Germania
Germania

Najava dana: Liverpool, City i Arsenal nastavljaju mrtvu utrku, Parižani u Marseilleu, Baski u Madridu, derbi Atene i Soluna, finale Miamija i Split u lovu na 8. mjesto

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 31.03.24. | 07:59

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Liverpool – Brighton, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Neki engleski mediji navode kako je ova utakmica svojevrsna audicija za De Zerbija budući da Klopp na kraju sezone odlazi iz kluba. Nijemac, jasno, želi otići kao pobjednik, a 10 kola prije kraja, ima se pravo tome nadati, budući da je njegov Liverpool trenutno prvi! Galebove su ove sezone ozljede uništile, stoga je razumljivo zašto igraju ispod neke razine očekivanog, no usprkos svemu su dovoljno opasni da 'zapapre' Redsima.

Manchester City – Arsenal, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Utakmica dana, to nema sumnje, a engleski mediji navode i kako je riječ o – utakmici sezone! Po njima, tko uzme tri boda, taj će biti novi prvak. Kao da se tu Liverpool ništa ne pita. No, dobro, manje je to bitno, ova utakmica je duel Guardiole i Artete, učitelja i učenika, dva ponajveća stručnjaka u današnjem nogometu. Očekujemo rapsodiju iako i jedni i drugi imaju problema s ozljedama. Nema smisla više išta dodavati, ovo je utakmica koju će svaki nogometni fanatik pogledati i točka. Tko će pobijediti? Eh, to je pitanje za milijun dolara…

Marseille – PSG, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

PSG će osvojiti naslov, u to više nitko ne sumnja, a pobjedom protiv velikog rivala, iako se u Marseilleu i dalje malo više 'pale' na St Etienne koji je trenutno član Ligue 2, mogli bi si definitivno već krenuti raditi planove za feštu kad sezona završi. Dakle, to bi onda bilo to. Ne, naravno, matematički, ali sve bi onda bilo jasno. OM je trenutno na skromnom sedmom mjestu, ali imaju Aubu, a on je kadar sam svaku utakmicu riješiti. Nije više mlad, ali i dalje može pobjeći. Naročito teretnoj obrani PSG-a. Svakako nas očekuje zanimljiva utakmica.

Girona - Betis, 16.15

(Nogomet, La Liga)

Kad si hit-prvenstva, onda svi kao da čekaju trenutak kad ćeš posustati. Nije da se tome netko nada, ali svi to očekuju. Tako je bilo onomad Leicesteru, tako je sada Gironi. Doduše, Gironina šansa da osvoji naslov praktički više ne postoji, ali i dalje su tu, na sjajnom trećem mjestu, dok je Betis sedmi, s tim da su od svojeg današnjeg protivnika dosad skupili čak 20 bodova manje. Dakle, ako gledamo samo papire, gosti su favoriti, ali svi znamo da je nogomet puno više od toga.

Real Madrid – Atheltic Bilbao, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Luka u Španjolskoj, Modrić, nastavlja s ostatkom društva pohod prema novom naslovu prvaka. Atheletic je poseban klub, nije da ima mnogo navijača, ali ga zato svi poštuju, pogotovo jer desetljećima samo sa 'svojim' igračima druge velikane dovode u probleme. Kod njih se sada sve vrti oko braće Williams, a ako se njih uspije 'srediti', onda pobjeda domaćina ne bi trebala doći u pitanje. Bit će ovo jedan sjajan ogled za zaključit Uskrs…

Augsburg - Köln, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

S mjestom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu za sljedeću sezonu nadohvat ruke, Augsburg želi dodati još tri protiv Kölna, koji, pak, želi poboljšati svoje šanse da izbjegne ispadanje iz 1. Bundeslige. Posljednji prvenstveni susret između dva kluba, u studenom na RheinEnergie stadionu, završila je 1-1. Köln je u posljednje vrijeme bio bolji od Augsburga, neporažen u posljednje četiri ligaške utakmice (3 pobjede, 1 remi), a bavarska momčad za koju igraju Jakić i Beljo traži svoju prvu ligašku pobjedu u međusobnim utakmicama od prosinca 2021.

Zwolle – Ajax, 12.15

(Nogomet, Eredivisie)

Šutalo, Sosa i Medić ove godine preskaču uskršnji doručak, a ako baš budu htjeli počastiti se šunkom i jajima, to će morati napraviti poslije utakmice koja se igra u ranom terminu. Prije par godina, tečaj na pobjedu gostiju bio bi 1.01, ali sada su stvari drugačije. Kopljanici su ove sezone loši, ali usprkos svim nedaćama, danas bi trebali slaviti. Iako, jedno je što bi trebali, a drugo što će se dogoditi…

Panathinaikos - PAOK, 17.00

(Nogomet, grčka Liga za prvaka)

Nakon što je Panathinaikos svladao Olympiakos u Pireju, Zelene iz Atene očekuje još jedan derbi, ovaj put protiv drugog PAOK-a koji je u prošlom kolu iznenađujuće izgubio od gradskog rivala Arisa na domaćem terenu s 0-1. PAOK ima bod više od PAO-a kojem prvo mjesto (AEK) bježi tri boda. U zadnjih godinu i pol ove dvije momčadi odigrale su čak 10 utakmica, PAO je slavio tri put, PAOK četiri, a tri utakmice završile su neriješeno.

J.Sinner - G. Dimitrov, 18.30

(Tenis, Miami Masters)

Finale! Bugarin protiv Talijana u Miamiju, dva tenisača u fenomenalnim formama i meč koji neće razočarati. Sinner je ogroman favorit prema analitičarima, ali tko je dovoljno hrabar da Dimitrov, koji je u pohodu do finala 'skidao' Hurkacza, Alcaraza i Zvereva ne može doći do naslova. Sinner je i sadašnjost i budućnost svjetskog tenisa, trenutno je treći igrač svijeta, a kada Nole odluči reći dosta, očekuje se da baš on i Alcaraz budu dva najveća rivala. Inače, ovoj dvojici igrača ovo je četvrti okršaj. Prvi put je slavio Dimitrov, posljednja dva puta Sinner, a hoćemo li vidjeti hat-trick Talijana ili izjednačenje Bugarina, nekako nam je teško prognozirati.

Mega - Split, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Neočekivanim porazom od Cibone na Gripama, košarkaši Splita su si smanjili šanse oko hvatanja abaligaškog doigravanja. Žuti su na omjeru 11/13 koliko ima i osmoplasirani Studentski centar i do kraja sezone će voditi ljutu borbu za hvatanje podgoričkog sastava. Sada se moraju vaditi protiv Mege koja redovito igra dobru košarku i koja je na šestom mjestu sa 14 pobjede i deset poraza i u ovu utakmicu ulazi u statusu favorita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti