Germania
Germania

Najava dana: Okršaj u Kranjčevićevoj, Bayern po pobjedu na gostovanju, Cibona traži produženje pobjedničkog niza

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 24.11.23. | 07:55

Evo što smo za danas izdvojili

PSG – Monaco, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

PSG očekivano sjajno gura u domaćem prvenstvu, a pomogao mu je i kiks sada drugoplasirane Nice uoči reprezentativne pauze koja je 0-0 remijem protiv Montpellierea prepustila prvo mjesto skupocjenim Parižanima. A večeras će sastav Luisa Enriquea na Parku prinčeva dočekati Monaco koji je trenutno treći s tri boda manje, što znači da ova utakmica spada pod egidu borbe za vrh. Prednost ipak PSG-u koji je kvalitetniji i igra pred svojom publikom.

Lokomotiva – Slaven Belupo, 18.00

(Nogomet, HNL)

Promatramo li period od posljednje četiri HNL utakmice u kontekstu dvoboja Lokomotive i Slaven Belupa, onda je sasvim jasno kako su oba sastava u očajnoj formi. Lokomotiva je u tom periodu zabilježila tri remija i poraz, dok je Slaven na dva remija i dva poraza. Stoga i Silviju Čabraji i Royu Ferenčini nasušno trebaju bodovi kako bi svoje momčadi izvukli iz gliba, a u Kranjčevićevoj bi nas mogla očekivati tvrda utakmica s malo pogodaka.

Köln – Bayern, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Prošle sezone mu je dortmundska Borussija predala bundesligaški naslov, a sada se minhenski Bayern za titulu bori s Bayer Leverkusenom. Bavarcima trebaju isključivo pobjede, budući da momčad Xabija Alonsa bježi dva boda, a puni plijen minhenskog sastava ne bi trebao doći pod znak pitanja večeras na gostovanju kod neuvjerljivog Kölna, inače pretposljednje momčadi njemačke Bundeslige.

Cibona – Mega, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Cibona briljira u posljednjih gotovo mjesec dana u kojim ja zabilježila čak sedam uzastopnih pobjeda, a momčadi Jakše Vulića treba skinuti kapu za dosadašnje rezultate. Vukovi su nanizali i tri uzastopne pobjede u regionalnoj ligi u kojoj danas do 18 sati dočekuju Megu koja je trenutno na omjeru od četiri pobjede i četiri poraza i djeluje kao protivnik po mjeri. No, faktor umora treba uzeti u obzir kod Cibone, a sve se čini kako bi nas u Draženovom domu mogla očekivati utakmica na jednu loptu.

Igokea – Zadar, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Zadar u svojim redovima ima nevjerojatnog Luku Božića koji se u prošlom kolu i pobjedi nad Splitom na Gripama okitio triple double učinkom i tako ispisao povijest. No sada ide u Laktaše kod sjajne Igokee koja igra odličnu abaligašku sezonu i na omjeru je od šest pobjeda i dva poraza (Zadar je na četiri pobjede i četiri poraza). Zadrani su u ulozi osjetnog autsajdera u ovom susretu, a jedino se mogu uzdati u novu monstruoznu Božićevu partiju, no lako moguće da ni to neće biti dovoljno.

Split – Zabok, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Momčad Splita igra ispod očekivanja ove sezone, a do sada je u domaćem prvenstvu u devet utakmica zabilježila već dva poraza i to od najvećih konkurenata – Cibone i Zadra. Sada bi izabranici Slavena Rimca morali krenuti pobjeđivati, a večeras na Gripe dolazi protivnik po mjeri – Zabok koji je u hrvatskom košarkaškom prvenstvu na skromne tri pobjede uz šest poraza. Sve osim uvjerljive pobjede Splita u ovoj utakmici bi bilo ogromno iznenađenje.

Efes – Partizan, 18.30

(Košarka, Euroliga)

Efes igra još jednu sezonu na kakvu nisu naviknuli svoje navijače, ali turski velikan je očito u padu. Trenutno je na 13. mjestu euroligaške ljestvice s četiri pobjede i pet poraza u dosadašnjem dijelu sezone. Sada mu na noge dolazi Partizan Željka Obradovića koji ima velikih problema s ozljedama. Aleska Avramović je u zadnjem ogledu i porazu od Cedevite Olimpije doživio prijelom nosa, a i Kevin Punter još nije sasvim ozdravio. Stoga bi beogradski sastav mogao na nezgodnom gostovanju do novog poraza, a koji bi mu bio šesti u sezoni.

Orlando – Boston, 20.30

(Košarka, NBA)

Boston Celticsi igraju novu sjajnu sezonu i do sada su u osnovnom dijelu zabilježili 12 pobjeda uz tri poraza i samo Minnesota ima jednak broj poraza od svih momčadi u ligi. Celticsi pokazuju da su ponovno jedni od favorita za osvajanje konferencijskog naslova, a uz to su i legitimni izazivači na veliku titulu. No, sjajnu sezonu igra i Orlando koji je na iznenađujućem trećem mjestu Istoka s deset pobjeda i pet poraza. Bez obzira na to, Celticsi ipak imaju više kvalitete na svom rosteru.

Memphis – Phoenix, 23.00

(Košarka, NBA)

Navijači Phoenix Sunsa još uvijek čekaju na to da na parketu vide veliku trojku u sastavu Kevin Durant, Devin Booker i Bradley Beal. To se, međutim, neće dogoditi niti u utakmici protiv Memphisa, ali svejedno su Sunsi veliki favoriti za uzimanje pobjede u ovom dvoboju. Kada u momčadi imate Duranta i Bookera to obično znači da je pobjeda Sunsima u pravilu zagarantirana, osobito kada je riječ o momčadima poput Memphisa – Grizzliesi su trenutno na očajnom omjeru od tri pobjede i 11 poraza.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti