Najava dana: Hrvatska protiv Crne Gore, Manchester Unied u FA Cupu, Afrikanci se pripremaju za AFCON

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 08.01.24. | 08:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Hrvatska – Crna Gora, 20.15

(Vaterpolo, Europsko prvenstvo)

Hrvatska je na sjajan način otvorila vaterpolski Euro, prvo je, nakon boljeg raspucavanja šesteraca svladala Španjolsku, a onda bez puno muke i Francusku. Danas protiv Crne Gore možemo potvrditi prvo mjesto i lakšeg protivnika u četvrtfinalu turnira. Hrvatska i Crna Gora tradicionalni su rivali, a u posljednjem međusobnom ogledu, u srpnju prošle godine u osmini finala Svjetskog prvenstva, Crna Gora slavila je sa 13-12. Nadamo se da ćemo Crnogorskim Ajkulama, kako domaći mediji tepaju svojoj reprezentaciji, revanširati u ispunjenom Gružu.

Španjolska – Francuska, 17.45

(Vaterpolo, Europsko prvenstvo)

Francuzi su iznenadili u prvom kolu i izgubili od Crne Gore tek nakon lošijeg raspucavanja šesteraca. U drugom su lagano izgubili od Hrvatske. Španjolska bi pobjedom potvrdila mjesto u četvrtfinalu, a La Roja se nada i kiksu Hrvatske koja bi im, s trijumfom nad Francuzima, osigurala prvo mjesto u skupini. U 12 međusobnih utakmica, Španjolska je slavila devet puta, Francuska dva, a jedan prijateljski dvoboj završio je bez pobjednika.

Mađarska – Italija, 19.00

(Vaterpolo, Europsko prvenstvo)

Talijani su u prva dva kola uvjerljivo svladali Gruziju i Grčku čime su pokazali da su trenutno reprezentacija u možda i najboljoj formi. Mađarima visi plasman u četvrtfinale budući da su u prbvom kolu izgubili od Grčke te danas moraju slaviti. No, Mađari nisu svladali Italiju od 2019., od tada su upisali četiri poraza, dok su dvije utakmice završile neriješeno.

Cibona – Zabok, 20.00

(Košarka, Premijer liga)

Vukovi su 2024. otvorili važmnom 77-72 pobjedom na gostovanju u Beogradu kod FMP-a, a sada ih u prvoj domaćoj utakmici u novoj godini očekuje Zabok, koji igra solidnu sezonu te je prošlu godinu završio na sedmom mjestu Premiejr lige. Zabok je kroz povijest u tek dva navrata svladao Cibonu, posljednji put na današnji dan 2022.

Wigan – Manchester United, 21.15

(Nogomet, FA Cup)

Nakon što je Mancjester United sumornu 2023. završio s pet poraza u posljednjih osam utakmica, Crveni Vragovi u 2024. žele ući pobjedom i prolaskom u iduću fazu kupa. To im ne bi trebao biti problem, posebno jer se na suprotnoj strani nalazi Wigan, član League One, trećeg ranga engleskog nogometa, koji se k tome bori za ostanak. 

Gvineja – Nigerija, 14.00

(Nogomet, prijateljska utakmica)

Prijateljska utakmica dvije jake afričke reprezentacije. Gvineja se na predstojećem AFCON-u nalazi u 'skupini smrti', sa Senegalom, Kamerunom i Gambijom, prema tome pripremna utakmica protiv Nigerije, jednog od prvih favorita turnira, logična je provjera za testiranje svoje snage. Nigerija se na turniru nalazi u skupini s domaćinom Obalom Bjelokosti, a, zanimljivo, nakon pripremne utakmice protiv Gvneje, bivše francuske kolonije, u skupini je čekaju dvije preostale Gvineje, 'španjolska' Ekvatorska Gvineja i 'portugalska' Gvineja-Bisau.

Kamerun – Ekvatorska Gvineja, 15.00

(Nogomet, prijateljska utakmica)

Kamerunce očekuje skupina smrti sa Senegalom, Gvinejom i Gambijom, dok se bivša španjolska kolonija nalazi prolasku grupe u kojoj se još nalaze Nigerija, Gvineja Bisau i Obala Bjelokosti. To će im biti iznimno teško budući da su Nigerija i domaćin Obala Bjelokosti jedni od glavnih favorita turnira, no, ako će danas moći parirati Kamerunu, onda će biti tvrdi orah i za ranije spomenute reprezentacije.

Padova - Mantova, 20.30

(Nogomet, Serie C)

Veliki derbi lige trećeg ranga talijanskog nogometa. Mantova ima četiri boda prednosti ispred Padove koja u 19 kola još nije upisala poraz, ali ima sedam remij. Jedan od remija ostvaren je upravo u prvoj međusobnoj utakmici, odigran u Mantovi početkom rujna prošle godine. Padova inače ima sjajan skor s Mantovom koja je zadnji put slavila 2010. godine. Od tada, Padova je slavila šest puta, a pet utakmica završilo je neriješeno.

Janna Fett – Dominika Salkova, 00.00

(Tenis, Australian Open)

Jana Fett pokušat će izboriti glavni turnir kroz kvalifikacije. Jana je 188. tenisačica svijeta, a u četvrtfinalu kvalifikacija očekuje ju 220. Salkova. Ove dvije tenisačice do sada su se susrele samo jednom, početkom ožujka 2023. Salkova je u Trnavi slavila s 2-0 u setovuima. Nadamo se kako će joj se Fett danas revanširati.

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns, 04.30

(Košarka, NBA liga)

Clippersi su momčad koja od početka prosinca igra u najboljoj formi, a i Phoenix Sunsi u posljednjih šest utakmica pokazuju svoj potencijal za najveće domete. Jedini poraz u tom periodu zabilježili su prije četiri dana, upravo proiv Clippersa u Arizoni. Clippersi su za sada upisali tri pobjede više u ligi, a i u današnji susret ulaze kao favoriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava dana

Ostale Vijesti