Najava dana: Hajduk, Manchester City i Arsenal traže iskupljenje

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 20.04.24. | 07:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Osijek - Istra 1961, 17.00

(Nogomet, HNL)

Osijek se probudio u pravom trenutku. U posljednja tri kola Zekićeva družina osvojila je maksimalnih devet bodova i to svih devet na gostovanjima! Bijelo-plavi sada se vraćaju na Gradski vrt, a u goste im stiže Istra 1961 koja je u zadnja dva kola upisala poraze od kandidata za naslov, Dinama i Rijeke. Osijek protiv Istre 1961 u svojeg gradu tradicionalno prolazi pobjednički, a posljednji poraz upisali su daleke 2014.

Slaven Belupo - Hajduk, 19.10

(Nogomet, HNL)

Hajduk se nalazi u krizi neviđenoj u zadnje 44 godine. Bijeli su upisali pet poraza u nizu, od čega čak četiri na Poljudu. Od glavnog kandidata za duplu krunu, ostali su bez šanse za trofejem. Prvu pobjedu nakon dugo vremena love u Koprivnici kod jedne od rijetkih momčadi za koje možemo reći da se nalazi u lošijoj formi od Hajduka. Slaven Belupo je, doduše, u prošlom kolu slavio kod Rudeša i prekinuo seriju od osam utakmica bez pobjeda, no igra nije bila bajna. Hajduk je, inače, slavio u zadnjih šest utakmica protiv Slaven Belpa, pritom ne primivši pogodak. No, četiri od šest utakmica završile su pobjedom od 1-0.

Manchester City - Chelsea, 18.15

(Nogomet, FA Cup)

Nakon 27 utakmica bez poraza, Manchester City izgubio je od Real Madrida u Ligi prvaka. Doduše, tek nakon lošijeg raspucavanja jedanaesteraca, ali, poraz je poraz. Građani se sada žele iskupiti i izboriti finale FA Cupa. Suparnik je Chelsea igra se na Wembleyju, a da bi nas mogla očekivati zanimljiva utakmica potvrđuju dva dosadašnja međusobna susreta u Premier ligi koja su završila - remijima (4-4 i 1-1).

Wolverhampton - Arsenal, 20.30

(Nogomet, Premier liga)

Nakon kiksa u prošlom kolu protiv Aston Ville i Bayerna u Ligi prvaka, Topnici mogu ponovno izbiti na vrh ljestvice, budući da Manchester City danas očekuje utakmica polufinala FA Cupa protiv Chelseaja. Arsenal danas gostuje kod Wolverhamptona, koji je čvrsto utaboren u sredini ljestvice i igra samo za prestiž. No, Wolvesi će isto imati motiv prekinuti seriju od pet uzastopnih poraza protiv Topnika.

Union Berlin - Bayern, 18.30

(Nogomet, Bundesliga)

Nakon što je Bayern ostao bez naslova u srijedu je izborio polufinale Lige prvaka izbacivši Arsenal. Bavarci sada gostuju kod Union Berlina Nenada Bjelice i Josipa Juranovića. Klub iz glavnog grada osvojio je samo bod u zadnja tri kola, a Mainz je recimo u četiri kola osvojio 10 i približio se Berlinčanima na tri boda zaostatka. Unionu opet gori pod nogama, a uvijek je nezahvalno vaditi se iz krize protiv Bayerna. 

Hoffenheim - Borussia Monchengladbach, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Od kandidata za Europu, pa čak i Ligu prvaka, Hoffenheim je pao na sredinu ljestvice. Ima pet bodova više od Borussije koja u posljednje vrijeme, kao i Hoffenheim, igra u promjenjivoj formi. Hoffenheim je, možemo reći, prava mušterija momčadi iz Gladbacha. U zadnje četiri utakmice Borussia je slavila u sve četiri uz ukupnu gol-razliku 14-4.

Valencia - Betis, 18.30

(Nogomet, LaLiga)

Valencia je u zadnjem kolu svladala Osasunu u gostima s 1-0 u utakmici koju ej obilježio bizarni promašaj Ante Budimira iz jedanaesterca. Betis je pak seriju poraza prekinuo domaćom 2-1 pobjedom nad Celtom iz Viga. Šišmiši ovaj susret dočekuju na sedmom mjestu, s dva boda prednosti pred Betisom. Tako da je današnji dvoboj i svojversni duel za Konferencijsku ligu.

Leicester - WBA, 13.30

(Nogomet, Championship)

Krizi Leicestera, čini se, nema kraja. Lisice su uvjerljivo vodile praktički cijelu sezonu, ali su u zadnjih 10 kola upisali čak šest poraza i kompromitirali svoj 'sigurni' povratak u Premier ligu. Srećom po njih, ni Ipswichu (bod i utakmica više), ni Leedsu (bod manje, utakmica više) ne ide bajno tako da i dalje sve drže u svojim rukama. Danas im u goste stiže peti WBA koji čvrsto drži poziciju koja vodi u doigravanje. A tko zna, ako WBA danas zaustavi Leicester, možda se ubrzo susretnu u novom dvoboju, ali u playoffu.

Šibenik - Solin, 17.00

(Nogomet, 1.NL)

Zrinski je jučerašnjom pobjedom nad BSK-om iz Bijelog brda pobjegao Šibeniku na +5 te Narančasti danas moraju slaviti kako bi zadržali pritisak za slavonskim klubom. U goste im na Šubićevac stiže posljednji Solin koji više nema što za izgubiti i mora ići na pobjedu. Ipak, skromni Solinjani teško da će moći izdržati nalete najboljeg napada drugog ranga hrvatskog nogometa.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns, 23.00

(Košarka, NBA liga)

U posljednjoj utakmici redovnog dijela sezone Phoenix je u Minnesoti svladao Timberwolvese sa 125.-106, izborio plasman u doigravanje, a Wolvese umjesto na prvo, spustio na treće mjesto. Sudbina je htjela da se ove dvije momčadi susretnu u osmini finala NBA lige. Iako su Timberwolvesi prvi dio sezone završili bolje rangirani, Sunsi su ih slavili u sva tri međusobna dvoboja ove sezone...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti