Germania
Germania

Najava dana: Domaća, regionalna i međunarodna košarka, NBA i zanimljiv teniski okršaj u Miamiju

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 07:59

Evo što smo za danas izdvojili

Crvena zvezda – Mega, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Crvena zvezda sjajno gura u abaligaškoj konkurenciji, dok se to ne može reći za natjecanje u Euroligi.. Beogradski sastav je daleko od euroligaškog doigravanja i nema šanse naći se među najboljima, no zato ima priliku iskupiti se u ABA ligi u kojoj suvereno drži prvu poziciju. Danas protiv mlade i rastrčane Mege ne bi trebalo biti previše problema.

Cedevita – Dinamo, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Cedevita Junior i KK Dinamo vode žestoku borbu za četvrto mjesto prvenstvene ljestvice domaće Premijer lige. Zagrebački klubovi imaju identičan omjer 16-9, no ako se gleda forma u posljednje četiri utakmice onda je jasno kako je momčad aktualnog hrvatskog izbornika Josipa Sesara u prednosti u odnosu na momčad njegovog prethodnika Damira Mulaomerovića. Dinamo je, naime, nanizao četiri pobjede, dok je Cedevita na omjeru 2-2 u tom razdoblju. Dinamo je stoga blagi favorit.

Split – Šibenka, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Split je momčad koja ima očitih problema pobjeđivati u važnim utakmicama. Tako je bilo lani u finalu prvenstva Hrvatske, a tako je, primjerice, bilo i prije koji dan u srazu s desetkovanom Cibonom koja je stigla do pobjede na Gripama. Sada se momčad Slavena Rimca mora vratiti pobjedničkim navikama, a to ne bi trebao biti problem protiv Šibenke.

Brescia – Virtus, 20.00

(Košarka, Lega A)

Virtus je briljirao u uvodnom dijelu sezone, igrao je sjajno posebice u Euroligi u kojoj je dugo vremena držao i drugo mjesto, no u posljednje vrijeme je momčad iz Bologne ipak pala u formi. Međutim, bez obzira na formu u večerašnjoj utakmici ne bi trebalo biti problema. Virtus je puno kvalitetniji sastav od Brescije.

Petkim Spor – Fenerbahçe, 18.30

(Košarka, Super lig)

Fenerbahçe drži prvo mjesto turskog košarkaškog prvenstva s jednakim omjerom od dvadeset pobjeda i tri poraza kao i Efes. Za vrh se dakle vodi ljuta borba, a Fener bi svoj pobjednički niz trebao nastaviti u večeras kada gostuje kod petoplasiranog Petkim Spora. Pobjeda Fenera ne bi trebala biti upitna.

Alcaraz – Monfils, 16.00

(Tenis, Miami)

Carlos Alcaraz vratio se u svoju uobičajenu formu i sada želi još jedan naslov, ovog puta na tvrdoj podlozi u Miamiju. S druge strane mreže stajat će mu Monfils koji je u poodmaklim godinama, ali se i dalje neda s teniskih terena. Monfils je daleko od svojih najboljih izdanja i jasno je da Alcaraz ne bi trebao imati previše problema protiv francuskog tenisača.

New York – Detroit, 0.30

(Košarka, NBA)

Bojan Bogdanović će večeras igrati protiv svog bivšeg kluba i očekuje se da upiše pobjedu. New York drži četvrto mjesto Istočne konferencije i nada se velikom rezultatu u playoffu, dok su Pistonsi i dalje jednako loši kao i kada je hrvatski košarkaš igrao za njih. Pitanje je samo koliko će Bogdanović dobiti minuta u ovom ogledu jer u posljednje vrijeme ne igra baš pretjerano puno.

Atlanta – Boston, 0.30

(Košarka, NBA)

Boston je trenutno najbolja momčad NBA lige i očito je kako se Celticsi žele prisjetiti kako je to kada se stigne do naslova. Jayson Tatum i društvo djeluju sjajno, imaju tek 15 poraza u tekućoj sezoni i nezgodan su match up za bilo koga. Tako će biti i večeras protiv Atlante koja je solidna, ali ništa više od toga.

Denver – Memphis, 02.00

(Košarka, NBA)

Denver Nuggetsi igraju na razini šampionske momčadi i nadaju se kako bi mogli obraniti naslov ove sezone. Nikola Jokić i Jamal Murray su nezaustavljivi, i čine ponajbolji duo NBA lige, a njihovu pick and roll igru se tek treba zaustaviti. Da su Memphis Grizzliesi sasvim kompletni, možda bi i imali kakve šanse, ali bez Ja Moranta su lagani zalogaj za Nuggetse.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti