Najava dana: Ćorić u drugom kolu, Rocketsi za prolaz protiv Thundera

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 02.09.20. | 07:40

Danas smo izdvojili ovih deset parova.

TENISKI PAR 17:00 Londero – Ćorić

Borna Ćorić je kao 27. nositelj svladao Pabla Andujara s uvjerljivih 3:0, a sljedeći na redu je Argentinac, trenutno 62. na ATP ljestvici, Juan Ignacio Londero. Do sada su igrali dva puta međusobno i oba puta je Zagrepčanin slavio i to oba puta s 2:0 u setovima: zadnji put taman negdje prije obustave sporta, bilo je to 18. veljače ove godine u Rio De Janeriu. Prvi puta dosta davne 2015. u kolumbijskoj Barranquilli.

TENISKI PAR 17:00 Đoković – Edmund

Novak Đoković bi vjerojatno i inače bio prvi favorit US Opena, a sad kad nema Rogera Federera i Rafaela Nadala je to pogotovo. Inače zadnji Grand Slam turnir sezone dočekali smo u jeku administrativnih sukoba Đokovića koji je organizirao udrugu igrača s oprečnim strujama. Đoković najbolje igra kad je ljut, tako da bi tipovali da je uvjerljivi favorit za naslov u New Yorku. Ne vjerujemo da će mu 44. na ATP listi Kyle Edmund predstavljati pretešku prepreku.

TENISKI PAR 17:00 Nakashima – A. Zverev

Iako je Anderson daleko od svojih najboljih godina, južnoafrički tenisač je dobro namučio Saschu Zvereva. Bilo je 3:1 u setovima nakon tri sata igre, ali Nijemca bi danas trebao očekviati kudikamo lakši suparnik. Amerikanac japanskih korijena u prvom je kolu bez većih problema pobijedio Lorenzija, ali Talijan nije razina za Grand Slam, barem ne za koju stepenicu više. Zverev bi se trebao lako obračunati s Nakashimom, a ovo će im biti prvi međusobni susret na Touru.

TENISKI PAR 17:00 Shapovalov – Soonwoo

Kanadski reket pred sobom ima 73. igrača svijeta, Korejca Soonwooa. Iako se još tek probija, Korejac nije loš igrač, dio je Next Gena, ali onaj koji nešto kaska za Denisovom generacijom. Soonwoo je u prvom kolu s 3:1 u setovima pobijedio mladog Kwiatkowskog, dok je Shapovalov, trenutno 17. igrač svijeta, pobijedio Kordu također sa 3:1 u setovima. Ipak, Shapovalov je trenutno kvalitetniji igrač, u Cincinattiju je bez izgubljenog seta porazio Čilića, da bi podom u drugom kolu izubio odStruffa. Sonwoo je porazio Seppija pa izgubio od Gombosa, a pred nama je sigurno vrlo zanimljiv susret koji bi trebao otići na stranu Kanađanina.

TENISKI PAR 17:00 Tsitsipas – Cressy

Ovo bi trebao biti meč jednosmjeran poput onog između Đokovića i Edmunda. Tsitsi i Cressy nisu se susretali na Touru do sada, a stvar je vjerojatno u tome što Grk kao šesti igrač svijeta igra na kudikamo većim turnirima od onih na kojima nastupa 168. tenisač na ATP ljestvici, Cressy. Amerikanac je ovdje na domaćem terenu, ali to je jedina prednost koju ima u ovom meču. Stefanos je u prvom kolu sa laganih 3:0 u setovima kući poslao Ramosa, dok je Cressy pobijedio Kovalika 3:1. Sigurna pobjeda Tsitsipasa ne bi trebalo doći u pitanje.

NOGOMETNI TIP 19:00 Villarreal – Real Sociedad

Dva kluba s potencijalno velikim ambicijama u novoj sezoni sa željom da nastave tamo gdje su prošle stali. U ovoj prijateljskoj utakmici teško da će se vidjeti u potpunosti omjer snaga, no narednog vikenda La Liga počinje i uskoro će momčadi u puni natjecateljski pogon. U pitanju su peti i šesti sastav prošle godine. Žuta podmornica dovela je dva imena koja posebni iskaču, u pitanju su Takefusa Kubo na posudbu iz Reala i veteran Dani Parejo iz Valencije.

NOGOMETNI TIP 20:00 Međimurje – Rudeš

Dvoboj nekadašnjih prvoligaša. Rudeš je svježije bio dio elitnog ranga, a priča oko ovog kluba iz zapadnog dijela Zagreba bi se samo mogla intenzivirati. Klub ima velike ambicije u narednom periodu postati više nego stabilan prvoligaš, a za to će morati pokoriti Drugu HNL. U prvom su kolu remizirali s Kustošijom. Međimurje je upisalo već dva remija u prva dva kola, 3:3 kod Cibalije i 2:2 kod kuće protiv Dubrave.

KOŠARKAŠKI TIP 00:30 Milwaukee Bucks – Miami Heat

Veliki šok na početku ove serije koji to i nije. Mnogi su predviđali da bi Miami mogao zapariti opasno Bucksima, ne samo zato što imaju bolji međusobni omjer iz regularne sezone s najboljom momčadi iste (2-1), već i zato što su pronašli momčadsku koheziju i igraju fantastično u doigravanju na Floridi. Bam Adebayo čovjek je koji može s Giannisom, a Jimmy Butler je postao nevjerojatan faktor odluke u playoffu.

KOŠARKAŠKI TIP 03:00 Houston Rockets – Oklahoma City Thunder

Što smo očekivali od ove serije smo i dobili – sedmu utakmicu. Počela je dominantno za Rocketse, no Thunder se vratio od zaostatka od dva poraza i na kraju isforsirao majstoricu. Uništavao je Houston protivnika na oba kraja terena, no onda je došlo do izražaja iskustvo Chrisa Paula u doigravanju. Usput je u šestoj utakmici svoj ritam pronašao i Danilo Gallinari, a Russell Westbrook nije vukao baš dobre poteze na kraju utakmice, i eto nam sedme.

(foto: Action Images)


Tagovi

kladionicanajava dana

Ostale Vijesti