Germania
Germania

Najava dana: HNL, Lige petice i neizvjesni dvoboji u košarkaškoj Euroligi

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 09.02.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili

Varaždin – Rudeš, 17.00

(Nogomet, HNL)

Nogometaši Rudeša i dalje hvataju inauguralnu pobjedu u tekućoj HNL kampanji. Momčad iz zapadnog dijela Zagreba je u 21 kolu zabilježila četiri remija i 17 poraza i sigurno plovi prema ispadanju u niži rang. Varaždin je, pak, slabo krenuo u drugi dio sezone pa je nakon poraza od Slaven Belupo odigrao 0-0 s Lokomotivom u prošlom kolu. Sada će Varaždinci tražiti pobjedu pred svojim navijačima protiv indisponiranog protivnika.

Marseille – Metz, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Marseilleu ne ide najbolju u ovoj sezoni, posebice što se tiče nacionalnog prvenstva. Trenutno je na skromnom osmom mjestu, iako mu europske pozicije ne bježe toliko puno – šesti Lens je na samo tri boda razmaka. Sigruno da će na Velodromeu domaći računati na puni plijen budući da mu na noge dolazi Metz koji je u grčevitoj borbi za opstanak. Metz je na 16. mjestu u crvenoj zoni, dok mu 15. Lyon bježi tri boda. No Metz je i u zadnjih pet utakmica na pet poraza…

Salernitana – Empoli, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Ovaj okršaj je punokrvni okršaj fenjeraša. Doduše, gostujući Empoli stoji osjetno bolje budući da posljednjoj Salernitani bježi velikih pet bodova i pobjedom u međusobnom ogledu bi gurnuo današnjeg domaćina prema ponoru, a sebi pružio šansu da osigura prvoligaški status. S druge strane. Salernitana bi se pobjedom približila Empoliju i Cagliariju. Očekuje se tvrda utakmica to je sigurno.

Borussia Dortmund – Freiburg, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Dortmundska Borussia je počela hvatati priključak za Stuttgartom koji joj na trećem mjestu bježi tri boda. BVB je u prošlom kolu odigrao razočaravajućih 0-0 s autsajderom Heidenheimom pa će sada na svom terenu tražiti sva tri boda. Freiburg dolazi s 28 bodova ili tri manje od Eintrachta koji drži šesto mjesto, odnosno posljednju europsku poziciju. Stoga niti gosti neće biti bez ambicija u ovoj utakmici.

Cadiz – Betis, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Betis je u prošlom kolu odigrao mršavih 1-1 protiv Getafea i tako se udaljio od gornjih pozicija koje vode u Europu. No momčad Manuela Pellegrinija je ostala i bez svog najboljeg igrača Isca koji je pretrpio ozljedu i kojeg neće biti niti u ogledu Konferencijske lige protiv zagrebačkog Dinama. Momčad iz Seville sada gostuje kod Cadiza koji je na 18. mjestu i koji će biti u poziciji autsajdera u ovom ogledu.

Zadar – KK Dinamo, 17.00

(Košarka, Premijer liga)

Košarkaši Zadra igraju sjajnu košarku cijele sezone, a posebno u proteklih mjesec dana. Doduše, izgubili su protiv Splita u pretprošlom kolu, no i dalje su pobjedu udaljeni od vrha domaće Premijer lige. Na Višnjik danas stiže KK Dinamo Josipa Sesara koji s Cedevitom vodi veliku borbu za četvrtu poziciju, no teško da će na jednom od najtežih gostovanja upisati nešto više od poraza.

Crvena zvezda – Žalgiris, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Crvenoj zvezdi euroligaško doigravanje bježi tri pobjede pa će sada beogradski sastav do konca sezone morati nizati pobjede ako se nada ući među najbolje momčadi Europe. Na noge im večeras dolazi Žalgiris koji je pod ravnanjem Andree Trinchierija počeo prikazivati bolju formu, ali koji i dalje ima isti problem – izrazito je domaćinska momčad. Zvezda je favoritu u ovom susretu, sada to samo mora potvrditi u na parketu.

Panathinaikos – Fenerbahçe 20.15

(Košarka, Euroliga)

Panathinaikos je igrao poprilično dobro sve do konca siječnja kada je u razmaku od tjedan dana upisao dva poraza i pobjedu i time ugrozio treću poziciju koju trenutno drži u Euroligi. Momčad Ergina Atamana je stoga na oprezu i svaka pobjeda joj je bitna, a ništa drugačije neće biti ni večeras kada u Atenu dolazi Fenerbahçe. Turski sastav je također na omjeru 15-10, pa nas očekuje sjajan i neizvjestan susret do samog kraja utakmice.

Barcelona – Alba, 20.30

(Košarka, Euroliga)

U berlinskoj Albi su jako dobro svjesni što ih večeras očekuje jer u goste dolazi Barcelona koja se prije koji dan pojačala iskusnim španjolskim playmakerom Rickyjem Rubiom. Barcelona je trenutno druga momčad Eurolige iza Reala, a tu Katalonci žele i ostati. Alba je, pak, na posljednjem mjestu sa skromnih pet pobjeda i u ovom ogledu se nada da poraz neće biti s prevelikom razlikom.

Virtus – Monaco, 20.30

(Košarka, Euroliga)

U Bologni je večeras na rasporedu sjajan susret između domaćeg Virtusa i gostujućeg Monaca. Momčad hrvatskog centra Ante Žižića treća je momčad Europe iza Reala i Barcelone i u prošlom je kolu pobjedom nad Partizanom prekinula mini seriju od dva poraza. U goste dolazi monegaški sastav koji je na petom mjestu i koji ima trenutno najbolju formu u Europi – vezao je četiri pobjede zaredom. Blaga prednost ipak Virtusu na račun domaćeg parketa.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti