LAURENCE GRIFFITHS /Action Images
LAURENCE GRIFFITHS /Action Images

Najava dana: Dan D za Vatrene, Čilić u borbi za polufinale Queen's Cluba!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 18.06.21. | 08:00

Grist ćemo nokte na dva fronta....

ŠVEDSKA – SLOVAČKA 15:00

(Nogomet – EURO)

Obje reprezentacije su iz prvog kola izvukli više nego što je itko očekivao. Naime, Šveđani su odigrali nulu s favoriziranim Španjolcima, dok je Slovačka uzela sva tri boda protiv Poljske. Danas je zasigurno veći pritisak na Švedsku koja ne smije izgubiti, dok bi im bod praktički ostavio samo teoriju. Međusobno su ove dvije reprezentacije odigrale pet susreta, a Slovačka do sad nikad nije upisala pobjedu, Švedi su slavili dva puta, dok su četiri susreta završila neriješeno. Kladionice danas favoriziraju Švedsku, no oni će to morati opravdati na terenu protiv tvrde Slovačke.

HRVATSKA – ČEŠKA 18:00

(Nogomet – EURO)

Dan D za Vatrene. Jednostavno izabranici Zlatka Dalića danas moraju odigrati kako dolikuje renomeu reprezentacije te doći do toliko željenih bodova koji ih ostavljaju u igri. Česi su u prvom susretu protiv Škota pokazali ono što i znamo o njima, a to9 je da su solidna reprezentacija koja igra nogomet. Naravno nije taj susret mjerilo jer su Škoti bili stvarno loši, ali oni su u zadnjih 20-ak godina otprilike te kvalitete, a Hrvatska ne zna za pobjedu protiv njih. Stoga pobjedu Češke ne treba minorizirati već ih treba shvatiti najozbiljnije. Međusobno smo do sad s Česima odigrali tek dva susreta, u prijateljskoj smo ih tukli 4:2, dok smo na Euru 2016. godine remizirali rezultatom 2:2. Prvu utakmicu protiv Engleza treba zaboraviti i s današnjim slavljem se vratiti u igru.

ENGLESKA – ŠKOTSKA 21:00

(Nogomet – EURO)

Englezi su protiv nas još jednom pokazali da su dobri te da mogu otići jako daleko. To se ne može reći za njihove današnje rivale koji u prvoj utakmici nisu pokazali apsolutno ništa. Iako su Škoti u međusobnim susretima znali oteti po koji bod Englezima, mišljenja smo kako danas nemaju baš nikakve izglede. Posljednji put su se susreli u kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo i u toj utakmici Škoti su bili blizu velikog iznenađenja, no Kane je kasnim golom u sučevoj nadoknadi donio Englezima bod.

ČILE – BOLIVIJA 23:00

(Nogomet – Copa America)

Čile i Bolivija igraju utakmicu drugog kola na Copi. Čileanci su u prvom susretu oteli bod Argentini, dok su Bolivijci izgubili od Paragvaja 3:1. U međusobnim susretima Čile je daleko uspješniji, no na oprez poziva posljednji susret u kojem je Bolivija u gostima uzeli bod favoritima. Danas kladionice Čile stavljaju u veliku ulogu favorita, a mi smo mišljenja kako će to oni opravdati na terenu.

HELSINKI – ILVES, 17:00

(Nogomet, Finska 1.liga)

Helsinki je već stekao značajnu rezultatsku prednost na čelu tablice, pa od sedmoplasiranog Ilvesa u gostima ne treba očekivati puno. Također. oni su izgubili dvije utakmice u nizu, dok Helsinki od maksimalnog učinka dijeli tek jedan jedini remi. U svakom slučaju, ovdje će se više razmišljati o potencijalnom broju postignutih golova, nego o konačnom ishodu.

ST. PATRICKS – SLIGO ROVERS, 20:45

(Nogomet, Irska 1.liga)

Drugoplasirani Sligo Rovers je poražen na prethodnoj utakmici, dok treći St. Patricks iza sebe ima pobjedu od 1:3 nad Longfordom. Bit će ovo neizvjesna utakmica, premda, ako ćemo se strogo voditi tablicom i formom, ova utakmica bi trebala plesati između remija i pobjede domaćih.

FINN HARPS – DERRY CITY, 21.00

(Nogomet, Irska 1)

Obračun sredine tablice može biti itekako neizvjestan. Riječ je o momčadima približne snage, koji iz prethodnog kola vuku po remi, a međusobno ih je prošle godine, na oba susreta pratila reputacija remija. Finn Harps je u svibnju konačno probio led pa slavio sa 1:2, tako da sada očekujemo tvrd meč. Treba imati uz sve navedeno u vidu da Finn Harps ne igra dobro kod kuće, a da Derry Cityju pašu gostovanja.

MONACO – LYON, 18.00

(Košarka, Francuska 1)

Monako za sobom ima dva poraza, a Lionu bi eventualna pobeda bila ukupno 27 u skoru, što bi ga izjednačilo sa Dijonom. Inače, Lyon je dobio posljednja dva međusobna susreta, s tim što je posljednji kvalitativno dosta srozao Monaco koji je sredinom svibnja poražen s 92:68. To su činjenice, a Lyon je makar umjereni favorit susreta.

DONNA VEKIĆ - HEATHER WATSON, 16:15

(Tenis, Birmingham, četvrtfinale)

Donna se nakon ozljede vraća na teren. Na French Openu je ispala u prvom kolu protiv osjetno nače Pliškove, no travnata podloga Birminghama joj očigledno leži. Domaća Heather Watson dvaput je slavila protiv Osječanke u tri dosadašnja susreta, no sutra će prvi put igrati na travnatoj podlozi. Vekić je opasan protivnik kada uđe uformu, čeka nas uzbudljiv meč u možda i najvažnijoj stepenici nekog turnira - četvrfinalu. Eventualni prolazak otvara vrata finala, a tamo je sve moguće.

MARIN ČILIĆ – DE MINAUR

(Tenis, Queens Club četvrtfinale)

Marin jako voli igrati na travnatoj podlozi. Nakon slabijeg ulaska u sezonu, tek je u Stuttgartu uhvatio pravu formu i posve zasluženo osvojio turnir. Sada je preselio u London gdje su vrata finala širom otvoreno. No, neće biti lako protiv sjajnog mladog Australca de Minaura. Susreli su se do sad samo jednom i to na US Openu 2018. godine, slavio je naš tenisač. Isti rezultat očekujemo i danas.



Tagovi

kladioničarski dankladionicaGermania Sport kladionicanajava dana

Ostale Vijesti