Najava dana: Derbi Premiershipa kao središnji događaj

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 20.09.20. | 08:02

Najzanimljivije iz današnje ponude.

13:00 UFA – CSKA

Ruska Premier liga je stigla do osmog kola u kojem Ufa dočekuje CSKA. Domaćini su u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili pobjedu, dva neriješena te su upisali četiri poraza što im je dostatno za 13. mjesto. CSKA nije najbolje ušao u sezonu, no zaredali su s dvije pobjede te se polako dižu. Posebno je važan trijumf u najvećem derbiju tamošnjeg nogometa u prošlom kolu kad su slavili protiv Spartaka 3:1. Ova utakmica nas pose3bno zanima zbog Nikole Vlašića koji briljira na početku te je trenutno s četiri gola drugi topnik lige, a također je upisao i dvije asistencije. Na današnjem rasporedu su i druge utakmice u kojima igraju naši predstavnici, tako Rubin našeg Filipa Uremovića dočekuje doma Spartak, a Lokomotiv Vedrana Ćorluke igra protiv Tambova.

NOGOMETNI TIP 15:00 Genoa – Crotone

U prvom kolu talijanske Serie A Genoa dočekuje novog prvoligaša Crotone. Nama posebno zanimljiv susret jer ćemo od ove sezone u redovima domaćina gledati Marka Pjacu, sjajnog reprezentativca kojeg su ozljede usporile, no nadamo se da su napokon iza njega te da je Genoa prava sredina za veliki povratak. Crotone se u Serie A plasirao kao drugoplasirani u Serie B i tek ćemo vidjeti kako će se snaći među elitom. Kladionice favoriziraju domaćine, no oni će to morati opravdati na terenu.

NOGOMETNI TIP 17:30 Chelsea – Liverpool

Derbi engleske Premier lige igra se na Stamford Bridgeu gdje domaći Chelsea dočekuje aktualnog prvaka. Bluesi su u prvom kolu slavili kod Brightona rezultatom 1:3, dok su Redsi pobijedili Leeds 4:3. Lampard je ove sezone dobio sve što je poželio, Chelsea je skinuo rekord po ulaznim transferima, a danas će imati priliku dokazati da su sve te kupovine bile prave. Naravno, tek je početak prvenstva, no za ozbiljan rezultat bodovi se skupljaju od starta. Gilmour, Ziyech i Van Ginkel sigurno neće istrčati na travnjak, dok su nastupi Chilwella, Pulisica i Silve pod znakom upitnika. Liverpool je u London stigao bez Oxlade-Chamberlaina, a upitan je nastup Shaqirija i Tsimikasa. Gosti su favoriti po kladionici, a mi smo uvjereni kako nas čeka sjajan dvoboj.

NOGOMETNI TIP 18:00 Wolfsburg – Bayer Leverkusen

Wolfsburg u prvom kolu Bundeslige dočekuje Bayer. Pitanje je kako će izgledati Apotekari nakon odlaska najveće zvijezde Havertza. Domaćini su prošlu sezonu završili na sedmom mjestu, a ove se sezone nadaju da mogu napraviti korak više. Bayer je u predzadnjem kolu prošle sezone porazom od Herthe ostao bez Lige prvaka, tako da im je cilj za ovu poznat. Domaći trener za današnji susret ne može računati na Guilavoguija, Mbabu, Williama i našeg Pongračića, dok gosti stižu bez Baileyja i Paulinha. Kladionice daju podjednake izglede, a mi se nadamo efikasnom susretu.

NOGOMETNI TIP 19:05 Varaždin – Osijek

U petom polu Prve HNL Varaždin dočekuje Osijek. Varaždin je dobro ušao u novu sezonu, u prvih pet kola su uzeli sedam bodova te su trenutno na četvrtom mjestu. Osijek je s druge strane krenuo katastrofalno, što je glavom platio trener Kulešević, a na njegovo mjesto je zasjeo Nenad Bjelica. Novi trener je u debiju pomeo rijeku rezultatom 3:0, ali su prije par dana završili svoju euro-sezonu izgubivši od Basela. No, Osijek je i tu utakmicu odigrao solidno te je najavio jako dob u sezonu u kojoj će se boriti za vrh u prvenstvu te za kup.

NOGOMETNI TIP 20:00 Leicester City – Burnley

Leicester je zadnjih godina jedna od najzanimljivijih Premiership momčadi za pratiti. Način na koji oni dižu igrače i preprodaju fascinantan je, a najsvježiji primjer je Ben Chilwell, već više mjeseci jako traženi lijevi bek koji je otišao u Chelsea 50 milijuna eura. U foto-finišu prošlog prvenstva Lisicama je izmakla Liga prvaka, no da će biti i ove godine itekako konkurentni za nju (bez obzira na vjerojatno još jači Premiership nego prošle godine) dala je naslutiti uvjerljiva pobjeda u gostima kod Bilićevog WBA, a strijelcem je bio i novopridošli Tomothy Castagne iz Atalante. Burnleyu je ovo prva utakmica sezone, a prošle su se pokazali kao itekako stabilan premiersligaš s obzirom da su završili kao deseti na koncu.

NOGOMETNI TIP 20:45 Juventus – Sampdoria

Ovaj vikend počela je Serie A te vojska navijača, kako u Italiji tako i diljem svijeta, jedva čeka da vidi kako izgleda novi Juventus s Andreom Pirlom kao prvim trenerom. Ne zaboravimo da mu je asistent Igor Tudor, a iz kluba su otišli Miralem Pjanić, Emre Can, Gonzalo Higuain, Blaise Matuidi te nekolicina manje korištenih igrača. Od velikih transfera tu je Arthur, a Edin Džeko je još u iščekivanju. Pričalo se dosta o tome da će Marko Pjaca završiti upravo u redovima današnjeg protivnika Sampdorije, no to se na kraju nije dogodilo.

NOGOMETNI TIP 21:00 Marseille – Lille

Vjerojatno derbi Ligue 1 ovog kola. Radi se o dva kluba koja su prvi među prijetnjama PSG-u, a dočim minulih sezona nije bilo previše prijetnji Parižanima, među ova dva kluba koji su ''prvi među ostalima'' mogao bi se tražiti eventualno onaj klub koji bi, u nekim najluđim njihovim snovima, mogao prekinuti dominaciju kluba iz glavnog grada. Naravno, u slučaju da se njihova trenutna kriza produlji i produbi. Lille je nakon tri kola četvrti, igra dosta tvrdo te je na te tri njihove utakmice do sada palo svega četiri gola. Marseille je krenuo odlično, u prve dvije pobjede bila je i ona velika, opjevana na Parku prinčeva, no u trećem kolu su to malo kompromitirali domaćim porazom od St. Etiennea.

NOGOMETNI TIP 21:00 Real Sociedad – Real Madrid

Klub iz Baskije ima zanimljivu momčad s nekoliko dosta zanimljivih igrača. Krilni napadač Mikel Oyarzabal trenutno je njihov najtraženiji eksponat, a Martin Odegaard se vratio s posudbe upravo u Real Madrid, te bi u dresu prvaka mogao večeras, ako sanira koljeno, istrčati protiv svog donedavnog kluba. Današnji domaćini odigrali su u prvom kolu neriješeno 1:1 u gostima kod Villarreala, a to bi se čak moglo voditi kao uspjeh s obzirom da se Žuta podmornica lijepo pojačala. Problem domaćina bi mogla biti činjenica da će im potencijalno čak devet igrača biti van stroja.

KOŠARKAŠKI TIP 01:30 Los Angeles Lakers – Denver Nuggets

Denver Nuggetsi jedna su od najintrigantnijih priča ovog doigravanja. Postali su prva momčad u povijesti koja je uspjela preokrenuti zaostatak od 1:3 u istoj postsezoni te je javnost bila puna riječi hvale za Nikolu Jokića, Jamala Murraya i društvo. Poslali su kući potpuno raspadnute, negalvanizirane i očigledno podmotivirane, a uoči serije favorizirane Clipperse. Svi su hvalili Jokićevu igru protiv igrača Doca Riversa, no Anthony Davis nije ni Montrezl Harrell ni Ivica Zubac. To je prvi izbor drafta 2012. i pokazao u prvoj utakmici, zabio 37 poena i predvodio Lakerse do vodstva u seriji. Osim što je, naravno, LeBron James vođa ovog rostera, kao veliko pojačanje pokazao se povratak Rajona Ronda i vlasnik NBA prstena iz 2008., a sad već veteran, djeluje poprilično motivirano u namjeri da uzme još jedan. Time bi ušao u povijest kao prvi igrač koji bi osvojio naslov s dvije najveće NBA franšize i ljuta rivala.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

najava danakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti