REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

Najava dana: Kvalifikacije za Mundijal po cijelom svijetu, igra se revanš Brazila i Argentine

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.09.21. | 08:00

Pogledajte što smo za danas pripremili...

ALBANIJA – MAĐARSKA 18:00

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Današnji pregled dvoboja započinjemo s utakmicom dviju rerprezentacija koje već nekoliko mjeseci ne znaju za pobjedu. Albanci su zadnju ostvarili u ožujku protiv San Marina (2:0), dok su gosti iz Mađarske posljednji put slavili u lipnju nad Ciprom (1:0). Domaćini su na tablici četvrti sa šest bodova, dok su gosti treći sa sedam i obje ekipe žele preuzeti mjesto drugoplasirane Poljske, koja također ima sedam bodova.

BUGARSKA – LITVA 18:00

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Dvoboj začelja skupine C, koji se igra u Bugarskoj, mogao bi već u ovako ranoj fazi kvalifikacija jednoj ekipi zapečatiti sudbinu. Ni Bugari ni Litavci, doduše, ne kotiraju visoko za prolazak skupine, ali domaćini bi večerašnjopm pobjedom mogli na tablici preskočiti treću Sjevernu Irsku, s obzirom na to da imaju dva, a Irci četiri boda. Litavci su, pak, nakon tri susreta bez bodova s gol-razlikom 1:7 pa bi uspjeh bio izbjegavanje poraza.

ISLAND – SJ. MAKEDONIJA 18:00

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Islanđani će na domaćem terenu dočekati sasatav Sjeverne Makedonije, koja je treća na tablici nakon četiri kola sa sedam bodova. Otočani su, pak, peti s jednom pobjedom, dosad su slavili tek nad reprezentacijom Lihtenštajna (4:1) i pred svojom će publikom imati priliku ispraviti loš ulazak u kvalifikacije.

BELGIJA – ČEŠKA 20:45

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Belgijci i Česi drže prvo i druge mjesto grupe E, u kojoj su smješteni i Wales, Bjelorusija te Estonija. Crveni vragovi u prošlom su kolu na gostovanju u Estoniji domaćinima utrpali pet komada i nakon četiri utakmice već imaju gol-razliku 17:4. Česima je, s druge strane, jedan pogodak bio dovoljan za tri boda protiv Bjelorusije. Njihova je gol razlika 8:3.

KOSOVO – GRČKA 20.45

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Ohrabreni minimalnim slavljem nad Gruzijom prije nekoliko dana, Kosovari dočekuju Grčku. Zanimljivo, domaćini su na tablici trenutno ispred gostiju s bodom više, no još je rano i može se dogoditi svašta. Član njihove reprezentacije Lirim Kastrati tek je prije koji dan iz Dinama realizirao transfer u poljsku Legiju i vidjet ćemo hoće li igrat protiv Grka.

ŠVICARSKA - ITALIJA 20:45

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Jedine dvije neporažene reprezentacije iz skupine C večeras igraju u Švicarskoj. Mogao bi to biti zanimljiv dvoboj, jer Talijani u goste dolaze kao europski prvaci, dok ni Švicarci, koji su na Euru izbacili Francuze, neće biti bez šanse. Baš ih je Italija izbacila tada u grupi svladala s 3:0 pa će se domaćini htjeti osvetiti.

BRAZIL – ARGENTINA 21:00

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Prava nogometna poslastica. Finalisti Copa Americe, koja je završila Messijevim podizanjem prvog međunarodnog trofeja u karijeri, danas će ponovno odmjeriti snage, ovog puta u kvalifikacijama za Mundijal 2022. U njihovih posljednjih pet međusobnih ogleda, Brazil je slavio dvaput, Argentinci triput, ali domaćini su na domaćem terenu, željni su osvete i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati.

GABON – EGIPAT 21:00

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Egipćani u goste stižu nakon što je Gabon u posljednja dva dvoboja upisao dva poraza, prvo protiv Angole (2:0), a onda i Libije (2:1). Salah i društvo na Aubameyanga i društvo, pak, idu nakon dvije pobjede. Uvjerljivi su bili nad Komorima (4:0), da bi prije četiri dana s 1:0 i sami dobili reprezentaciju Angole. Samo će se jedna momčad iz skupine u konačnici kvalificirati na Svjetsko prvenstvo.

EKVADOR – ČILE 23:00

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Domaćini u ovom trenutku puno bolje na tablici kvalifikacija stoje od gostiju. Ekvador je, naime, treći s četiri pobjede u sedam utakmica, dok su Čileanci dosad upisali samo jednu pobjedu i sedmoplasirani su. Četiri reprezentacije direktno idu na Svjetsko, dok će jedna kartu pokušati osigurati kroz doigravanje. I jednima i drugima cilj je, jasno, biti među pet, ali Čile mora staviti u brzinu i pokušati ostvariti dobar rezultat.

PARAGVAJ – KOLUMBIJA 23:55

(Nogomet, Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Za kraj dana, još malo Južne Amerike. Dvije granične reprezentacije – jer Kolumbija je peta, a Paragvaj šesti, igrat će u Asuncionu s ciljem da ostanu, odnosno skoče na prvi dio tablice, koji onda vodi na Svjetsko prvenstvo. Paragvajci su u lošoj formi, izgubili su četiri od pet posljednjih utakmica, dok su Kolumbijci upisali po dve pobjede i poraza, uz jedan remi.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti