kod FMP-a koji ima omjer 3-8 i bez pobjede je već pet kola. Zadar ovaj dvoboj dočekuje kao blagi favorit, posebno jer je u ABA-inom Superkupu svladao FMP sa 77-71, a u posljednje četiri međusobne utakmice Zadrani imaju tri pobjede.

Nottingham Forest – Tottenham, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Nakon serije od pet utakmica u kojima su upisali samo bod, Spursi su se u prošlom kolu iskalili nad Newcatsleom s 4-1. Sada gostuju kod Nottingham Foresta kojio je pak nakon četiri vezana poraza izvukao bod kod Wolverhamptona. Forest želi s novim bod(ovima) dodatno pobjeći zoni ispadanja, a Tottenham se približiti vodećem Liverpoolu na četiri boda zaostatka.

Genoa – Juventus, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Stara Dama u prošlom je kolu svaldala rivala Napoli i nastavila lov za Interom koji ima dva boda više. Juventus sada mora na gostovanje kod 14 Genoe, koja se ne nalazi u najboljoj formi i samo je tri boda dijele od zone ispadanja. U posljednjem međusobnom susretu Genoa je slavila na domaćem terenu s 2-1, no prije toga Juve je nanizao šest pobjeda.

Monaco – Lyon, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Nakon tri teška poraza, Lyon je u prošlom kolu napokon svladao Toulouse, ali to mu nije omogućilo bijeg s dna ljestvice kojeg još uvijek drže. Sada Dejan Lovren i Duje Ćaleta Car idu na teško gostovanje kod trećeplasiranog Monaca koji igra jako dobro i ima samo šest bodova manje od PSG-a. U zadnje četiri utakmice slavili su domaćini, svatko po dva puta, a današnji dvoboj Kneževi dočekuju kao prilični favoriti.

Al Fateh – Al Shabab, 19.00

(Nogomet, saudijska Pro liga)

Dvoboj hrvatskih stručnjaka u Pro ligi. Bilićev Al Fateh ima sedam bodova prednosti isrped Bišćanovog Al Shababa koji je 31. listopada izbacio Al Fateh iz Kupa golom Yannicka Carrasca u produžecima! Bilićeva momčad u idućih pet utakmica upisala je remi i četiri poraza, a Al Shabab je nakon toga svladao Al Ittihad, ali je u iduća četiri kola sovojio dva boda, protiv moćnog Al Ahlja i Gerrardovog Al Ettifaqa.

Al Ahly – Al Ittihad, 19.00

(Nogomet, Svjetsko klupsko prvenstvo)

Al Ahly iz Kaira klub je s najviše velikih trofejka na svijetu. Dakako, Svjetsko klupsko prvenstvo još nije osvojio, a teško će i ove sezone posebno jer pred sobom imaju snažnog prvaka Suadijske Arabije, koji se u osmini finala lagano obračunao s Auckland Cityjem 3-0, a pobjednik ovog dvoboja u polufinalu ide na prvaka Južne Amerike Fluminense. Ove dvije momčadi već su se susrele na Svjetskom klupskom prvenstvu 2005. Tada je s 1-0 slavio Al Ittihad u kojem nisu igrali Karim Beznema, N'Golo Kante, Fabinho, Romarinho.... a zanimljivo, u momčadi Al Ittihada igra i bivši igrač Al Ahlyja, Ahmed Hegazy.

Osasuna – Rayo Vallecano, 21.00

(Nogomet, Primera)

Sudar dvije momčadi koje nisu slavile u posljednjih šest utakmica Primere! Momčad Marija Budimira je 14., četiri mjesta i četiri boda manje od Rayo Vallecana koji je dobro krenuo u sezonu, ali je posustao. U prošloj sezoni obje momčadi upisale su domaće 2-1 pobjeda, no tradicija u posljednjih šest godina je debelo na strani Osasune.

Danska – Norveška, 17.30

(Rukomet, SP za žene)

Skandinavke u lovu na finale Svjetskog prvenstva, ujedno i dvije od tri domaćice turnira. Norvežanke su aktualne svjetske i europske prvakinje te brončane s Olimpijskih igara. Danska je bila treća na zadnjem Mundijalu i srebrna za prošlogodišnjem Euru kada je u finalu slavila Norveška s 27-25. No, Dankinje su slavile u grupnoj fazi zadnjeg velikog turnira, a pobijedile su Norvešku i u ožujku na utakmici Zlatne lige. Norvežanke su favoritkinje, no, bit će gusto...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti