undefined
undefined

Najava dana: Girona želi zadržati vrh, a Šibenik mu se približiti, zanimljivo i u Azijskoj ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 07:52

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Šibenik – Orijent 1919, 17.00

(Nogomet, 1.NL)

Šibenik ima osam bodova i utakmicu manje od Zrinskog iz Jurjevca i momčad Marija Careviće više nema pravo na kiks. Narančasti danas na Šubićevcu dočekuju Orijent koji je 10. s 12 bodova i crnom serijom od dva remija i šest poraza u posljednjih osam utakmica. No, jednu od tri ovosezonske pobjede Orijent je ostvario na Krimeji protiv Šibenika u ludoj utakmici s 5-4.

Dubrava – Cibona, 20.05

(Košarka, Premijer liga)

Nakon osam uzastopnih poraza Dubrava je u prošlom kolu svladala Šibenku na domaćem parketu sa 61-50 i tako prekinula crnu seriju. Tim trijumfom Dubrava je stigla do treće ovosezonske pobjede i odvojila se od posljednjeg Bosca. No, danas im u goste dolaze gladni Vukovi koji u domaćem prvenstvu imaju samo jedan poraz, a iznad očekivanja prolaze i u ABA ligi. Uz to, Dubrava nikada u povijesti nije svladala Cibonu.

Girona – Athletic Bilbao, 21.00

(Nogomet, LaLiga)

Hit ne samo španjolske Primere već i europskog nogometa Girona, 14. kolo dočekala je na prvom mjestu ljestvice, na koje se sada želi vratiti budući da je Real Madrid sinoć slavio kod Cadiza. U cijeloj sezoni Girona je izgubila samo od Real Madrida, nakon kojega su slavili u pet uzastopnih utakmica. No, u goste im danas stiže Athletic Bilbao koji igra jako dobro i drži peto mjesto s 24 boda, odnosno 10 manje od Girone.

Al Nassr – Persepolis, 19.00

(Nogomet, Azijska liga prvaka)

Al Nassr je stopostotan u svojoj skupini Lige prvaka, a sada može i matematički osigurati prolazak u iduću fazu. Za to mu je dovoljan i remi protiv slavnog iranskog Persepolisa kojeg su C. Ronaldo, Brozović i društvo u Teheranu svladali s 2-0. Al Nassr je na 19 utakmica bez poraza. Danas se očekuje 20.

OKMK – Al Ittihad, 17.00

(Nogomet, Azijska liga prvaka)

Al Ittihad iz Džede za kojeg igra bivša Zlatna lopta Karim Benzema želi zadržati dva boda prednosti u skupini Azijske lige prvaka na gostovanju kod uzbekistanskog OKMK-a koji nakon četiri kola ima nula bodova i gol-razliku 0-15. Al Ittihad je u prvoj utakmici slavio s 3-0 i nova pobjeda očekuje se i danas.

Fulham – Wolverhampton, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Londonski klub Wolvese u posljednjoj utakmici 13. kola dočekuje s tri boda manje i s dosta lošom formom, budući da je momčad s Craven Cottagea u posljednja četiri kola upisala tek jedan bod. Wolverhampton je u istom periodu dohvatio sedma bodova, te je pretekao današnje protivnike na ljestvici. Na utakmicama ova dva kluba tradicionalno pada jako malo olova. Tri od posljednjih šest međusobnih utakmica završile su neriješeno, a tri puta pobijedio je Wolverhampton s rezultatom 1-0.

Verona – Lecce, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Dvoboj dvije momčadi iz donjeg doma ljestvice. Verona je pretposljednja i nalazi se u kriminalnoj formi sa šest poraza u nizu, a bez pobjede su već 11 utakmica. Lecce je 13. sa šest bodova viška, ali i također ne zna za pobjedu osam utakmica. Verona je slavila u zadnja četiri međusobna dvoboja.

Bologna – Torino, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Bologna utakmicu dočekuje s dva boda više, ali i boljom formom. Bologna je doduše u prošlom kolu izgubila od Fiorentine, no to joj je bio prvi poraz nakon čak 12 utakmica. Torino se dosta muči s rezultatima, a još su zabilježili i ispadanje iz Kupa od Frosinonea.

Sivasspor – Trabzonspor, 18.00

(Nogomet, Super Lig)

Sivasspor drži 14. mjesto ljestvice, a bivši klub Nenada Bjelice, u kojem igraju Filip Benković, Tonio Teklić i ozlijeđeni Mislav Oršić je serijom dobrih rezultat skočio na četvrto mjesto, ali s 12 bodova manje od lidera prvenstva Galatasaraya i Fenerbahçea. Trabzon je favorit, no Sivasspor je u posljednjoj međusobnoj utakmici na domaćem terenu slavio s 4-1.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets, 04.30

(Košarka, NBA liga)

Derbi Zapada između dva pretendenta za naslov. Iako Nuggetsi imaju dosta bolji omjer od Clippersa, domaćini su u jako dobroj formi, dok su prvaci upisali četiri poraza u zadnjih pet susreta. Dvoboj će biti zanimljiv i zbog okršaja između Nikole Jokića i našeg Ivice Zubca koji igra u jako dobroj formi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti