STUART FRANKLIN/Action Images
STUART FRANKLIN/Action Images

Najava dana: Makedonci po veliko iznenađenje, Pukki prijeti Belgiji, Danci za Eriksena!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 22:54

Pogledajte što smo izdvojili za danas.

MAKEDONIJA - NIZOZEMSKA, 18.00

(Nogomet, EURO)

Hrabrom igrom u debitantskom sudjelovanju na jednom od velikih turnira Makedonija je zaslužila više. Za počasni, povijesni bod možda će se sva trojica boriti protiv Nizozemske, koja je već osigurala mjesto u nokaut fazi s maksimalnim učinkom iz prethodna dva kola, a moglo bi biti i nezainteresirano. Dvije su se selekcije sastale četiri puta u ovom stoljeću, dvije su utakmice pripale Nizozemskoj, dok su dvije završile bez pobjednika.

UKRAJINA - AUSTRIJA, 18.00

(Nogomet, EURO)

Pobjeda protiv Makedonije, poraz od Nizozemske. Ukrajina i Austrija ulaze u međusobni sukob s identičnim učinkom, u kojem će u sljedećoj fazi izravno odlučivati ​​o putniku. Zbog većeg broja postignutih golova Ukrajinci su na drugoj poziciji, pa im ždrijeb ide u prilog, dok će Austrijanci morati ići na pobjedu ako ne žele ovisiti o drugima i ići u fazu nokauta kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija. U prethodnom desetljeću današnji suparnici sastali su se dva puta, oba u prijateljskim utakmicama, s učinkom jedne pobjede na obje strane.

FINSKA - BELGIJA, 21.00

(Nogomet, EURO)

Belgijci su već osigurali prolaz, ali trebat će im minimalni remi za prvu poziciju. Finci nakon poraza od Rusije imaju pobjedu ili remi za prolazak u sljedeću fazu s druge pozicije u slučaju da Baćuške izgube od Danske. Dvojica suparnika često su se susretala u ovom stoljeću, čak šest puta, iako pet puta u prijateljskim utakmicama. Zanimljivo je da Belgijanci u tom razdoblju nisu pobijedili. Finska je slavila tri puta, tri puta je bilo neriješeno.

RUSIJA - DANSKA, 21.00

(Nogomet, EURO)

Zdravstveni problem Christiana Eriksena uvelike je utjecao na Dance da na ovom Europskom prvenstvu ne igraju kako zaista mogu, pa su daleko od plasmana u osminu finala s dva poraza. Teoretski je moguće ako poraze Rusiju, ali momčad Stanislava Čerčesova želi potvrditi prolaz nakon pobjede nad Finskom od 1: 0 i ne ovisi o njenom učinku u dvoboju s Belgijom. Ovo će biti prvi natjecateljski dvoboj Rusije i Danske.

ARGENTINA - PARAGVAJ, 02.00

(Nogomet, Copa America)

Argentina i Čile vode u svojoj skupini Copa America sa po četiri boda, ali Paragvaj ima meč manje i pobjedom nad Gauchosima mogli bi zauzeti vodeću poziciju, jer su se u prvom susretu okrenuli protiv posljednjeplasirane Bolivije i slavili s 3: 1 golovima u zadnjih pola sata. Prethodna dva dvoboja ovih selekcija završila su neriješeno 1: 1. Bilo je to prije dvije godine, također na Copa Americi, a potom i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u studenom prošle godine. Lionel Messi na ovaj je turnir ušao dobro raspoložen, a generalno Argentinci igraju dobro pa su favoriti.

URUGVAJ - ČILE, 23.00

(Nogomet, Copa America)

Urugvaj je Copa America započeo porazom od Argentine 0: 1, pa će pokušati popraviti dojam protiv Čilea koji iz dva meča ima četiri boda, a fenjer u skupini prepustiti Boliviji koja već ima dva poraza. I na posljednjem Copa Americi ove su se selekcije sastale u skupini, a onda su Urugvajci slavili 1: 0. Tada su bili bolji u kvalifikacijama za Svjetski kup, u listopadu prošle godine, kada su pobijedili 2: 1.

ATLETICO MINEIRO - CHAPECOENSE, 01.00

(Nogomet, Brazil 1)

Chapecoense su rastrgane ozljedama, zbog čega na startu prvenstva još uvijek nemaju nijednu pobjedu, dok je Atletico, nakon uvodnog poraza od Fortaleze, pobijedio u sljedeća tri meča, svaki rezultatom 1: 0. Atletico je vezao pet trijumfa u svim natjecanjima, a u dva je uspio postići više od jednog gola. Međutim, već pet godina nije pobijedio Chapecoensea kod kuće.

VIKINGUR - REJKJAVIK, 21.15

(Nogomet, Island 1)

Gradski derbi gornjeg doma islandskog prvenstva i dvije neporažene momčadi u posljednja četiri kola. Obje momčadi postigle su 14 golova u prvih osam kola, a obrane su im najbolje na natjecanju. Pet godina Vikingur nije svladao Reykjavik kod kuće, a za to vrijeme viđen je samo jedan remi, u posljednjem dvoboju sredinom veljače, kada je bilo 1: 1. Općenito, Vikingur već tri godine nema gradskog rivala.



Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti