Germania
Germania

Najava dana: Borba Talijana i Ukrajinaca za drugo mjesto, Skočićevi izabranici protiv Bjelorusa

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.11.23. | 07:00

Evo koje smo utakmice danas istaknuli

Albanija – Ovčji Otoci, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Albanija je i dalje vodeća momčad skupine E s 14 bodova iz sedam utakmica, a drugoplasirana Češka ima dva boda manje. Albanci bi trebali zabilježiti i novu pobjedu, petu u ovim kvalifikacijama budući da im u goste dolazi sastav Ovčjih otoka koji su ipak kvalitetom najskromnija reprezentacija u ovoj skupini i trenutno se nalaze na posljednjem mjestu skupine s tek jednim osvojenim bodom do sada.

Češka – Moldoa, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Češka se i dalje nada kako bi mogla preskočiti Albance na prvom mjestu skupine no šanse za tako nešto su im poprilično tanke. Stoga će Česi jednim okom pratiti što se događa na utakmici u Albaniji, ali trebaju i slomiti Moldovu koja bi pobjedom zasjela na drugo mjesto budući da Moldavci imaju samo dva boda manje od Čeha. Međutim, Česi su ipak favoriti na domaćem terenu.

San Marino – Finska, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Reprezentacija Finske nema više nikakve šanse da se domogne prolaska skupine H budući da su Danska i Slovenija već ovjerile prvo i drugo mjesto skupine. Tako će Finci večeras na jedan izlet u goste kod simpatičnog San Marina koji je u devet dosadašnjih utakmica nakupio jednako toliko poraza i uz gol razliku 2-29. U ovoj utakmici je sve jasno.

Sj. Makedonija – Engleska, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Sjeverna Makedonija je u prošlom kolu bila jako blizu ponoviti senzaciju protiv Talijana, ali je na koncu ipak kapitulirala i tako ostala bez šanse da se kvalificira na Europsko prvenstvo naredne godine. Englezi imaju pak čistu situaciju pred sobom, na vrhu su skupine pa Gareth Southgate ima priliku i kombinirati sastav bez brige oko prolaska. No sigurno da im neće biti lagano na gostovanju pred makedonskim navijačima, iako njihova pobjeda ne bi trebala biti upitna.

Sj. Irska – Danska, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Sjeverna Irska je odradila poprilično razočaravajuće kvalifikacije u kojima je uspjela biti bolja tek od skromnog San Marina i nakupiti šest bodova u u devet utakmica. Sada će protiv vodećih Danaca ponosni reprezentativci Sjeverne Irske imati veliki motiv da pokažu da vrijede više od ovoga, ali na koncu su gosti ipak u statusu favorit.a Mogla bi ovo biti utakmica koju će odlučiti jedan pogodak.

Slovenija – Kazahstan, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Okršaj Slovenije i Kazahstana je izravan dvoboj za drugo mjesto skupine H. Slovenci, međutim, imaju pred sobom bolju situaciju s obzirom na to da imaju bod više, ali i činjenice da igraju pred svojim navijačima. Očekuje se tvrda utakmica, s jako puno tenzija i na koncu će do pobjede stići selekcija koja će biti mirnija u ključnim trenucima. Ipak, Slovencima mala prednost zbog domaćeg terena koji bi ih mogao „nositi” do pobjede.

Ukrajina – Italija, 20.45

(Nogomet, kvalifikacije)

Englezi su već bukirali prvo mjesto skupine C, a iza njihovih leđa će Ukrajina i Italija u međusobnom dvoboju odlučivati o drugoj poziciji. Talijani su pod pritiskom budući da su propustili posljednje veliko natjecanje – Svjetsko prvenstvo u Kataru, pa će sada htjeti uloviti Euro koji su i osvojili 2020. godine u finalu protiv Engleske. Ukrajinci će pak učiniti sve što je u njihovoj moći da slome Talijane i ulove let za Njemačku.

Bjelorusija U21 – Hrvatska U21, 11.00

(Nogomet, kvalifikacije)

Selekcija Draga Skočića je u dosadašnje tri utakmice kvalifikacija za Euro zabilježila dvije pobjede (Ovčji otoci, Bjelorusija) i jedan remi (Grčka) i trenutno je na trećem mjestu skupine sa sedam bodova, dok su ispred Grčka koja ima osma bodova i dvije utakmice više, te vodeći Portugal koji ima 12 bodova i jednu utakmicu više. Što se tiče drugog ogleda protiv Bjelorusa, mladi Hrvati bi trebali upisati i drugu pobjedu, ovog puta na gostujućem terenu.

Grčka U21- Portugal U21, 15.00

(Nogomet, kvalifikacije)

Mladi Portugalci igraju sjajan nogomet u ovim kvalifikacijama i trenutno u četiri dosad odigrane utakmice ne znaju za ništa drugo osim za pobjede. Isto će željeti i danas na gostujućem terenu pred grčkim navijačima i protivnika koji je tvrda momčad, ali i koja kvalitetom teško može parirati razigranim Portugalcima koji što prije žele ovjeriti prvo mjesto i prolazak skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti