Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najava dana: Danas doznajemo zadnje putnike u Europu i tko ispada iz HNL

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 08:00

Pogledajte što nas danas očekuje.

HAJDUK – LOKOMOTIVA 17:00

(Nogomet – HNL)

Utakmica odluke za obje momčadi. Hajduku za ulazak u Europu igra samo pobjeda, kao i Lokomotivi da bi bila sigurna da ne ispada iz lige. Bilima će danas nedostajati sigurno Marco Fossati i Darko Todorović, dok su Livaja i Kačaniklić upitni zbog ozljeda. Jedni i drugi imaju motiv, pitanje je samo tko će na kraju biti motiviraniji?


OSIJEK – ISTRA 1961 17:00

(Nogomet – HNL)

Ova utakmica u Gradskom vrtu za Osijek nema neku važnost, tek imidž i prestiž kako je najavio trener Nenad Bjelica. Davno su osigurali drugo mjesto i ne mogu s njega. S druge strane u goste im stiže Istra koja spašava golu kožu po tko zna koju sezonu u posljednjem kolu. Istrani su pružili u finalu Kupa dobar otpor Dinamu, a jesu li potrošili sve adute u Velikoj Gorici ili su nešto spremili za Osijek saznat ćemo danas.


RIJEKA – GORICA 17:00

(Nogomet – HNL)

Da su birali ovakav zaplet u posljednjem kolu sigurno ne bi tražili da igraju između sebe za rasplet. Tek u bod razlike, a samo pobjede im igraju da bi bili sigurni da ih Hajduk ne prestiže. Gorica je priliku za povijesni izlazak u Europu zamalo prokockala u posljednjim kolima, a sad se mora vaditi na najgori način – protiv direktnog konkurenta. Rijeka je u posljednja dva kola upisala dvije pobjede protiv ekipa iz donjeg doma, dok se Gorica nije proslavila protiv Hajduka i Dinama.


SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 17:00

(Nogomet – HNL)

Nešto slično kao Rijeka i Gorica samo drugačiji ulog je u pitanju. Varaždin je posljednja momčad prvenstva s 28 bodova, a Farmaceuti su na sedmom mjestu sa samo tri boda više. Domaćima u ovom susretu odgovara i remi, a taj rezultat ne bi smetao i većini momčadi s donjeg dijela tablice. Slaven je u posljednjih pet susreta poražen svih pet puta, dok je Varaždin u istom periodu upisao tri boda, ali s tri remija.


DINAMO – ŠIBENIK 19:30

(Nogomet – HNL)

Jedina utakmica danas u HNL-u zbog koje se nitko ne trese. Obje ekipe osigurale su ranije svoje pozicije – Dinamo titulu, Šibenik ostanak. Danas igraju tek za prestiž i to vjerojatno s pomiješanim sastavima da priliku dobiju oni koji su veći dio sezone bili na klupi ili dolaze iz mlađih kategorija.


KOLN – SCHALKE 15:30

(Nogomet – Bundesliga)

Domaći imaju priliku pobjedom protiv fenjeraša osigurati opstanak. Da bi se to dogodilo trebaju im porazi na drugim terenima. Ali konkurenti danas imaju dosta teže protivnike i tu je sreća Kolna koji bi se u zadnjem kolu mogao izvući.


STUTTGART – ARMINIA BIELEFELD 15:30

(Nogomet – Bundesliga)

Nije baš idealna situacija kada se za ostanak morate vaditi protiv objektivno bolje momčadi u gostima. Baš to se događa Arminiji koja u posljednjih pet utakmica bilježi tri remija, poraz i pobjede. Domaćini su posljednja dva kola upisali dvije pobjede, ali prije toga su tri puta zaredom poraženi. To može donekle biti utjeha gostima koji se tresu zbog drugih.


WERDER BREMEN – B. MONCHENGLADBACH 15:30

(Nogomet - Bundesliga)

Domaćini su još jedan klub koji u zadnjem kolu igra za svoju sudbinu. Između njih Arminije i Kolna je samo po bod razlike. Za utjehu im nije ni činjenica da im je forma posljednjih pet kola blago rečeno loša s četiri poraza i jednim remijem. Baš danas, u zadnjem kolu, doma igraju protiv osmoplasirane momčadi prvenstva koja eventualnom pobjedom ima priliku osigurati Europu.


VALLADOLID – ATLETICO MADRID 18:00

(Španjolska – La Liga)

Stvar je zapravo vrlo jednostavna. Atletico pobjedi i prvak je, a Valladolid ispada iz lige. Teško da domaćini baš u posljednjem kolu protiv gladnih Simeoneovih trupa mogu izvući tri boda koja bi ih povukla iz ponora. Ipak, ovo je prvi put od 2014. godine da je Atletico na korak od naslova i teško će ga propustiti lokalnom rivalu.


REAL MADRID – VILLARREAL 18:00

(Španjolska – La Liga)

Baš taj lokalni rival ima nešto teži zadatak, slaviti protiv finalista Europske lige. Nije baš da je veća vjerojatnost kiksa Atletica, stoga Realu i eventualna pobjeda ostaje za utjehu. Svakako ništa osim pobjede ne dolazi u obzir jer nikada ne znate hoće li se Simeoneove trupe opustiti protiv Valladolida.



Tagovi

najavanajava 1.HNLnajava danaNajave

Ostale Vijesti