Germania
Germania

Najava dana: Okršaj u Kranjčevićevoj, Afrički kup nacija, Azijski kup i malo košarke

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 07:59

Evo što smo za danas izdvojili

Lokomotiva – Varaždin, 17.00

(Nogomet, HNL)

U najavi susreta trener Varaždina Nikola Šafarić najavio je kako će se njegova momčad pokušati nametnuti Lokomotivi u Kranjčevićevoj. No, lokosi su pokazali kako su u sjajnoj formi, kada su dobrano uzdrmali Dinamo u zaostalom HNL kolu. Momčad s Kajzerice je favorit u ovom susretu, ali to treba i potvrditi na terenu.

Strasbourg – PSG, 21.00

(Francuska, Ligue 1)

PSG ima komotnu prednost od šest bodova na vodećem mjestu francuskog nogometnog prvenstva i situacija bi se za Parižane trebala osjetno zakomplicirati pa da ih preskoči drugoplasirana Nica. Parižani sada gostuju kod Strasbourga koji je na desetom mjestu i teško da može računati na bodove u ovoj utakmici.

Lecce – Fiorentina, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Fiorentina se nalazi na šestom mjestu talijanskog nogometnog prvenstva i vodi ljutu borbu s Romom koja ima bod više odnosno Atalantom koja ima dva boda viška, za europske pozicije. Prednosti Viola je što imaju i utakmicu manje od Rome pa bi ju eventualnom pobjedom nad Lecceom mogli preskočiti. Lecce je, inače, na 14. poziciji talijanske Serie A.

Heidenheim – Borussia Dortmund, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Dortmundska Borussija je ove sezone daleko od borbe za naslov prvaka Njemačke. Tu bitku biju Bayer i Bayern, a iza njih se odvija troboj Stuttgarta, Dortmunda i Leipziga za treću poziciju. BVB večeras goastuje kod Heidenheima koji je korektna momčad i drži deseto mjesto Bundeslige, ali će teško do bodova u ovom sudaru.

Athletic – Mallorca, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Athletic je igrao u jako dobroj formi do posljednja dva kola kada je upisao poraz i remi. No sada se momčad iz Bilbaa želi vratiti pobjedničkim navikama i usput pokušati raditi pritisak na petoplasiranu Barcelonu za kojom zaostaje šest bodova. A to ne bi trebalo biti toliko teško, budući da mu na noge stiže Mallorca koja drži tek 15. mjesto la Lige.

Nigerija – Angola, 18.00

(Nogomet, Afrički kup nacija)

Nigerija je u osmini finala Afričkog kupa nacija iz natjecanja izbacila Kamerun i to rezultatom 2-0 i sada je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Za ulazak u polufinale treba pobijediti Angolu koja je na stepenici prije preskočila Namibiju s glatkih 3-0. Angola nije slaba, štoviše, ali u ovom ogledu ipak je Nigerija osjetni favorit.

Australija – Južna Koreja, 16.30

(Nogomet, Azijski kup)

Južna Koreja koju s klupe vodi iskusni njemački strateg Jürgen Klinsmann je u osmini finala Azijskog kupa izbacila Saudijsku Arabiju Roberta Mancinija i to tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Korejsku momčad sada očekuje jednako težak zadatak budući da igra protiv Australije. Korejci su blagi favoriti, ali nešto će se pitati i Australce.

KK Dinamo – Cibona, 19.05

(Košarka, Premijer liga)

Josip Sesar sa svojim KK Dinamom dočekuje svoj bivši klub – Cibonu. I sasvim je jasno tko ovdje nosi status favorita. No unatoč tome, Sesar je iskusniji od trenera Vukova Dine Repeša i povrh toga, jako dobro poznaje momčad Cibone pa bi ova utakmica upravo zbog toga mogla imati rezultatsku neizvjesnost do samog kraja.

Crvena zvezda – Barcelona, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Nakon izuzetno razočaravajućih poraza od Baskonije i berlinske Albe, Crvena zvezda je u prošlom kolu upisala pobjedu protiv Valencije. Bila je to, nakon dugo vremena, prva euroligaška pobjeda beogradskog sastava u kojoj su dominirali od starta do kraja utakmice. No nešto slično će se teško ponoviti večeras kada u Beograd stiže favorizirana Barcelona koja je druga najbolja europska momčad iza madridskog Reala.

Virtus – Partizan, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Partizan je u prošlom kolu potpisao uvjerljiv poraz od Monaca, a prije toga je izgubio i od Crvene zvezde u okviru regionalne ABA lige. Sada momčad Željka Obradovića gostuje kod Virtusa u Bologni koji igra sjajnu europsku sezonu do sada. Talijani su na omjeru od 15 pobjeda i devet poraza, dok je Partizan na omjeru od 12 pobjeda i 12 poraza. Talijani su favoriti, to je jasno…


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti