Najava dana: Nogomet, košarka i tenis, svega imamo

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.09.20. | 08:23

Pogledajte najzanimljivije parove iz bogate ponude Germania Sport kladionice

|17:00| Tsitsipas – Ćorić

Za hrvatske predstavnike na US Openu mogu se u prva dva kola reći lijepe stvari. Jedan od njih je u Zagrepčanin Borna Ćorić, koji je do trećeg kola stigao nakon iscrpljujućeg meča od četiri i pol sata i pobjede na Londerom. Gubio je 1:2 u setovima, no u ovoj je prilici pokazao mentalnu snagu. Sad je pred njim još veći izazov u vidu Grka Srefanosa Tsitsipasa, šestoplasiranog na ATP ljestvici, koji je ujedno i puno odmorniji – oba kola do sada u svoju je korist riješio bez izgubljenog seta.

TENISKI TIP|17:00| Gračeva – Martić

Nepostavljena Ruskinja Varvara Gračeva, 102. tenisačica svijeta, treća je prepreka Splićanki Petri Martić, koja je drugo kolo protiv neugodne Bondarenko prošla neokrznuta. Do sada svu dvije tenisačice igrale samo jednom, i to prije manje od mjesec dana u Pragu, a naša je tanisačica slavila sa 7:6 i 6:4. Gračeva je tek napunila 20 godina pa se može reći da je još puno tenisa pred njom, ali po trenutnom stanju, formi i WTA poziciji, Hrvatica je u prednosti.

NOGOMETNI TIP|20:45| Italija – Bosna i Hercegovina

Ove dvije reprezentacije nedavno su dijelile grupu za kvalifikacije za odgođeni Euro 2020. Italija je pobijedila u oba meča, 2:1 i 3:0. Ne samo ta, nego i sve ostale, Talijani su imali 30 bodova iz 10 utakmica, te je čak pomalo i anomalija da su obje reprezentacije u A rangu. Doduše, on se širio, na račun čega je i Hrvatska profitirala, te su sad u ovoj grupi 1 ukupno četiri reprezentacije. Uz ove dvije prisutne su i Nizozemska te Poljska. Objektivno govoreći, naši susjedi su po nekim power rankingsima na zadnjem mjestu, no već u prvom svom izdanju je ovo natjecanje izbacilo mnoga iznenađenja.

NOGOMETNI TIP|20:45| Nizozemska – Poljska

Potencijalno veoma zanimljiv dvoboj. Nizozemci, jedna od najvećih nogometnih sila uopće na Zemlji, još uvijek su u svom putu povratka u samu elitu. Solidan doprinos tome jest činjenica da su bili u finalu prve Lige nacija, puni su jakih, zvjezdanih imena (iako više u zadnjoj liniji i vezi, a manje imaju zvučnih ofenzivnih imena). Kod Poljaka bi intuitivno rekli da se sve samo vrti oko nesuđene Zlatne lopte 2020., Roberta Lewandowskog, i pogriješili bi.

NOGOMETNI TIP|20:45| Norveška – Austrija

Norvežani su reprezentacija koja je u velikom naletu. Stasaju li mnogi od njihovih mladih talentiranih igrača u svjetske zvijezde (Haaland, Odeghaard, Sorloth,…), pričamo o reprezentaciji koja potencijalno cilja završnice velikih natjecanja. Već su i Vatrene znali namučiti u kvalifikacijama za Euro 2016. Austrija može itekako biti nezgodna, njeni stožerni igrači uglavnom kruh zarađuju u njemačkoj Bundesligi (Sabitzer, Hinteregger, Grillitsch,…), tako da ih nikako ne treba otpisati.

NOGOMETNI TIP|20:45| Rumunjska – Sjeverna Irska

Rumunji su na U-21 Euru 2019. igrali polufinale i dali do znanja kako njihov nogomet itekako ima budućnost u namjeri da dosegnu visine iz najplodonosnijeg razdoblja svog nogometa (1985.-2000.). Trenutno su ipak u rangu B Lige nacija, a tu su još Norveška i Austrija. Ove dvije reprezentacije igrale su kvalifikacije za Euro 2016, a Rumunji su u jednoj slavili 2:0, dok su u drugoj podijeljeni bodovi 0:0.

NOGOMETNI TIP|20:45| Bjelorusija – Albanija

Albanija je nezgodna reprezentacija koja uvijek može velikima zapapriti. Uostalom, momčad je to koja je igrala Euro 2016, dok Bjelorusija još čeka na svoje prvo veliko natjecanje. U ovoj grupi 4 razreda C Lige nacija još su i Litva te Kazahstan, te je vidljivo da su ovdje Albanci jedini ''uljez'' među ex-Sovjetima. U zadnjih pet susreta Bjelorusi su bili nešto uspješniji, ali oni se protežu u razdoblje skroz od 2006., a zadnji je odigran 2013.

NOGOMETNI TIP |20:45| Slovačka – Češka

Susjedski derbi, bratski debri, čehoslovački derbi… Možemo ga imenovati na nekoliko načina, no ova utakmica svakako će biti rezultatski zanimljivija sada nego u neka relativno nedavna slavnija vremena češkog nogometa. U crveno-plavoj garnituri više ne igraju Nedved, Poborsky, Koller i Rosicky. Štoviše, reklo bi se da čak Slovaci imaju zvučnija imena, pogotovo u Milanu Škriniaru, Mareku Hamšiku i Martinu Dubravki.

KOŠARKAŠKI TIP |00:30| Miami Heat – Milwaukee Bucks

Veoma čudna serija. Kao da nije bio dovoljan šok u prvoj utakmici, Heat je poveo 2:0 i već se pale alarmi u Wisconsinu. Počelo se naveliko špekulirati s tim što će biti s Giannisom i gdje će završtiti kad/ako Bucksi opet rano ispadnu. Iako se mora priznati, zadnjoj pobjedi Miamija je kumovao veoma sumnjiv prekršaj upravo Giannisa nad Jimmyjem Butlerom sa zvukom sirene kod izjednačenog rezultata, kojeg je stožerni igrač momčadi s Floride sa linije pretvorio u pobjedu.

KOŠARKAŠKI TIP|03:00| Los Angeles Lakers – Houston Rockets

Prva utakmica drugog kruga doigravanja Zapada koji je kasnio za Istokom donosi veoma zanimljiv dvoboj. Rocketsi su dokazali u prvom krugu i odličnoj seriji protiv Thundera da nisu isključivo revolveraška momčad koja se samo nabacuje tricama te da mogu igrati pozicijsku košarku tvrde obrane. Štoviše, tek nedavno bi bilo nezamislivo da je netko rekao da će James Harden biti taj koji će obrambenom reakcijom odlučiti sedmu utakmicu serije. Lebron, AD i društvo, nakon početnih šokova i problema s rosterom, uhvatili su ritam, u pet utakmica nadjačali Blazerse i može se reći da za sada ide sve po zacrtanom planu. Upitno je samo koliko će moći toliko, odnosno koliko će dva stožerna igrača imati kapaciteta da nose ekipu na svojim plećima skroz do naslova.

(foto: Action images)


Tagovi

najavanajava dana

Ostale Vijesti