Najava dana: Nakon 10 mjeseci vraćaju nam se Vatreni

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 05.09.20. | 07:15

Iz današnje ponude izdvajamo ovih deset parova.

NOGOMETNI TIP |15:00| Gibraltar – San Marino

Utakmica za sve nogometne mazohiste. Svi znaju da je ovdje riječ o poluprofesionalnim nogometašima stoga će takva biti i kvaliteta nogometa, ali neka vas ne iznenadi ako bude više pogodaka na utakmici budući da i jedni i drugi u ovoj utakmici vide idealnu priliku da osvoje povijesna tri boda. Što sugerirati – ne znamo, što vam predložiti – ne znamo, kako ovu utakmicu najaviti – i tu smo u velikim problemima. U svakom slučaju, sretno svima koji će gledati ovu utakmicu, nadamo se da ćete imati vidjeti štogod zanimljivo.

NOGOMETNI TIP |15:00| Sjeverna Makedonija – Armenija

Vezni red Makedonije, koja već neko vrijeme igra u 3-5-2 sustavu, stvarno je fantastičan. Desno uz liniju ordinira Ristovski, lijevo je Leedsov Alioski, dok su u sredini Enis Bardhi, Eljif Elmas i Arijan Ademi. Povrh svega, u napadu imaju dva dora napadača koji su svojevremeno igrali za zaprešićki Inter, Nestorovski i Trajkovski, pa tako nije veliko iznenađenje da danas oni imaju ulogu favorita. Angelovski je na klupi reprezentacije već pet godina, zna svoje igrače 'u dušu' i zbog svega navedenog vjerujemo kako danas domaćin treba biti taj koji će se od samog početka nametnuti, a u končnici i slaviti.

NOGOMETNI TIP |18:00| Cipar – Crna Gora

Nema nikakve sumnje da su Crnogorci danas favoriti, iako domaćina ni u kojem slučaju ne smiju podcijeniti domaćina. Problem za goste je taj što danas neće imati na raspolaganju Marka Vešovća čiji oporavak od teške ozljede koljena još uvijek traje, Stevana Jovetića koji je, izgleda, rekao svoje konačno zbogom reprezentaciji, a nema ni Stefana Savića koji je ujedno i najskuplji Crnogorac danas. Usprkos svemu, Hadžibegić zna kako posložit svoju momčad i mnogi vjeruju da će pri povratku u svoju zemlju biti bogatiji za tri boda.

NOGOMETNI TIP |18:00| Estonija – Gruzija

To da se estonski nogomet već neko vrijeme diže nije nikakva novost, ali osim kolektiva, koji je na visokoj razini, oni nemaju nikakvu pravu zvijezdu u momčadi koja je u stanju 'potegnuti'. Zanimljivo, rezervni vratar Kotenko i glavni playmaker i kapetan momčadi Vassiljev imaju zajedno 75 godina, ali Voolaid i dalje računa na njih. S druge strane, Gruzijci u svojem sastavu imaju nekoliko jako zanimljivih igrača od kojih se najviše ističu 21-godišnji Chakvetadze koji igra za Gent te lijevo krilo Kvaratskhelia koji je član Rubina.

NOGOMETNI TIP |18:00| Azerbajdžan – Luksemburg

Dugogodišnji izbornik Albanije, Talijan Giovanni De Biasi, ima svoj debi na klupi Azerbajdžana na kojoj mijenja Nikolu Jurčevića. Iako se utakmica igra na Olimpijskom stadionu u Bakuu, gosti su sposobni napraviti iznenađenje jer u svojim redovima imaju nekoliko zanimljivih igrača, naročito u veznoj liniji gdje su Barreiro, braća Thill i Pereira. Ipak, prednost je na strani domaćina koji ipak imaju uigraniju momčad, iako im najskuplji eksponat u reprezentaciji vrijedi tek milijun eura (Emreli).

NOGOMETNI TIP 18:00 Island - Engleska

Protivnici poznati našim kladitetljima jer su Vatreni vrlo često s njima igrali u zadnjim godinama. Sada ih očekuje otvaranje Lige nacija i to u zahtjevnoj grupi koju predvodi Belgija, a tu je i neugodna Danska. Što se dvoboja u Reykjaviku tiče, domaćini su apsolutni autsajder, a znamo kako mogu biti neugodni na domaćem terenu. Sjetimo se i osmine finala EURO-a 2016. godine, kada su šokirali Roya Hodgsona, Waynea Rooneya i društvo. Kada tome dodamo da večeras kod Engleza nema Maguirea, Stonesa, Chilwella, Hendersona i Rashforda, sve redom članova prve postave, nije uopće nerealno za očekivati da Island izvuče pozitivan rezultat.

NOGOMETNI TIP 20:45 Danska – Belgija

Još jedan dvoboj iz najjačeg razreda Lige nacija. Iako je Belgija osjetan favorit, treba istaknuti nevjerojatan podatak. Naime, Danska je bez poraza u službenim natjecateljskim utakmicama od 11. listopada 2016. godine! Dakle, ako izdrže još mjesec i tjedan dana, imat će nevjerojatne četiri godine bez poraza, ako izuzmemo prijateljske utakmice. Danci očito znaju igrati na rezultat, a danas se isplati odigrati dvoznak da će ostati neporaženi.

NOGOMETNI TIP 20:45 Portugal – Hrvatska

Konačno nam se u pogon vraćaju i Vatreni. Nismo ih gledali ovog ljeta na EURO-u, prethodno je otkazan i turnir u Kataru, tako da je ovo prvi susret Dalićevih izabranika nakon 19. studenog i prijateljskog susreta protiv Gruzije u Puli. Gotovo 10 mjeseci bez srebrnih Vatrenih predug je period, tako da se nadamo dobroj povratničkoj partiji. U nju ulazimo bez Modrića i Rakitića, no zato su Pašalić i Vlašić u formi života i spremni preuzeti konce igre u svoje ruke.

NOGOMETNI TIP 20:45 Švedska - Francuska       

U drugom susretu naše grupe čeka nas zanimljiv okršaj na Friends Areni u Švedskoj gdje gostuju svjetski prvaci. Njima će nedostajati brojne udarne karike, kao što su Pogba, Pavard, Umtiti, Laporte, Tolisso, Matuidi, Coman, Lemar, Ndombele i Aouar. No, ako netko ima širinu kadra, to je Didiuer Deschamps i usprkos golemim problemima unutar sastava, Francuska je i dalje veliki favorit za slavlje. No, Šveđani su osam utakmica bez poraza na domaćem terenu, a između ostalih, gostovali su im i Španjolci.

TENISKI TIP 16:00 Thiem – Čilić

Naš drugi reket pronašao je dobru formu na svojem najomiljenijem turniru. Iako je mogao i lakše proći prva dva suparnika – Kudlu i Gombosa – tri izgubljena seta u ta dva susreta ne moraju ništa značiti jer je i u pohodu na osvajanje US Opena 2014. Čilić imao nešto „sporiji“ start, da bi protekom turnira dizao formu i gazio sve protivnike. Zašto se tako nešto ne bi ponovilo i ove godine, počevši od dvoboja protiv drugog nositelja Dominica Thiema?

(foto: Action Images)

 


Tagovi

kladionicanajava dana

Ostale Vijesti