Germania
Germania

Najava dana: Lider HNL-a gostuje u Kranjčevićevoj, Futsal Dinamo u Vrgorcu, a imamo i puno košarke

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 03.11.23. | 07:00

Evo koje smo utakmice danas istaknuli.

Lokomotiva – Rijeka, 18.00

(Nogomet, HNL)

Lokomotiva i Rijeka otvorit će 14. kolo HNL-a utakmicom u Kranjčevićevoj. Lokosi dvoboj dočekuju sa sedmog mjesta, a Rijeka s prvog! Rijeka je slavila u posljednja četiri međusobna susreta, od kojih se samo jedan odigrao u Kranjčevićevoj, a tri na Rujevici, uključujući i prvi u tekućoj sezoni (2-1). Iako su tradicija, forma, ali i individualna kvaliteta na strani Riječana, Lokosi su prošlih sezona u više navrata potvrdili kako vrlo lagano mogu 'zapapriti' favoritima...

Bologna – Lazio, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Nikola Moro zabio je za Bolognu u izbacivanju Verone iz skupa, a to je ujedno bila 10. uzastopna utakmica u svim natjecanjima u kojoj Bologna nije izgubila. Bologna je zapravo ove sezone upisala samo jedan poraz, u prvom kolu Serie A od Milana i Lazio dočekuje na osmom mjestu s bodom zaostatka. Nebeskoplavi su, pak, očajno ušli u sezonu. U prvih sedam kola imali su čak četiri pozara, ali su s četiri pobjede u posljednjih pet susreta dospjeli u gornji dom ljestvice.

PSG – Montpellier, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Aktualni prvak u prvih sedam kola osvojio je tek 12 bodova, a u zadnja tri - devet. PSG se diže u formi, ali i dalje gleda u leđa Nici koja ima bod više. Parižanima danas u goste stiže 11 Montpellier koji ima jednak broj bodova kao i mjesto mu na tablici. U prošloj sezoni PSG je slavio s 3-1 i 5-2, a u sezoni ranije s 4.0 i 2-0. Parižani su slavili u posljednjig devet međusobnih susreta. No, sada u momčadi PSG-a nema Lionela Messija i Neymara...

Leicester – Leeds, 21.00

(Nogomet, Championship)

Leicester je ozbiljno shvatio misiju povratak u prvi rang engleskog nogometa i Lisice su na sjajnom putu da se ekspresno vrate u elitni rang. Trenutno su na 13 pobjeda iz 14 utakmica (jedan poraz) i imaju pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Ipswich i čak 14 bodova više u odnosu na svog večerašnjeg protivnika – Leeds- Za razliku od Leicestera, Leeds ipak nema toliko briljantnu sezonu i u 14 kola zabilježio je sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza, a sada večera bi mogli stići do još jednog poraza.

Sesvete – Croatia Zmijavci, 14.00

(Nogomet, Prva NL)

Kada igraju Sesvete, sva tri znaka su podjednako izgledna, budući da momčad iz predgrađa Zagreba na svom kontu ima po četiri pobjede, četiri poraza i četiri remija. Sesvećani drže trenutno peto mjesto Prve nogometne lige uz deset bodova zaostatka za vodećim Zrinskim. Croatia Zmijavci su na devetom mjestu s tek dvije pobjede, ali i šest remija u 12 utakmica. Stoga, jasno je da su Sesvete favorit u ovoj utakmici.

Vrgorac - Futsal Dinamo, 20.15

(Futsal, HMNL)

Derbi 5. kola HMNL-a igra se u Vrgorcu uz izravni prijenos na MaxSportu. Vrgorac je tradicionalno jedan od najjačih domaćina, a četiri od pet ovosezonskih bodova osvojili su upravo u Domu sportova. Futsal Dinamo, pak, dvoboj dočekuje s druge pozicije, nakon što nije uspio osvojiti svoju skupinu Lige prvaka, već je sa šest osvojenih bodova završio drugi iza Lubawe. Ove dvije momčadi susrele su se prošle sezone u četvrtfinalu. Dinamo je prošao dalje s 2-1 u pobjedama, a Vrgorac je jedinu pobjedu ostvario na domaćem terenu s čak 6-2. No, pamti se i 3-0 ligaška pobjeda Dinama u Vrgorcu krajem prosinca, pobjeda koja je, po mnogima, okrenula tijek Dinamove sezone...

Osijek - Torcida, 18.00

(Futsal, HMNL)

Dvoboj dvije momčadi iz donjeg doba tablice i od kojih se očekivalo da bi se ove sezone mogli boriti za ostanak. Torcida nakon četiri kola ima četiri boda uz dosta dobar dojam, a Osijek je pretposljednji s bodom manje. U zadnje dvije godine ove su se momčadi susrele u četiri navrata. Po dva puta slavili su domaćini, svaki puta zabivši šest pogodaka. Torcida je slavila sa 6-1 i 6-4, a Osijek sa 6-2 i 6-5. Kome će pripasti peti set?

Barcelona – PAO, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Barcelona je držala euroligaški korak s madridskim Realom sve do posljednjeg kola kada su Madriđani slavili s pola koša prednosti i ostali jedina neporažena momčad u natjecanju. Katalonski sastav večeras dočekuje Panathinaikos koji je na omjeru od dva poraza i tri pobjede i blago je ovosezonsko razočaranje. Barça je favorit u ovom susretu bez obzira što Ergin Ataman dolazi sa skupocjenom momčadi na sjeveroistok Španjolske.

Baskonia – Partizan, 20.30

(Košarka, Euroliga)

 Košarkaši Partizana do sada su u Euroligi nakupili dvije pobjede (Lyon, Crvena zvezda) uz tri poraza (Maccabi, Barcelona, Olympiacos), a sada odlaze na noge Baskoniji koja je u pet kola uspjela svladati tek berlinsku Albu. Baskonia ima prednost domaćeg parketa u ovoj utakmici, ali Partizan na svojoj strani ima kvalitetu i Željka Obradovića.

Milwaukee Bucks – NY Knicks, 00.30

(Košarka, NBA)

Iako se mislilo kako će Milwaukee Bucksi dominirati nakon trejdanja za Damiana Lillarda, momčad se i dalje traži u igri, a to dokazuje i posljednji uvjerljivi poraz protiv Toronto Raptorsa. Sada se Lillard i Giannis moraju dokazati protiv tvrdih New York Knicksa koji nisu mačji kašalj pa bi stoga ovo mogla biti tijesna utakmica koja bi mogla otići na koncu na jednu loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti