Germania
Germania

Najava dana: Liverpool i Newcastle na otvaranju 2024. kao šlager dana, a zanimljivih ogleda ima i u Championshipu

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 01.01.24. | 07:48

Evo što smo izdvojili za danas.

Liverpool – Newcastle, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

U 2024. je Liverpool ušao kao vodeća momčad Premier lige. I to nije mala stvar. Prvog dana siječnja očekuje ih teška utakmica, ali Newcastle je u padu, dok se Redsi dižu. Svi kažu da se na malim utakmicama osvajaju prvenstva, ali kad je razlika na vrhu u bod ili dva, onda bi trebalo pobijediti i pokoji derbi. Newcastle ima kvalitetu, ali probleme im stvaraju ozljede. Danas Kloppova momčad naprosto mora slaviti, kako znaju i umiju!

Sunderland – Preston, 13.30

(Nogomet, Championship)

Crne mačke se vraćaju na stare staze slave. Vjerojatno neće izboriti direktnu promociju, ali prema svemu dosad viđenom, oni bi ipak morali na kraju sezone izboriti poziciju koja će ih odvesti u doigravanje. A tamo je sve moguće. Preston nije loš, trenutno su deveti, s tim da od Sunderlanda imaju tek bod manje. Bit će ovo tvrda utakmica, ali ulogu favorita ipak ima domaćin.

Leeds – Birmingham City, 16.00

(Nogomet, Championship)

Kako se od Leicestera očekuje direktna promocija, isto to se očekuje i od Leedsa. A, da budemo i skroz objektivni, to su dvije najsnažnije momčadi u Championshipu trenutno. Po svim parametrima. Samo im još može parirati Southampton, svi drugi su, pa tako i Birmingham, ipak za koplje slabiji. Leeds igra posebno dobro na Elland Roadu, vjerujemo da će to biti slučaj i danas.

Leicester – Huddersfield, 16.00

(Nogomet, Championship)

Leicester je prvi u Championshipu te u ovom trenutku sve ide k tome da će izboriti direktan plasman i ekspresan povratak u Premier ligu. U svo dužno poštovanje, Huddersfield nije na njihovoj razni, a to će Vardy i društvo nastojati danas pokazati. Lisice bi trebale slaviti, sve drugo bilo bi iznenađenje.

Plymouth – Watford, 16.00

(Nogomet, Championship)

Domaćin je jedno od ugodnijih iznenađenja Championshipa ove sezone. Mnogi analitičari su im predviđali jednogodišnji ples među drugoligaškim društvom, ali oni su trenutno 16. s osam bodova viška od QPR-a koji je u ‘crvenoj zoni’. Watfordu se ove sezone predviđa sredina tablice. U početku se vjerovalo da mogu više, ali ispostavilo se da je ovo njihov maksimum. Sva tri znaka su u igri u ovom ogledu.

Stoke – Ipswich, 16.00

(Nogomet, Championship)

Ipswich je hit-klub Championshipa, ali mogu li oni slaviti u hladnoj i vjetrovitoj noći u Stokeu? Svi znaju da je Stoke domaćinska momčad, a iako su oni 18., a njihov današnji protivnik 2., nitko neće reći da je Ipswich izraziti favorit za pobjedu. Sve je u Stokeu moguće, tamo su padali i puno veći od Ipswicha…

Norwich – Southampton, 16.00

(Nogomet, Championship)

Sveci su odradili rebranding te se sada pokušavaju vratiti u Premier ligu. A oni to i zaslužuju. Kanarinci su 12., dok su Sveci trenutno 3. s pet bodova manje od Ipswicha. Očekujemo dobru utakmicu, s tim da se ipak mora reći kako je kvaliteta na strani gostiju.

NY Knicks – Minnesota, 21.00

(Košarka, NBA liga)

Randle, Brunson i Barrett na jednoj, a Edwards, Gobert i Towns na drugoj strani. Knicksi se pouzdaju u backcourt, a Timberwolvesi u frontcourt. Zanimljivo, u posljednjih pet međusobnih ogleda, današnji gost upisao je četiri pobjede, dok su u posljednjih pet utakmica u MSG-u između ove dvije momčadi Knicksi također tek jednom slavili. Inače, u posljednjih 10 utakmica u MSG-u Knicksi su ostvarili osam pobjeda, a bolji od njih bili su samo Sunsi i Bucksi.

T. Fritz – A. De Minaur, 10.30

(Tenis, United Cup Australija)

Prije sadam dana Fritz je svladao Medvjedeva, ali te egzibicije u UAE-u ionako ne shvaća ozbiljno. Sada ga očekuje meč protiv De Minaura, s tim da se jučer teško obračunao s Norrieom. Sada ćemo vidjeti tko je ‘zaružio’ i popio čašicu previše kako u novogodišnjem slavlju. Ova dva tenisača su se posljednji put sastala prije četiri mjeseca u Torontu, a tada je s 2-1 u setovima Australac bio bolji od Fritza.

Seattle Kraken - Vegas Golden Knights, 21.00

(Hokej, NHL)

Krakeni su uhvatili formu. Imaju tri vezana slavlja, a redom su pobjeđivali Kingse (2-1), Duckse (3-2) te Flamese (2-1). Trenutno su 11. na Zapadu, a iako to nije nešto predobro, opet je puno bolje od onoga gdje su mogli biti. Zlatni vitezovi su druga momčad Zapada s 16 pobjeda, 6 remija i 5 poraza, a oni uvelike ovise o Jacku Eichelu koji je ove sezone skupio 16 pogodaka i 24 asistencije. Kad su poseljednji put ove dvije momčadi odmjerile snage, Zlatni vitezovi su u Las Vegasu slavili s 4-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionica

Ostale Vijesti