Germania
Germania

Najava dana: Lokomotiva opet u Kranjči, Dinamo hitno želi povratak na pobjedničke staze

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 07:45

Evo što smo za danas izdvojili.

Lokomotiva - Gorica, 15.00

(Nogomet, HNL)

U ovom kolu HNL-a, Gorica će u goste u Zagreb, ali u Kranjčevićevu. Ondje ih čeka Lokomotiva koja je trenutno sedma s 12 bodova, dok je Gorica na četvrtom mjestu s tri boda više. Iza Gorice je poraz od Varaždina. S druge strane, nakon tri gostujuće utakmice, Lokomotiva se napokon vraća doma i to nakon velike pobjede nad Istrom prošloga kola.

Dinamo - Istra 1961, 17.15

(Nogomet, HNL)

Poraz od Hajduka pa kasnije i onaj od Ballkanije poremetio je zagrebačke Plave. Trener je ipak ostao, ali u svlačionici bi se mogla dogoditi čistka. Neki su igrači i dalje ozlijeđeni, a neki su u Prištini bili toliko nemotivirani da je pitanje hoće li im Jakirović opet ukazati povjerenje. Za to vrijeme, Istra ima jedan od najtežih ispita u ligi baš u trenutku kada se želi izvući iz niza poraza (čak tri uzastopna). Veliki ispit i za jedne i za druge.

West Ham - Newcastle United, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

West Ham United i Newcastle United usmjeravaju svoju pozornost na Premier ligu okršajem na londonskom stadionu. Momci Davida Moyesa ostvarili su uspjeh u Europskoj ligi s 2-1 uspjehom nad Freiburgom, dok je Newcastle razbio francuskog prvaka PSG na komadiće u 4-1 pobjedi. Čak i uz brige oko dostupnosti Michaila Antonija ne znači da Čekićari neće zatresti mrežu, ali imaju dan manje za pripreme gostovanja kod Svraka, koje bi svoj pobjednički niz mogle produljiti u glavnom gradu Engleske

Arsenal - Manchester City, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Navijači će pohrliti na Emirates kada Arsenal dočeka prvaka Manchester City u svom sjedištu u sjevernom Londonu. Obje strane su sredinom tjedna slavile u Ligi prvaka u gostima jer su Topnici bili bolji od Lensa rezultatom 2-1, dok su Građani svladali Leipzig rezultatom 3-1. Susret protiv momčadi Cityja bez njihova dva maestra na sredini terena u Rodriju i De Bruyneu budi nade Arsenalu, ali Sakina vjerojatna odsutnost mogla bi im stvarati problem.

Granada - Barcelona, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Barcelona će se boriti za tri uzastopne pobjede u svim natjecanjima na Nuevo Estadio de Los Carmenes kada se suoči s Granadom. Katalonska momčad trenutno je druga na tablici s 20 bodova u prvih osam utakmica, dok je Granada 19., sa samo pet bodova u prvih osam utakmica. Posljednje dvije prvenstvene utakmice Granade protiv Barcelone završile su 1-1, i ne bi bio šok vidjeti neriješeno i sada, posebno s obzirom na probleme s ozljedama gostujuće strane. Međutim, važna su ovo tri boda za Katalonce...

Ajax - AZ, 14.30

(Nogomet, Eredivisie)

Na papiru, ovo je derbi 8. kola nizozemske lige. No, stvarnost je takva da je Ajax tek na 15. mjestu s očajnih pet bodova iz jednako toliko susreta. Doduše, imaju dvije odigrane utakmice manje od konkurencije, ali čak i da u njima upišu bodove, zaostatak za vodećim PSV-om bio bi dvoznamenkast. Danas brojnoj hrvatskoj koloniji u Amsterdamu u goste stiže odlični AZ Alkmaar, koji s 19 bodova drži 2. poziciju na ljestvici. U posljednja tri međusobna ogleda, Ajax nijednom nije pobijedio današnjeg protivnika.

Fortuna - Twente, 14.30

(Nogomet, Eredivisie)

Pratimo još jedan dvoboj iz Nizozemske, ponajviše jer i u Fortuni iz Sittarda imamo svoje predstavnike. Ivor Pandur i Alen Halilović igraju jako dobro ove sezone, a njihov je klub na jako dobrom 9. mjestu. U goste im stiže Twente koji je treća momčad prvenstva i bit će to još jedan težak ispit za Fortunu, nakon što su prošli tjedan poraženi kod AZ-a. U posljednjih pet međusobnih ogleda ovih klubova, Fortuna je upisala čak tri pobjede, dok je Twente dva puta travnjak napustio s tri boda.

Lazio - Atalanta, 15.00

(Nogomet, Serie A)

Obje momčadi usred tjedna su imale europske ispite i položili su ih istim rezultatom. Lazio je u Ligi prvaka s 1-2 slavio kod Celtica, dok je Atalanta pobijedila Sporting, također u gostima. No, igranje u najjačem europskom klupskom natjecanju uzima danak kod Rimljana. Trenutno su tek 16. u Serie A, nakon sedam kola imaju isto toliko bodova. Atalanta ima šest više na 6. mjestu i blagi je favorit u današnjem susretu. Forma im je sjajna - četiri pobjede i remi u zadnjih pet utakmica, dok Lazio ima po dvije pobjede i neriješena ishoda, kao i jedan poraz.

Lyon - Lorient, 15.00

(Nogomet, Ligue 1)

Pomalo i nevjerojatno, ovo je derbi zone za ispadanje. Lyon je vjerojatno najneugodnije iznenađenje europskih liga u dosadašnjem tijeku sezone. Mizeran učinak od dva boda u sedam kola i samo tri postignuta pogotka srozao ih je na zadnju poziciju prvenstvene ljestvice. Može ih utješiti da Lorient nije puno bolji, sa šest bodova drže 16. mjesto, no njihova je prednost da su u oba prošlosezonska duela s Lyonom dobro prošli. Upisali su uvjerljivo slavlje na domaćem terenu i remi na posljednjem dolasku na Parc Olympique.

Bayern - Freiburg, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Bavarci su još uvijek bez poraza u prvenstvu, ali dva neriješena ishoda u dvobojima protiv izravnih konkurenata Bayera i Leipziga, svrstala su ih na treće mjesto uoči 7. kola. Stoga je jasno kako je imperativ pobjede protiv Freiburga tim veći, no neće biti lak posao. gosti su jako dobri te iz šest kola imaju samo četiri boda manje od Bayerna. A pamte i prošlosezonsku senzacionalnu pobjedu u četvrtfinali DFB-Pokala na Allianz Areni, kojom su Bayern izbacili iz borbe za trofej.


Tagovi

najava danagermaniaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti