Germania
Germania

Najava dana: Dva Hrvata u borbi za četvrtfinala rukometne Lige prvaka, futsal bitka za naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 28.03.24. | 07:59

Evo što smo vam danas pripremili.

Pick Szeged - Veszprem, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Szeged je završio na šestom mjestu u skupini A s 13 bodova, dok je Veszprém završio na trećem mjestu u skupini B s 20 bodova. Jedina dva puta kada su se susreli u EHF Ligi prvaka bilo je u istoj fazi prošle sezone, gdje je Veszprém eliminirao Szeged (ukupno 74-55). U mađarskom prvenstvu ove sezone Veszprém je u studenom svladao Szeged (30-25). S 489 postignutih golova u grupnoj fazi, Veszprém posjeduje najplodniji napad u dosadašnjem natjecanju. Najbolji strijelac Szegeda ove sezone je hrvatsko desno krilo Mario Šoštarić koji je zabio 81 gol, Nédim Rémili zabio je 70 puta za Veszprém. Veszprém je ostao vodeći u mađarskoj ligi nakon vikend pobjede u Dabasu (40-32), dok je Szeged ostao drugi nakon pobjede nad Csurgoijem (41-25)

Wisla Plock - PSG, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Plock je završio na šestom mjestu u skupini B s 11 bodova, dok je Paris završio na trećem mjestu u skupini A sa 17 bodova. Ove će sezone Pariz biti 12. put nokaut fazi Lige prvaka u isto toliko sudjelovanja. Plock je prošle sezone stigao do četvrtfinala, gdje je poražen od Magdeburga, što je njihov najbolji učinak u natjecanju. Pariz je dobio šest dosadašnjih međusobnih okršaja ove dvije momčadi u Ligi prvaka, ali nikad s više od šest golova razlike. Kamil Syprzak trenutačno je najbolji strijelac Pariza s 85 postignutih golova u grupnoj fazi, dok je naš Tin Lučin iz Plocka zabio 72 puta. Plock je prošle subote u poljskom prvenstvu svladao Tarnow (35-26), a bodove je uzeo i Pariz u Limogesu (36-29).

Stuttgart - Bergischer HC, 19.00

(Rukomet, Bundesliga)

Rasprodana dvorana Misubishi Electric u Düsseldorf-Oberbilku, ugošćuje aktualnog pobjednika Lige prvaka SC Magdeburg i ​​BHC-a. No, koliko god rukometna nedjelja bila lijepa, prijeti biti jedna od posljednjih za dramatično posrnuli BHC. Nakon devet poraza u nizu, momčad trenera Jamala Najija nalazi se u zoni ispadanja, s utakmicom manje zaostatak za sve samouvjerenijim igračima Eisenacha iznosi tri boda. Posljednja dosadašnja pobjeda bila je upravo protiv Stuttgarta (33-28).

Barcelona - Nava, 17.00

(Rukomet, Asobal)

Barça otvara 23. kolo lige ugošćujući Viveros Herol Nava. Kastiljska momčad je u nizu od četiri pobjede u posljednjih pet angažmana, uključujući pobjedu nad Bidasoom. Navin dobar trenutak ima ime i prezime: Gedeón Guardiola. Pivot je prije mjesec dana potpisao za momčad i od njegovog debija sve su bile pobjede. Barça je stigla na vrh lige s 43 boda i 9 razlike u odnosu na Bidasou, na drugom mjestu. Momčad Carlosa Ortege, kojoj su ozlijeđeni Domen Makuc, Jaime Gallego i Thiagus Petrus, nastoji se vratiti u svoje najbolje izdanje.

Torcida - Dinamo, 19.00

(Futsal, HMNL Playoff)

Nakon što su prvi ‘set’ četvrtfinala prvenstva Hrvatske otvorili sa 6-1 pobjedom nad Torcidom, Dinamo je došao na korak, odnosno jednu pobjedu do plasmana u polufinale. Torcidu žele svladati s ‘2-0 u setovima’, a za taj pothvat morat ćemo slaviti na vrućem gostovanju u Splitu. Futsal Dinamo još nije svladao Torcidu na Gripama. Prvi međusobni dvoboj u Splitu završio je rezultatom 1-1, a u ovosezonskom Torcida je slavila s 4-1 pa bi ovo Plavima mogla biti treća sreća. Eventualna treća utakmica na rasporedu je 2. travnja u Domu sportova II.

Novo Vrijeme - Olmissum, 19.15

(Futsal, HMNL Playoff)

Makarska nakon poraza od 3-1 u prvoj utakmici četvrtfinala odigranoj u Omišu, uzvrat Makarane očekuje na njihovom terenu u uzavrelom GSC Makarska. Iako su gosti u prednosti, Novo Vrijeme će učiniti sve da o polufinalistu odlučuje treća utakmica, a tako su i najavili susret. Imali su dobre prilike i u prvoj utakmici, jednu od najboljih prilika propustili u 39. minuti, a onda su Omišani uspjeli sačuvati svoju prednost.

Osijek - Square, 20.00

(Futsal, HMNL Playoff) ti.

Nakon poraza u Dubrovniku Osječani traže pobjedu na Veliki četvrtak u Zrinjevcu kako bi vratili ukupan rezultat na 1-1 i seriju odveli u treću utakmicu. Square je kao prvoplasirani nakon regularnog dijela sezone, ugostili su Osijek, koji se plasirao kao osmi, čime je stekao pravo na dalek put do protivnika. No, izazovi nisu bili samo geografske prirode, već je u pitanju bila i sjajna forma domaćina. Iako je Osijek u Dubrovnik doputovao sa željom da ostavi što bolji dojam, Square je taj koji se u ovom duelu najviše pitao i koji je na kraju došao do uvjerljivog slavlja.

KK Dinamo – Cibona, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

KK Dinamo je u proteklom kolu u izravnoj borbi za četvrtu poziciju domaće Premijer lige u utakmici u kojoj se i nije pretjerano igrala obrana, izgubio od Cedevite Junior 86-97. Sada mu slijedi još jedan gradski okršaj i to protiv Cibone koja je pobjedom nad Splitom izašla iz rezultatske krize pa onda i dodala još jedno slavlje protiv Dubrovnika. Cibona je favorit, no imat će i Dinamo svojih prilika.

Bayern - Barcelona, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Dva poraza u nizu od Fenerbahçea i Panathinaikosa spustile su Barcelonu na treće mjesto euroligaške ljestvice pa sada Katalonci imaju jednak omjer 20-11, kao i drugi Panathinaikos i četvrti Monaco. Bayern je pak ispod crte za doigravanje, točnije jednu pobjedu udaljen od desetog mjesta pa sigurno da u Kataloncima neće biti jednostavno u Münchenu, no ako žele drugo mjesto moraju redati pobjede.

Partizan – Olympiacos, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Partizan vodi veliku borbu za euroligaško doigravanje i trenutno je beogradski klub na 11. mjestu s 14 pobjeda i 17 poraza, koliko ima i deseti Milanu koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Olympiacos je na petom mjestu, ima nešto više kvalitete, ali u krcatoj Štark Areni nitko nije favorit. Želi li u doigravanje, Partizan mora slomiti Olympiacos.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti