Germania
Germania

Najava dana: Arsenal i Tottenaham će pobjedama pokušati zaključiti 2023., Real Madrid ne bi trebao imati previše problema s Valencijom

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 31.12.23. | 08:00

Evo što se nudi u ponudi Germanije posljednjeg dana u kalendarskoj 2023. godini.

Fulham – Arsenal, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Londonski okršaj za kraj godine. Fulham je čudna biljka, odigraju dvije utakmice fenomenalno, potom dvije očajno i tako se konstantno vrte u krug. Posljednje vijesti iz kluba su takve da bi se ove zime mogla dobro ‘provjetriti’ svlačionica. Što se tiče Arsenala, kiksali su protiv West Hama prije tri dana, sada se moraju ‘vaditi’. Gabigol je protiv Čekićara bio Gabimiss, neće valjda takvu formu nastaviti i danas…

Tottenham – Bournemouth, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Ako je Arsneal kiksao u posljednjoj utakmici, što onda reći za Pijetlove? Na kraju poraz 2-4 od Brightona ne izgleda tako ružno, ali treba reći da su Galebovi razbili Postecoglouovu momčad. Svi znamo tko je najopasniji u redovima gostiju, to je sjajni Solanke, ali isto tako obratite pozornost na mladog Scotta u sredini vezne linije kojeg su otočki mediji prozvali ‘novi Lampard’. Svjesni smo da Britanci vole pretjerivati, ali taj ‘mali’ ima nešto posebno. U svakom slučaju, Tottenham bi trebao slaviti, ali svi znamo da je Bournemouth kamen o kojeg se često spotaknu mnogi favoriti.

Real Madrid – Valencia, 12.30

(Košarka, ACB liga)

Hezonja nije nastupio u prošloj utakmici, možda i danas bude dobio poštedu. No, s njim ili bez njega, Real bi ipak trebao slaviti. Znamo da su Šišmiši snažni, znamo da imaju igrače poput Daviesa i Jonesa, ali – da se ne lažemo – Real je Real. I sve osim slavlja domaćina bilo bi iznenađenje. Inače, Real ima još jednu posebnu motivaciju, a to je da imaju priliku da cijeli prosinac odrade u pobjedničkom nizu. Dosad su skupili 10 pobjeda, hoće li i 11.?

Mega Mozzart – Cedevita Olimpija, 12.00

(Košarka, ABA liga)

Nikola Topić napustio je Megu te će ovaj iznimno nadareni playmaker karijeru nastaviti u Zvezdi. Miško Ražnatović je umjesto njega doveo Lovru Gnjidića, s tim da se još uvijek ne zna hoće li povremeni hrvatski reprezentativac zaigrati u ovom ogledu. Cedevita je jedan dan sjajana, drugi dan očajna i tako već neko vrijeme. Trenutno su drugi u ABA ligi, dok je Mega deveta, stoga su Slovenci svojevrsni favoriti, ali ne treba zaboraviti da u posljednjih 10 utakmica imaju četiri pobjede i šest poraza.

Washington – Atlanta, 21.00

(Košarka, NBA liga)

Jordan Poole je mislio da može sve sam, a onda je shvatio – da baš i ne može. Atlanta je posloženija momčad od Wizardsa, ali nije ni da kod njih cvjeta stotinu cvjetova. Wizardsi imaju sreće da su u istoj konferenciji s Detroitom, inače bi oni bili na začelju.

NO Pelicans – LA Lakers, 1.00

(Košarka, NBA liga)

AD se vraća kući. Lakersi su dobri ove sezone, s tim da se od njih uvijek očekuje više. Trenutno su na omjeru 17-15 što ih je smjestilo na osmo mjesto na Zapadu i treće u Diviziji. Nola, koju predvode Zion i Ingram, je nešto bolja, dosad su skupili 18 pobjeda i 14 poraza, ali u ovom ogledu je sve otvoreno. No, ako na nešto moramo tipovati, onda će to biti Anthony Davis i njegova dobra partija. Gotovo uvijek igra dobro protiv Nole, vjerujemo da će takav slučaj biti i danas.

OKC – Brooklyn, 1.00

(Košarka, NBA liga)

Imaju u Oklahomi jednog od boljih playmakera lige, budućeg ROY-a i gomilu pickova, dakle, stvari su zasada vrlo dobre. A još su i na sjajnom trećem mjestu na Zapadu s 20 pobjeda i devet poraza. Netsi trenutno imaju jedan poraz više nego pobjedu, a iako su bili upali u seriju od pet poraza, u posljednjih par utakmica su malo popravili dojam. Domaćin je favorit, ali ne smiju olako shvatiti goste.

SA Spurs – Boston Celtics, 1.00

(Košarka, NBA liga)

Francusko čudo od djeteta ipak ne može sve sam. Spursi su posljednji na Zapadu, imaju tek pet pobjeda ove sezone, a teško da će se usrećiti baš protiv Celticsa koje mnogi smatraju glavnim favoritima za naslov. Boston je trenutno prvi na Istoku, a to je zapravo i sve što morate znati o ovom ogledu. Neka detaljnija analiza nije potrebna, što se ovdje očekuje je svima jasno.

B. Ćorić – C. Ruud, 2.00

(Tenis, United Cup Australija)

Borna je dugo bio out, stoga ne očekujemo previše danas. Ruud je sjajan igrač, trenutno je 11.na ATP-ovoj ljestvici, dok je Borna danas 37. igrač svijeta. Ovo će im biti drugi međusobni meč, a u prvom je naš tenisač slavio s 2-1 u setovima u Rusiji 2019. na tvrdoj podlozi.

D. Vekić – M. Helgo, 0.30

(Tenis, United Cup Australija)

Donna je malo pala u formi, u posljednja tri meča upisala je i tri poraza. No, protiv Norvežanke ipak ne bi trebala imati problema, očekuje se njena uvjerljiva pobjeda. Ovo im je prvi međusobni okršaj, a vjerujemo da će Donna pokazati zašto je 23. igračica svijeta.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti