Najava dana: Derbiji u HNL-u, počinju Premier liga i Primera

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.09.20. | 08:01

Evo što je najzanimljivije od sporta u subotu.

13:30 Fulham – Arsenal

Fulham je povratnik u Premiership, pridošao iz Championshipa kroz kvalifikacije. Logično, poduzeli su stanovite korake ne bi li se pojačai. Stigli su Kenny Tete, Harrison Reed, Anthony Knockaert, Mario Lemina,… Arsenal pak je u uzlaznoj putanji: nakon užasne većine prvenstvene sezone u kojoj su završili na osmom mjestu, tračak nade ponudilo je osvajanje FA Kupa pa zatim i Community Shielda. U tom nizu svladani su Manchester City, Manchester United pa Liverpool. Plus, u trenutku odigravanja utakmice Pierre-Emerick Aubameyang trebao bi imati novopotpisani ugovor.

NOGOMETNI TIP 16:00 Crystal Palace – Southampton

Kad god se nađu ovi klubovi, nema previse akcije, naime u pet od zadnjih šest utakmica palo je manje od 2.5 golova na susretu. Crystal Palace nije uspio zabiti u čak šest od zadnjih osam utakmica prošle sezone i poražen je u čak sedam, dok je Southampton prošle sezone imao treći najbolji gostujući omjer u ligi.

NOGOMETNI TIP 17:00 Osijek – Rijeka

Osijek na određeni način ulazi u novu eru. Trenutno moža pojedinac koji najviše pronosi slavu osječkog nogometa – Nenad Bjelica – pridružio se klubu. Dakako bit će dobro plaćen za to, ali poslovni entuzijasti koji stoje iza kluba (među kojima je također nedavno došlo do stanovitih rošada) znaju što rade i imaju s čime. U zadnjih manje od mjesec dana stigli su Ante Erceg, Ramon Mierez, Antonio Ježina, Mario Jurčević i Jose Caro. Bijelo-plavi najavljuju velike stvari stoga vjerujemo da će upisati pobjedu u utakmici koja bi u nekim drugim uvjetima bila derbi kola.

NOGOMETNI TIP 18:30 Liverpool – Leeds

Ova nas utakmica jako zanima. Kao prvo, zanima nas nastavlja li Liverpool tamo gdje je stao u kompetitivnom dijelu prošle sezone, odnosno s dominacijom. Nisu previše trgovali, barem za sad. Došao je samo lijevi bočni Kostas Tsimikas kao alternativa Robertsonu, s tim da još čekamo kako će se odviti situacija s Thiagom Alcantarom. No još nas više zanima prvak Championshipa Leeds i njihove ‘’akcije’’ u najelitnijem rangu, s Marcelom Bielsom i dosta uloženih funti u momčad uoči sezone. Sama ta činjenica odaje da se Argentinac nije u Premiership došao boriti za ostanak.

NOGOMETNI TIP 18:30 Granada – Athletic Bilbao

Ovom je utakmicom završilo prvenstvo, ovom i počinje. Granada u novo ulazi kao sedma iz prošlog, a bit će veoma teško barem izjednačiti taj rezultat. Već na startu imaju težak zadatak protiv uvijek neugodnog Athletic Bilbaa, protiv kojeg su ove sezone igrali u Kupu kralja a Baski su prošli kroz iglene uši. Što se Primere tiče, zadnji otprilike pet godina su takmaci podjednaki, no Granada je u spomenutom zadnjem kolu razvalila današnjeg protivnika s 4:0. 

NOGOMETNI TIP 19:05 Hajduk – Dinamo

Derbi u koji se ulazi s dosta upitnika. Zoran Mamić tvrdi kako je činjenica da će Poljud biti prazan vjetar u leđa Modrih, no problem predstavlja činjenica da je mnogo igrača bilo odsutno zbog akcija, što A reprezentacije što one U-21, te je pred utakmicu odrađen tek jedan jedini trening. No strateg zagrebačkog klupa nije kukao, odbio je mogućnost odgađanja utakmice i jurišat će po pobjedu na Poljudu. Motiv će sigurno naći u nedavnom porazu na Maksimiru 2:3, no stvar je u tome što će motiv u istoj utakmici naći i igrači Harija Vukasa.

NOGOMETNI TIP 21:00 West Ham – Newcastle

Dva kluba koji će i ove sezone biti nepoznanica. Mogli bi lako biti u gornjem domu, a mogli bi se boriti I za ostanak u ligi. Gosti ulaze u ovaj susret sa solidnim omjerom, naime imaju samo dva poraza u zadnjih sedam međusobnih okršaja. Prošle sezone Svrake su uzele četiri boda Hammersima u dvije utakmice, a u zadnjih šest ovi su suparnici jako raspucani, naime pada u prosjeku čak 4.16 golova u 90 minuta. Također, bivši klub Slavena Bilića jako se muči kod kuće jer je dobio samo četiri od zadnih 16 susreta pred svojim navijačima.

NOGOMETNI TIP 21:00 St. Etienne – Strasbourg

I uz sedam ozlijeđenih igrača St. Etienne se može nadigravati sa Strasbourgom koji ima dva poraza u uvodna dva kola I poraz od Stuttgarta u prijateljskoj. St. Etienne motivira I osveta za poraz iz prosinca 2:2. Inače, oba daju gol su gotovo poslovični za ovaj par pa valja znati da je pao samo jedanput od studenog 2017.

TENISKI TIP 22:00 Osaka – Azarenka

Victoria Azarenka u odličnoj je formi. Trenutno je u nizu od 12 pobjeda, a u polufinalu je okrenula 0:1 protiv nikog drugog nego najtrofejnije tenisačice svih vremena, Serene Williams. Naomi Osaka također je očekivana u samoj završnici, a posljednji meč izgubila je – baš od Azarenke u finalu Cincinattija. Točnije, Osaka je predala meč radi bolova u loži te je naslov otišao Bjeloruskinji, 27. nositeljici US Opena. Prije toga igrale su još tri puta, a japanska tenisačica slavila je dva puta, u Roland Garrosu i Rimu, dok je Azarenka bila bolje na Australian Openu 2016.

KOŠARKAŠKI TIP 02:00 Los Angeles Lakers – Houston Rockets

Lakersi su, kao i u slučaju Portlanda, našli protuotrov za Rocketse. Tako sve vodi onome što se previđalo, a bogme i priželjkivalo – bitki za Los Angeles u finalu Zapada. James Harden u zadnjoj je utakmici imao svega dva ubačaja iz igre, što se dugo nije dogodilo. Povratak Ronda je velika snaga ovog rostera, pogotovo u uvjetima doigravanja gdje su riječi poput hustle, grind, obrana i slične, dolaze u prvi plan. Trenutno je 3:1 u seriji no ne bi nas iznenadilo da Rockesti smanje na 2:3. No kao pobjednika serije vidimo isključivo Lakerse.

(foto: Goran Stanzl/Pixsell)

 


Tagovi

najava danakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti