Najava dana: Liga nacija i Čilić u prvom planu

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 03.09.20. | 08:00

Pogledajte što nas očekuje od sportskih događanja.

17:00 Čilić – Gombos

Nakon dramatičnog prvog kola u kojemu je spašavao zaostatak od dva seta i meč loptu, jedini hrvatski osvajač US Opena danas igra protiv 104. igrača svijeta. Slovak Gombos je u prvom kolu odigrao rutinsku partiju protiv 70. igrača svijeta, Albota, te ga je za nešto više od dva sata igre svladao s laganih 3:0 u setovima. Neće ovo biti lagan zadatak za Marina, status favorit je na njegovoj strani, ali Gombos mu je nepoznanica. Naime, ovo im je prvi međusobni susret na Touru.

TENISKI TIP 17:00 Vekić – Tig

Kao i Čilić, i Donna Vekić je imala dramatično otvaranje Grand Slama u New Yorku. Set zaostatka i meč lopta u drugom ipak nisu bili dovoljni za Kristinu Pliškovu te je Osječanka stigla do preokreta i prošla u drugo kolo. Tamo je čeka Rumunjka Tig koja je u prvom kolu pregazila Japanku Naru izgubivši tek jedan gem za točno sat vremena igre. Ipak, to Donnu ne bi trebalo prestrašiti jer je u posljednja dva susreta od ukupno tri odigrana Hrvatica upisala dvije pobjede bez izgubljenog seta. Oba puta na tvrdoj podlozi, oba puta bez ikakvih problema.

NOGOMETNI TIP 20:45 Njemačka – Španjolska

Praktički godinu dana, točnije deset mjeseci je prošlo od posljednjeg reprezentativnog okupljanja diljem Europe. Tada su okončane kvalifikacije za Euro, a sada se reprezentativna priča nastavlja u Ligi nacija. Derbi dana definitivno se igra u Stuttgartu gdje će se sastati bivši svjetski prvaci. Povijest okršaja ove dvije selekcije obogaćen je posebice u posljednjih 12 godina, jer je Furija sa svojom zlatnom generacijom pobjeđivala Elf prvo u finalu Eura 2008. godine, a potom i u polufinalu Svjetskog prvenstva dvije godine kasnije. Međutim, nešto noviji okršaji idu na mlin Nijemaca. Prije dvije godine u prijateljskom ogledu gledali smo remi (1:1), dok je 2014. Njemačka upisala pobjedu, također u prijateljskom okršaju. U kvalifikacijama za Euro koji nam slijedi obje su momčadi bile iznimno uvjerljive tako da će ovo biti pravi okršaj titana.

NOGOMETNI TIP 20:45 Ukrajina – Švicarska

U istoj skupini sa Nijemcima i Španjolcima nalaze se ove dvije reprezentacije, Vrlo je izvjesno zaključiti već sada da će se Ukrajinci i Švicarci oboriti za ostanak u elitnom rangu Lige nacija, a da će biti to vrlo izjednačen dvomeč govori nam i povijest. Ove dvije selekcije susrele su se tek dva puta, a oba puta je utakmica završila remijem. Barem onaj regularni dio jer su u prvom svom međuzsobnom ogledu igrali u osmini finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj gdje je Ukrajina nakon penala prošla u četvrtfinale. Štro se nedavne forme tiče, Ukrajina je neporažena 11 uzastopnih utakmica, a igrali su s Portugalom dva puta, kao i sa Turskom te Nigerijom u prijateljskim okršajima. S druge strane, Švicarci su uvjerljivi protiv manjih reprezentacija, ali u kvalifikacijama za Euro poraženi su od Danske. Status blagog favorita je na strani večerašnjeg domaćina, ali bit će to izjednačen susret do samog kraja.

NOGOMETNI TIP 20:45 Bugarska – Irska

U četvrtoj skupini B ranga Lige nacija gledamo ogled Bugarske i Irske. Duga je povijest nogometnih ogleda ove dvije reprezentacije, koja seže u davnu 1924. godinu, a taad je Irska slavila minimalnu pobjedu. U međuvremenu odigrali su još deset međusobnih ogleda, a Bugari ne znaju za pobjedu u zadnjih pet utakmica, odnosno od kvalifikacija za Euro '88. Posljednju utakmicu odigrali su prije točno godinu dana, a tada je u prijateljskom okršaju Irska pobijedila rezultatom 3:1. U kvalifikacijama za Euro 2020/21 nisu se proslavili ni jedni ni drugi, ali Irci su barem bili bliži, imali su samo tri boda manje od drugoplasirane Danske.

NOGOMETNI TIP 20:45 Finska – Wales

Sva sreća da njihovoj glavnoj zvijezdi nastup za reprezentaciju nije problem kao kad je riječ o klubu, jer bi u protivnom Wales danas imao velike probleme. Ovako, s Baleom koji već 'sto godina' nije odigrao ozbiljnu utakmicu, izabranici Ryana Giggsa prema većini analitičara ima blagu prednost. U posljednjih pet utakmica Velšani su upisali tri pobjede i dva remija (jedan protiv Hrvatske), dok Finci nisu u nekoj formi te u posljednjih pet utakmica imaju tri poraza i dvije pobjede.

NOGOMETNI TIP 20:45 Rusija – Srbija

U novom domu Nikole More, svoju utakmicu prvog kola druge jakosne skupine u Ligi nacija odigrat će Rusija i Srbija. Analitičari daju blagu prednost domaćinu, iako svi znamo da su gosti reprezentacija koja je u stanju svakog pobijediti kad to odluče. Očekuje se dobra utakmica, poslije Nijemaca i Španjolaca možda najbolja danas, a iako većina ljudi očekuje 'tvrdu' utakmicu, mi ne bismo bili iznenađeni da vidimo veliki broj pogodaka. I jedni i drugi su u dobroj formi. Rusi u posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan poraz (Belgija), dok Srbi imaju četiri pobjede i jedan remi (Ukrajina).

NOGOMETNI TIP 20:45 Turska – Mađarska

Na stadionu Sivasspora danas će svoju utakmicu odigrati favorizirani domaćin Turska i gosti iz Mađarske. Ruku na srce, domaćin je puno veće ime te su, u odnosu na svojeg današnjeg protivnika koji je u nogometu bio posljednji put dominantan kad je aktivan bio Ferenc Puškaš, danas ipak veći favoriti. U posljednjih pet utakmica današnji domaćin ima tri pobjede i dva remija, dok Mađari imaju čak četiri poraza i svega jednu pobjedu (1:0 doma protiv Azerbajdžana).

NOGOMETNI TIP 20:45 Moldavija – Kosovo

Ovu utakmicu pratit će tek oni najzagriženiji fanovi reprezentativnog nogometa. Relativno nova reprezentacija Kosova u svojim redovima ima nekoliko jakih pojedinaca, ali im fali iskustva. Ipak, na stadionu Ennio Tardini u Parmi, gdje će se odigrati ova utakmica, Kosovo ima status favorita te bi sve osim glatke pobjede Rašice, Rahmanija, Muriqija i ostatka društva bilo veliko iznenađenje. Moldavija je poražena u posljednjih osam utakmica, dok Kosovo unazad pet utakmica ima dvije pobjede i tri poraza (Češka, Engleska i Švedska).

NOGOMETNI TIP 20:45 Slovenija – Grčka

Matjaž Kek i njegova Slovenija danas imaju sve samo ne jednostavan zadatak. Svi znaju da Grci igraju tvrd nogomet u kojem nerijetko vidimo mali broj pogodaka, dok je situacija kod Slovenije nešto drugačija. Nesuđeni trener zagrebačkog Dinama posljednju utakmicu vodio je sredinom studenog prošle godine kad je Sloveniju pobijedila Poljska rezultatom 3:2. Grci su u dobroj formi, u posljednje tri utakmice imaju jednako toliko pobjeda (BiH, Armenija i Finska), a Kanađanin/Nizozemac na klupi Grka, John van 't Schip, nada se da će se taj niz nastaviti i danas.

(Foto: Action images)

 


Tagovi

najava dananajavaGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti