Germania
Germania

Najava dana: Dinamo u Plzenu, Plemići u Varšavi, okršaj hrvatskih vratara u Bugarskoj, Kopljanici dočekuju Galebove

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 09.11.23. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Viktoria Plzen – Dinamo, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

 Situacija u Dinamu nije bajna. Nakon teško izborenog remija protiv Varaždina u posljednjim sekundama utakmice, momčad Sergeja Jakirovića sada čeka još teži okršaj protiv Viktorije u Češkoj. Domaćinu bi danas bio dovoljan i bod kako bi osigurali europsko proljeće, dok Plavi moraju ići po sva tri kako se ne bi ugrozila njihovo drugo mjesto. Izostanak Petkovića veliki je udarac za zagrebačku momčad, ali dobra forma Kaneka i sve rezolutniji Baturina daju kakvu-takvu nadu Jakiru da njegova momčad u Češkoj može doći do punog plijena.

Astana – Ballkani, 16.30

(Nogomet, Konferencijska liga)

 Obje momčadi dosad su skupile tri boda. Astana je daleko, Kosovari nisu navikli na takva putovanja, a baš u tome domaćin vidi svoju priliku. Ćondrić će biti na golu, Lončar će startati, dok se tek treba vidjeti hoće li Tomasov odmah započeti ili će u igru ući tek u nastavku kad se bude 'lomila utakmica'. U svakom slučaju, ova utakmica pratit će se i u Zagrebu…

Legia – Zrinjski, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

Plemići su čudo! Nakon one povijesne pobjede nad AZ-om, kasnije su skupo prodali kožu u Birminghamu, da bi onda odigrali jednu dobru utakmicu protiv Legije prije dva tjedna, ali su u konačnici ipak upisali domaći poraz. No, znaju da mogu više te se sada idu u Varšavu – osvetiti! Nije Rendulićevu momčad išlo ni u domaćem prvenstvu, ali stvari u klubu su se malo posložile nakon uvjerljive pobjede protiv Čelika u Kupu, a onda i 3-1 slavlja protiv Tuzle Cityja u BiH Premijer ligi. Ništa, sada trebaju kompletirati hat-trick – u Varšavi.

Aston Villa – AZ Alkmaar, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

 AZ je u zadnje vrijeme u lošoj formi. Nakon teškog poraza od Ville u Europskoj ligi (1-4), odigrali su i skromnih 1-1 s Excelsiorom. S druge strane, momčad Unaija Emeryja je nakon slavlja u Alkmaaru upisala i 3-1 pobjedu protiv Lutona, da bi onda neočekivano izgubili 0-2 na gostovanju kod Šumara. Vjerujemo da ćemo danas gledati utakmicu s puno pogodaka, a prednost je ipak na strani domaćina.

Ludogorec – Fenerbahce, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Sluga protiv Livakovića. Fener je u posljednjem kolu upisao svoj prvi poraz ove sezone kad ih je na domaćem terenu porazio dojučerašnji klub Nenada Bjelice, Trabzonsopor (2-3). Ludogorec dobro gura u domaćem prvenstvu, u posljednja tri kola imaju tri pobjede, ali su u grupnoj fazi Konferencijske lige od maksimalnih devet dosad skupili tek stri boda. Sluga je jednica domaćina, Livaković gostiju, a to znači da bi u Lijepoj našoj svi potpisali jedan susret bez pogodaka. No, nekako sumnjamo u takav ishod, ipak obje momčadi igraju na gol više.

Atalanta – Sturm Graz, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Atalanta je vodeća u skupini D Europske lige sa sedam boddova, tfi više od Sportinga i Sturma. Dakle, danas imaju meč loptu i priliku da se dva kola prije kraja odvoje na šest bodova od Austrijanaca. Prethodni dvoboj igran u Grazu završen je 2-2, dok u današnji obje momčadi ulaze nakon poraza u prvenstvenim ispitima. Atalanta je kod kuće poražena od intera, dok je LASK bio uvjerljiv protiv Sturma. 

Ajax – Brighton, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Nizozemci su konačno povezali dvije pobjede u prvenstvu i barem malo popravili stanje na ljestvici. Sada im sličan zadatak predstoji u Europskoj ligi, gdje s dva boda drže posljednje mjesto u skupini B. No, pozitivno je što im vodeći Marseille bježi samo tri boda, tako da bi eventualnim slavljem protiv Brightona napredovali barem za jedno, ako ne i dva mjesta na ljestvici. Ipak, nešto će se i sjajnu englesku momčad pitati. Brighton je trenutno 7. u Premier ligi, ali malo ih muči forma jer u zadnjih osam utakmica u svom natjecanjima imaju samo jednu pobjedu i to slavlje protiv Ajaxa prije dva tjedna.

Toulouse – Liverpool, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Očekivano, Redsi predvode ljestvicu u skupini E s maksimalnih devet bodova. Današnjom pobjedom bi osigurali prolaz dalje, a ako bi im se poklopio i rezultat s utakmice LASK - Royal Union, već bi danas mogli čak osigurati prvo mjesto. No, korak po kora, prvo treba pobijediti na Toulouse, koji je u jako lošoj formi. Imaju tri uzastopna poraza, a u posljednjih pet dvoboja još treba dodati dva remija. Trobod čekaju više od mjesec dana, dok Liverpool sjajno gura. Niz od četiri pobjede prekinuli su iznenađujućim remijem kod Lutona, koji će dodatno motivirati momčad da se vrati na pobjednički kolosijek. Dvoboj ovih rivala igran prije dva tjedna otišao je na stranu Kloppovih trupa i to s uvjerljivih 5-1.

AEK – Marseille, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Domaći sastav pamtimo iz dvomeča protiv Dinama, a nakon tri kola u skupini B imaju četiri boda. U prethodnom kolu poraženi su na gostovanju kod Marseillea s 3-1. tako da će večeras imati priliku za uzvrat. Za vikend su u domaćem prvenstvu upisali remi kod davljenika Kifisiasa, tako da je večeras pozitivan rezultat od iznimne važnosti kako bi isprali taj kiks. Francuzi su, pak, remizirali kod kuće protiv Lillea, tako da u nešto boljem raspoloženju dočekuju današnji duel.

Sporting – Rakow, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Obje momčadi su u pobjedničkom nizu. Sporting ima tri uzastopna slavlja, odnosno čak pet u zadnjih šest dvoboja, dok je Rakow nanizao dva uspjeha u prvenstvu i poljskom Kupu. Prethodni okršaj ovih momčadi igran u sklopu 3. kola završen je bez pobjednika 1-1. Ovaj dvoboj pratit ćemo pod povećalom zbog nastupa mini hrvatske kolonije u Rakowu. Zoran Arsenić i Fran tudor starosjedioci su u redovima poljskog prvaka, dok je novopridošli Ante Crnac sve bitnija karika u napadu Rakowa.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti