Najava dana: Derbiji na Rujevici i Anfieldu, Stanišić protiv Majera, Halilović gostuje kod Hrvata

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 10.03.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili

Rijeka - Osijek, 15.00

(Nogomet, HNL)

Derbi kola u HNL-u. Plavo-bijeli protiv Bijelo-plavih, Sopić protiv Zekića. U drugom dijelu sezone Riječani su upisali sedam pobjeda i tek jedan poraz, dok Osječani igraju po principu toplo-hladno. Posljednju gostujuću pobjedu u prvenstvu Zekićeve trupe upisale su u listopadu prošle godine kad su s 2-0 svladali Hajduk na Poljudu, dok je njihov posljednji dolazak na Kvarner obilježio Marko Pjaca koji je s dva pogotka demonstrirao svoju klasu i Riječanima donio 2-1 pobjedu. Inače, bit će ovo 100. prvenstveni ogled Rijeke i Osijeka, a trenutni omjer je tek nešto na strani Rijeke - 36-28-35.

Dinamo - Slaven Belupo, 17.30

(Nogomet, HNL)

Dinamo nema pravo na kiks ako želi zadržati priključak s vodećim dvojcem, a Slaven Belupo se doima kao jedan od najdražih gostiju Maksimira; samo dvaput su Koprivničani slavili u Maksimiru, posljednji put u srpnju 2021. (0-2) kad su zabili Krstanović i Bogojević, a prije toga u listopadu 2004. (1-2) kad su strijelci bili Karabogdan i Karabatić odnosno Eduardo, a na terenu je bio i današnji trener Slavena Roy Ferenčina. Sergej Jakriović će rotirati momčad u odnosu na PAOK, nema Petkovića zbog tri žuta kartona, a ozlijeđeni su Bulat i Ogiwara.

Liverpool - Manchester City, 16.45

(Nogomet, Premier liga)

Veliki derbi koji bi mogao usmjeriti borbu za naslov prvaka Engleske. Liverpool je u ovo kolo ušao kao prvoplasirani sastav lige sa 63 boda, jednim više od Cityja, odnosno dva od Arsenala. Građani su u briljantnoj formi, već 20 utakmica ne znaju za poraz, a u tom su periodu ostvarili zastrašujući učinak od 18 pobjeda i dva remija. Liverpool su poharale ozljede, Klopp je u zadnjih nekoliko tjedana morao posegnuti za tinejdžerima iz klupskog pogona kako bi zakrpao roster za pojedine utakmice. No, svejedno imaju niz od sedam utakmica u kojima su pobjednički napustili travnjak, ali Građani su ti koji će danas biti favoriti.

Aston Villa - Tottenham, 14.00

(Nogomet, Premier liga)

Uvertiru u borbu za vrh odigrat će četvrta i peta momčad lige. Aston Villa je bolje plasirana, a ima i pet bodova više od današnjih protivnika. I u boljoj su formi, imaju četiri pobjede i jedan poraz u zadnjih pet kola, dok Spursi u istom periodu imaju tri slavlja te po jednu pobjedu i remi. I međusobni omjer u posljednje vrijeme je na strani Ville. Naime, imaju tri uzastopne pobjede protiv sastava iz Londona, sve ostvarene u Premier ligi.

Real Madrid - Celta Vigo, 18.30

(Nogomet, La Liga)

Kraljevski klub je u blagoj krizi. Iako nisu doživjeli nijedan poraz još od 18. siječnja, ipak se ne događa često da Ancelottijev Real u četiri utakmice upiše samo jednu pobjedu. Pored toga, u uzvratu protiv Leipziga ostavili su jako loš dojam. Nijemci su ih potpuno nadigrali, publika je čak i zviždala igračima Real Madrida, ali na koncu su ipak uspjeli "na mišiće" proći u četvrtfinale. Jedna sigurna pobjeda prijeko im je potrebna, kako bi narušeno samopouzdanje vratili na optimalnu razinu uoči ključnog dijela sezone. Celta je idealna prilika za to jer se radi o 17. momčadi lige, protiv koje Los Blancosi imaju sedam pobjeda u nizu.

Juventus - Atalanta, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Stara dama je dugo bila jedini sastav koji je držao korak za vodećim Interom, ali počevši upravo s međusobnim ogledom protiv Nerazzurra, Juventus je upao u golemu krizu. Imaju jednu pobjedu i dva remija u zadnjih šest kola, uz dakako, tri poraza. Zaostatak za Interom sada iznosi 15 bodova i jedino što Bianconeri mogu do kraja sezone je obraniti drugo mjesto. Atalanta, pak, paralelno uz prvenstvo dobro gura u Europskoj ligi, a u Serie A drže 6. mjesto. Mogli bi se i naredne sezone naći u Europi, pogotovo ako danas izvuku pozitivan rezultat. Spomenimo i zanimljivu statističku crticu - u posljednjih pet utakmica Juventusa i Atalante, čak četiri puta završeno je bez pobjednika.

Fiorentina - Roma, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Iza oba kluba uspješan je europski tjedan. Viole su pobijedile Maccabi Haifu u Konferencijskoj ligi te na uzvratu pred svojim navijačima brane pogodak prednosti. Roma se, pak, preporodila otkad je Daniele de Rossi zamijenio Josea Mourinha. Kulminacija forme zbila se u četvrtak, kada su pregazili vrlo jaki Brighton s čak 4-0. No, Fiorentina je svejedno blagi favorit, ponajviše jer je u posljednja dva domaća duela protiv Rome upisala tri boda.

Ajax - Fortuna Sittard, 14.30

(Nogomet, Eredivisie)

Iz Nizozemske smo izdvojili dvoboj klubova u kojima imamo hrvatske predstavnike. U Ajaxu imamo pravu malu koloniju, noŠutalo zbog ozljede neće igrati, Mediću se ponovno smješi klupa, dok bi Sosa mogao biti u početnom sastavu. Goste, koji su na solidnom 11. mjestu ljestvice, predvodi Alen Halilović iza kojeg je vrlo dobra sezona s pet golova i dvije asistencije. Ajax je trenutno na petom mjestu i pobjedom bi se mogli približiti AZ-u u borbi za Europsku ligu, a uoči današnjeg dvoboja ohrabrit će ih činjenica da su u zadnjih 10 prvenstvenih ogleda protiv Fortune upisali čak devet pobjeda.

Eintracht - Hoffenheim, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Dvoboj je ovo susjeda na ljestvici. Naime, u 25. kolo Eintracht je ušao sa 6. mjesta, a Hoffenheim s pozicije niže. S obzirom na to da im Leipzig na petom mjestu dosta bježi, ovo će biti izravan okršaj za mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Oba sastava su u prošlom kolu na konto stavila tri boda, a na neizvjestan dvoboj upućuje i činjenica da u zadnjih pet međusobnih duela imamo po dvije pobjede sa svake strane, uz jedan neriješen ishod.

Bayer Leverkusen - Wolfsburg, 19.30

(Nogomet, Bundesliga)

Apotekari su i dalje neporaženi u sezoni, iako su na gostovanju kod Qarabaga remi izvukli tek u 92. minuti. U prvenstvu nemaju nikakvih problema, dapače, uvjerljivo vode ispred Bayerna i Stuttgarta. Danas im u goste stiže Wolfsburg, tako da ćemo gledati dvoboj reprezentativaca - Stanišić protiv Majera. Gosti su tek na 13. mjestu, što je ispod njihovih očekivanja i ambicija, imaju samo šest pobjeda u 24 kola i Bayer je apsolutni favorit. Ali, pazite ovu statitsiku, U zadnjih sedam domaćih utakmica Bayera protiv Wolfsburga, Apotekari nemaju nijednu pobjedu! Tek tri remija i čak četiri pobjede Wolfsburga.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti