Najava dana: Jadranski derbi, Old Firm, Liveroool na iskušenju Old Trafforda, ogled Hrvata u Njemačkoj, rukometaši Zagreba u Našicama

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 07.04.24. | 07:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Dinamo – Istra 1961, 17.00

(Nogomet, HNL)

Nakon dvostruke pobjede na Poljudu, kojima su Plavi preskočili Hajduk na prvenstvenoj ljestvici i izborili finale Kupa, Dinamo očekuje domaći dvoboj s Istrom 1961 u Maksimiru. Dinamo lovi nova tri boda s kojima bi se, prije početka Jadranskog derbija, približio Rijeci na -2. Istra 1961 je osma, sigurna od ispadanja i u ovaj dvoboj ulazi bez rezultatskog imperativa. No, Puljani u posljednje vrijeme igraju dosta dobro, a bivši Hajdukov trener Paolo Tramezzani sigurno će pokušati otkinuti pokoji bod Hajdukovom najvećem rivalu. Ipak, Dinamo u ovu utakmicu ulazi kao priličan favorit, a u prilog mu ide i statistika: u 30 utakmica s Puljanima 28 pobjeda i dva remija uz gol-razliku 89-16.

Rijeka – Hajduk, 19.30

(Nogomet, HNL)

Jadranski derbi koji bi mogao usmjeriti tijek posljednjeg dijela sezone. Rijeka s pobjedom radi veliki korak prema naslovu i izbacuje Hajduk iz igre za titulu. Bod najviše odgovara Dinamu, a Hajduku je ova utakmica biti ili ne biti. Bijeli danas moraju slaviti ako žele zadržati san o naslovu. No, Rijeka se nalazi u fantastičnoj formi, a Hajduk, s druge strane, ima strašno velikih problema s izostancima, ali nema što za izgubiti. Svi objektivni parametri idu u korist Rijeke, no nogomet zna biti nepredvidljiv, u što smo se bezbroj puta uvjerili.

Rangers – Celtic, 13.00

(Nogomet, Premiership)

Nevjerojatno uzbudljivu završnicu prvenstva Škotske Celtic dočekuje s bodom, ali i utakmicom prednosti nad najvećim rivalom Glasgowom. Gersi su, dakle, u prednosti, jer s tom zaostalom utakmicom imaju dva boda više, a posljednji Old Firm prvog dijela sezone dočekuju kao domaćini. U prva dva duela slavio je Celtic s 1-0 i 2-1, a danas se Rangersi pred svojim navijačima žele osvetiti za te poraze i preskočiti rivale na vrhu tablice, s utakmicom manje.

Man United – Liverpool, 16.30

(Nogomet, Premier liga)

Liverpool je i dalje prvi, ali s istim brojem bodova i utakmicom manje od Manchester Cityja. A tu utakmicu manje Redsi će odigrati danas, na gostovanju kod svojeg najvećeg rivala. Manchester United se, poznato je, prilično muči ove sezone. U prvenstvu će sigurno ostati bez Lige prvaka iz koje su ispali još u grupi. Izgubili su u ranoj fazi Liga kupa, a jedina nada u trofej ostala im je u FA kupu u kojem su polufinale izborili preko - Liverpoola i to preokretom u drugom produžetku. Prva utakmica na Anfieldu završila je 0-0.

Sheffield Utd – Chelsea, 18.30

(Nogomet, Premier liga)

Chelsea je deseti, osokoljen preokretom protiv Manchester Uniteda u sudačkoj nadoknadi prošlog četvrtka (s 2-3 na 4-2), šest je kola neporažen, a na Bramall Lane londonski Plavi dolaze po nove bodove protiv 'fenjeraša' Sheffield Uniteda, koji će teško izbjeći ispadanje, šest kola nije pobijedio (dva remija), a u prošlom kolu protiv Liverpoola porazu 1-3 kumovao je i bivši vratar Hajduka i Lokomotive, nekadašnja hrvatska 'jedinica' Ivo Grbić. U prosincu na Stamford Bridgeu završilo je 2-0 za Pochettinovu momčad, Cole Palmer i Nicolas Jackson bili su strijelci. Chelsea je u zadnje vrijeme bio bolji od Sheffield Uniteda s pobjedama u tri uzastopna okršaja, od studenog 2020. Bluesi itad imaju gol-razliku 8-2...

Tottenham – Nott Forest, 19.00

(Nogomet, Premier liga)

Spursi love četvrtoplasiranu Aston Villu i plasman u Ligu prvaka, Šumari su jedno mjesto iznad zone ispadanja.Tottenham je osvojio bod u posljednjoj utakmici Premier lige, remiziravši 1-1 na londonskom stadionu protiv West Ham Uniteda. Nottingham Forest je ostvario pobjedu od 3-1 nad Fulhamom kod kuće u svojoj posljednjoj prvenstvenoj utakmici i prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede. U prosincu je na The City Groundu Tottenham slavio 2-0, zabili su Richarlison i Dejan Kuluševski, a u zadnjih pet utakmica protiv Šumara Spursi imaju pet pobjeda i gol-razliku 10-1, od studenog 1998. traje taj niz protiv povratnika u Premier ligu.

Juventus – Fiorentina, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Juventus je na trećem mjestu s 59 bodova u 30 utakmica, izgubio je svoju posljednju utakmicu Serie A 1-0 na Stadio Olimpicu protiv Lazija, produživši svoj niz bez pobjede na četiri (po dva remija i poraza). Fiorentina je izgubila 1-2 protiv Milana na Stadio Artemio Franchi u posljednjoj utakmici Serie A i prekinula niz od četiri utakmice bez poraza, ostavši na 10. mjestu s 43 boda, ali je u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa svladala Atalantu 1-0, kao što je i Stara dama slavila protiv Tudorovog Lazija 2-0, dakle u oba tabora je poboljšano raspoloženje. U studenom u Firenci Juve je slavio 1-0 pogotkom Mirettija u 10. minuti.

Hoffenheim – Augsburg, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Momčad iz Sinsheima ima tri poraza zaredom, a gosti iz Bavarske dolaze s nizom od pet kola bez poraza, četiri pobjede i remi u prošlom kolu s Kölnom. Hoffenheim je napadačka momčad čija je duša, srce i strijela Andrej Kramarić, no obrana je blago rečeno loša, 23 utakmice nisu uspjeli sačuvati mrežu netaknutom. Augsburg je zabijao u prvom poluvremenu u zadnje četiri utakmice, a Hoffenheim kao domaćin u zadnjih pet slavio samo jedno. Krama protiv Jakića i Belje, ajmoooo!

Wolfsburg – B. M'gladbach, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Novi trener Vukova i nakon stanke odmah pobjeda, 2-0 u Bremenu, prekinut niz od 11 kola bez pobjede. Ralph Hasenhüttl sada debitira pred svojim navijačima u gradu VW-a, protiv susjeda na ljestvici, zeleno-crne Borussije koja ima isti broj bodova nakon 27 kola (28), ali za četiri pogotka bolju gol-razliku. Trenutno su današnji gosti u nizu od četiri kola bez pobjede (tri remija i poraz), teško će kući pjevajući iz Vučjega grada, prije nam se čini da će 'tjerajući lisicu istjerati vuka'...

Nexe – Zagreb, 19.00

(Rukomet, Liga za prvaka)

Najveći derbi hrvatskog rukometa i ovaj puta bit će direktan obračun za naslov prvaka. Odnosno, prvi u nizu obračuna. Oba kluba ispala su iz Europe ranije tijekom tjedna - Nexe u Europskoj ligi od Rhein Neckar Loewena, dok je Zagreb iz Lige prvaka ispao nakon poraza od Monteplliera. Dakle, ostali su im jedino domaća natjecanja u rasporedu, a već u ovom dvoboju očekujemo sjajan duel. Ponajprije, dvojice briljantnih mladih vratara - Kuzmanovića i Mandića, a potom i ostatka momčadi. Iako gost, Zagreb je blagi favorit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti