Germania
Germania

Najava dana: Ou, ou, ou, HNL se vratio! Tu su i Lige petice, uz nešto futsala i Eurolige

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 29.03.24. | 08:00

Evo što smo vam danas pripremili.

Istra 1961 - Lokomotiva, 15.50

(Nogomet, HNL)

Istra 1961 u idućem prvenstvenom kolu dočekuje Lokomotivu na otvaranju 28. kola HNL-a i to sada i službeno bez Ante Ercega u svojim redovima. Istra je trenutno predzadnja s 27 bodova, koliko ima i osmi Slaven, ali srećom po njih, Rudeš je odano zacementirao svovju poziciju na dnu. S druge strane, Lokomotiva bježi Osijeku za tri boda na četvrtom mjestu i u pobjedničkom nizu (3 utakmice) oduševljava sve zaljubljenike u HNL. Istra je posljednji puta slavila prije mjesec dana i to protiv Rudeša, a potom je poražena od Hajduka na Poljudu, ali je otkinula po bod i Varaždinu i Gorici tako da sigurno neće biti lagan takmac, no trupe Silvija Čabraje doista izgledaju impozantno ove sezone.

Slaven - Osijek, 18.00

(Nogomet, HNL)

Nogometaši Slavena Belupa će na koprivničkom stadionu ugostiti Osijek. Na klupi gostiju bit će bivši Slavenov trener Zoran Zekić i njegov pomoćnik iz zajedničkih dana u Koprivnici Želimir Mešnjak. Osječanima su bodovi potrebni u borbi za Europu, dok Farmacruti žele prekinuti dugačak negativan niz, a Ferenčina je otkrio da će novi igrač Abdu Lumala krenuti od prve minute. S druge strane, Zekićevi momci su u utrci s Lokomotivom za kojom zaostaju tri boda i nezadovoljstvo se u slavonskoj metropoli gomila. Poraz 1-0 u Koprivnici smijenio je i Stjepana Tomasa, a dva su puta na domaćem travnjaku uspješniji bili Osječani. Pred trostruko gostovanje, Bijelo-plavi si ne smiju dozvoliti izgubljene bodove.

Cadiz - Granada, 21.00

(Nogomet, La liga)

Dvije momčadi u zoni ispadanja iz La Lige. 18. Cadiz će dočekati 19. Granadu, dok se obje strane bore za ostanak u prvoj ligi Španjolske. Domaćini zaostaju pet bodova za 17. Celtom iz Viga, dok Granada, koja ima utakmicu manje od svih momčadi u ligi osim Valencije, ima 13 bodova od zone ostanka. Cadiz je u međunarodnu stanku ušao nakon poraza od 2-0 od Real Sociedada, ali su osvojili pet bodova u svoje tri utakmicel. Granada je u međuvremenu doživjela poraz od Mallorce od 1-0, koji ih je ostavio na 19. mjestu na tablici s 14 bodova.

Lille - Lens, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Odvojeni sa samo dva mjesta i jednim bodom na tablici Ligue 1, još uvijek s nadom za Liu prvaka Lille i Lens odmjeravaju snage u Derby du Nord na Stade Pierre-Mauroy. Les Dogues je otišao na međunarodnu stanku nakon remija 1-1 na gostovanju kod Bresta, dok su igrači Francka Haisea deklasirani s 3-1 kod kuće protiv Nice. Susret ima sve predznake fascinantnog derbija između Lillea koji se rijetko nadmašuje na vlastitom terenu i Lensa koji ima najviše sačuvanih praznih mreža u gostima ove sezone

Bidasoa - Anaitasuna, 19.00

(Rukomet, Asobal)

Na osmoj poziciji s 22 boda, Anaitasuna stiže u goste s teškim zadatkom slavlja na terenu na kojem je Bidasoa ove sezone izgubila samo jednom. S druge strane, pobjeda Zelenih prošle nedjelje kod kuće značila je produljenje dana bez poraza pred svojim navijačima na pet. Uz više patnje nego što se očekivalo, Anaitasuna je na kraju uzela dva boda protiv Puerto Sagunta (24-22) i dobila zamah, ali osim što će se iscrpiti kod Bidasoe, nakon toga im slijedi vodeća Barca! Nitko im ne bi htio biti u koži...

Crnica - Futsal Pula, 20.15

(Futsal, HMNL Playoffs)

Futsal Pula želi čim prije doći do polufinala, a Šibenčani žele izboriti na svome Baldekinu priliku u majstorici. U prvom susretu je Bilić doveo domaćine u vodstvo, a drugo poluvrijeme donijelo je brzo i drugi pogodak domaćina kada se ponovno u strijelce upisao Bilić, ali ovaj put iz šesterca. U završnici susreta Vukmir je postigao dva pogotka i postavio konačnih 4-0 Puljana koji četvrtfinalnu seriju žele čim prije završiti, ali na Baldekinu je uvijek pritisak veći nego kod kuće.

Dubrovnik - Split, 17.00

(Košarka, Premijer liga)

Dubrovnik je momčad koja je ispunila sve ciljeve postavljene ispred sebe. Ima mirnu sezonu, poziciju na ljestvici koja jamči doigravanje i jedan veliki ‘skalp’ – protiv Cedevite Junior. Dubrovčanima je preostalo još, ukaže li im se prilika, skinuti i jednu od tri najjače momčadi lige (Zadar, Split ili Cibona). Splićani pobjeđuju, ali ne briljiraju. Dubrovnik će u toj činjenici tražiti svoju šansu.

Zabok - Škrljevo, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Zabočani su poput Dubrovnika, s omjerom pobjeda i poraza 12-14, vrlo sigurni u zoni doigravanja, a svoju bi poziciju dodatno ojačali pobjedom protiv Škrljeva. Škrljevčani su porazima od Dubrave i Alkara ostali usamljeni na pretposljednjem mjestu koje momčad gura u dodatne kvalifikacije za ostanak. Situacija se za njih ne čini bajna jer im se puno stvari treba posložiti za promjene na bolje. Prva od njih je početi pobjeđivati. Poraz u Zaboku dodatno bi ih gurnuo prema nesigurnim vodama.

Real Madrid - Crvena zvezda, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Problemi za košarkaše Crvene zvezde se samo nižu. Pored ranije odsutnih Yaga Dos Santosa, Topića i Tompkinsa, u Madrid nije otputovao ni Miloš Teodosić jer je osjetio mučninu. S druge strane trener Reala vjerojatno će rasporediti minutažu, što bi moglo značiti solidnu minutažu za 18-godišnjeg Huga Gonzaleza. Zvezda želi završiti sezonu u što boljem tonu nakon prošlotjedne pobjede nad Virtusom. Real je iskoristio izvanrednu obranu za trijumf kada su se momčadi susrele u Beogradu u prosincu, a naš je Mario Hezonja bio najbolji sa 17 poena u pobjedi 58-72.

Bologna - Panathinaikos, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Talijanska momčad se nada da iskusni Toko Shengelia može obuzdati Mathiasa Lessorta i Dinosa Mitogloua. Mitoglou je bio nezaustavljiva sila kada su se momčadi susrele u studenom, s 24 poena i 10 skokova u domaćoj pobjedi 90-76, a Virtus se suočava s teškim zadatkom preokreta nedavnog zamaha nakon što je izgubio četiri utakmice zaredom. Već su ispali iz prvih 6, ali nastavljaju borbu za mjesto u doigravanju.Trenutno je grčka momčad na drugom mjestu na tabeli, odmah iza Real Madrida. U posljednjih 14 mečeva doživio je samo dva poraza. Zanimljivo, oba poraza nanio im je najveći rival Olympiacos.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti