Germania
Germania

Najava dana: C. Ronaldo protiv Messija u Rijadu, Real Madrid želi se vratiti na vrh, na meniju puno košarke

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 01.02.24. | 07:59

Evo što smo za danas izdvojili

Getafe - Real Madrid, 21.00

(Nogomet, Primera)

U zaostaloj utakmici 20. kola Real Madrid traži pobjedu u predgrađu s kojom bi preskočio senzacionalnu Guronu na vrhu prvenstvene ljestvice. Getafe ove sezone igra dobro, 10. je s 29 osvojenih bodova, no, prilično je teško za očekivati da će u ovoj utakmici svladati Madriđane koji ove sezone gaze sve pred sobom. Real Madrid je slavio u zadnje četiri međusobne utakmice, a u posljednjih 11 i pol godina Getafe je slavio samo jednom.

West Ham - Bournemouth, 20.30

(Nogomet, Premier liga)

Nakon što su Čekićari srušili Manchester United i Arsenal na kraju 2023., u 2024. još ne znaju za pobjedu. U Premier ligi su upisali remije protiv Brightona i Sheffield Uniteda, a iz FA kupa ispali su u dvomeču s drugoligašem Bristolom. Sada se žele vratti na pobjednički kolosijek, a u goste im stiže Bournemouth koji je bio uspješan u FA kupu, ali je u prvenstvu u posljednje dvije utakmice izgubio od Tottenhama i Liverpoola. West Ham se i dalje nada dohvatiti Ligu prvaka, a Borunemouthu je i dalje cilj osiguranje ostanka.

Wolverhampton - Manchester United, 21.15

(Nogomet, Premier liga)

Wolverhampton ima tri boda manje d Manchester Uniteda, ali i bolju gol-razliku te bi u slučaju pobjede preskočio Crvene vragove na prvenstvenoj ljestvici. Prvi dvoboj sezone odigran na Old Traffordu sredinom kolovoza završio je 1-0 pobjedom Uniteda, koji je slavio u zadnja tri međusobna susreta. United je slavio i u zadnja tri dvoboja u Wolverhamptonu, a, zanimljivo, Wolvesi su posljednju domaću pobjedu protiv Manchester Uniteda zabilježili prije gotovo pet godina.

Al Nassr - Inter Miami, 19.00

(Nogomet, prijateljska utakmica)

Na Kingdom Areni u Rijadu trebali smo svjedočiti novom susretu Cristiana Ronalda i Lionela Messija, možda i jednom od posljednjih u povijesti nogometa, budući da su oba velikana već u poznim godinama, a igraju na drugim terenima. No, Cristiana Ronalda neće biti na večerašnjoj utakmici. Nije sanirao ozledu lista koju vuče već neko vrijeme. Samim time, možda više nikada nećemo svjedočiti duelu dva ponajveća, vjerojatno i najveća rivala u povijesti nogometa... Riječ je o prijateljskoj utakmici dva egzotična kluba. Al Nassr se priprema za drugi dio prvenstva Saudijske Arabije, a Inter Miami za početak nove sezone. Zanimljivo, Inter je u četiri prijateljske utakmice upisao remi i čak tri poraza, a ukupno su bez pobjede 11 utakmica. Prije nekoliko dana u Rijadu su s 3-4 izgubili od Al Hilala, zabili su Luis Suarez i Messi, ali 'Barceloninu veteransku družinu' niti to nije spasilo od poraza.

Ćorić – Martinez, 11.00

(Tenis, ATP Montpellier)

Borna Ćorić imao je zapažen nastup na Challengeru u Belgiji u kojem je dogurao do finala no tamo ga je u dva seta pobijedio švicarski tenisač Leandro Riedi. Sada ga u prvom kolu Montpelliera očekuje okršaj protiv 99. igrača svijeta Pedra Martineza. Španjolac osjetno slabije stoji od Ćorića na ATP ljestvici (Hrvat je 37. na svijetu), no možda bi faktor umora mogao igrati ulogu kod hrvatskog tenisača koji je favorit u ovom meču.

Alba – Valencia, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Berlinska Alba je trenutno posljednjeplasirana momčad Eurolige, iako je u posljednje četiri utakmice uspjela ugrabiti čak dvije pobjede – nad Crvenom zvezdom i ASVEL-om. Sada u Mercedes Benz Arenu stiže Valencia koja je na desetom mjestu i koja hvata doigravanje, pa bi njemačka momčad mogla upisati novi poraz pred domaćim navijačima.

Baskonia – Maccabi, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Baskonia koju s klupe vodi Duško Ivanović je u posljednjem kolu upisala poraz nakon produžetka protiv Bayerna i sada se nada vratiti pobjedničkim navikama. Na noge joj dolazi Maccabi koji je u zadnja dva kola poražen kod madridskog Reala te upisao pobjedu protiv Panathinaikosa. Očekuje se tvrda utakmica u kojoj mala prednost ide Španjolcima zbog domaćeg parketa.

Bayern – Olympiacos, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Bayern je uspio u proteklom kolu slaviti protiv Baskonije, a sada će ipak imati osjetno teži zadatak protiv Olympiacosa. Grčki sastav je u žestokoj borbi za gornji dom euroligaške ljestvice i svaka pobjeda mu je od 'životne važnosti'. Iako ne igraju kao prošle sezone, Grci su ipak favoriti u ovom susretu.

Real Madrid – ASVEL, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Ovo bi za sastav iz španjolske prijestolnice trebalo biti poput šetnje parkom – ASVEL vodi mrtvi borbu s berlinskom Albom za status najlošije momčadi Eurolige, dok je Real na vrhu sa samo tri poraza u 24 odigrane utakmice. Ovdje je samo pitanje s koliko će razlike Mario Hezonja i društvo slaviti na koncu utakmice.

Cedevita Junior – Sutjeska, 21.00

(Košarka, ABA 2 liga)

Cedevita Junior u ABA 2 ligi ne stoji nešto naročito bajno – sastav Damira Mulaomerovića je na desetom mjestu lige s tri pobjede i pet poraza do sada. Ono što je pozitivna stvar je ta da će momčadi s Velesajma na noge večeras stići Sutjeska koja je na istom omjeru i ovo je direktna borba za poziciju. Prednost ipak domaćem sastavu čisto na račun domaćeg parketa.

 Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti