Najava dana: Aktivno u Italiji, Španjolskoj, Engleskoj i Belgiji

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 01.04.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Villarreal – Atletico Madrid, 21.00

(Nogomet, Primera)

Žuta podmornica nalazi se u furioznoj formi, s 12 bodova iz posljednja četiri kola ekspresno je pobjegla od zone ispadanja i čak se približila mjestu koje vodi u Europu. Atletico Madrid je pak zabilježio dva poraza u nizu i pao je na peto mjesto, što znači da moraju loviti mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Od naslova su davno odustali. Prvi susret sezone, odigran na Wandi Metropolitano, završio je 3-1 pobjedom Rojiblancosa.

Inter – Empoli, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Inter ima 11 bodova prednosti pred Milanom i utakmicu manje. U crno-plavom dijelu Milana broje kola kada bi mogli matematički osigurati naslov. S današnjom pobjedom bi se približili drugoj zvijezdici na dresu, osam kola prije kraja. U goste im stiže momčad koja se grčevito bori za ostanak. Dosta slabija, ali i vrlo ranjiva, koja nema što za izgubiti...

Bologna – Salernitana, 12.30

(Nogomet, Serie A)

Momčad Thiaga Motte i Nikole More igra sezonu iz snova, drže mjesto koje ih vodi u Ligu prvaka, a s pobjedom nad posljednjom Salernitanom približili bi se trećem Juventusu na dva boda zaostatka. Momčad Domagoja Bradaića i Tome Bašića je, pak, uvjerljivo zadnja. Zona spasa im je udaljena 11 bodova i teško je za očekivati da će se spasiti. No, ako danas pobijede...

Lecce – Roma, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Od kada je Romu preuzeo Daniele De Rossi, Vučica je upisala sedam prvenstvenih pobjeda uz remi i poraz od Intera, prošla je Feyenoord i Brighton u Europskoj ligi i igra odlično. Kolo prije Rimskog derbija Roma gostuje kod Leccea koji je naizgled sigurni 13., ali sa samo tri boda više od 18. Frosinonea. Roma lovi mjesto koje vodi u Ligu prvaka, tako da obje momčadi imaju imperativ pobjede.

Leicester – Norwich, 13.00

(Nogomet, Championship)

Od 'sigurnog' povratnika u Premier ligu, Leicester je serijom od samo četiri osvojena boda u posljednjih šest kola pao na treće mjesto s dva boda manje od Ipswicha i bodom manje od Leedsa. Ima, doduše, i utakmicu manje, a Lisice danas imaju imperativ pobjede protiv Norwicha, koji drži šesto mjesto (koje vodi u playoff za Premier ligu) te ima tri pobjede u nizu.

Ipswich – Southampton, 18.30

(Nogomet, Championship)

Ipswich je lider Championshipa, ima bod prednosti nad Leedsom te dva boda (i utakmicu) više od Leciestera. Southampton je četvrti, s 10 bodova, ali i dvije utakmice manje od Ipswicha. Prema tome, kada bi Sveci danas pobijedili, a onda i dvije zaostale utakmice, došli bi Ipswichu na -1! Ipswich je u Southamptonu slavio s 1-0, a danas su moguća sva tri znaka.

Leeds – Hull City, 21.00

(Nogomet, Championship)

Leeds u 2024. ne zna za prvenstveni poraz! Stoga niti ne čudi da je momčad s Elland Roada druga, sa samo bod manje od Ipswicha. Seriju žele nastaviti danas, u goste im stiže deveti Hull koji još ima šanse za doigravanje, ali je bez pobjede već pet kola. Prvi međusobni susret sezone završio je 0-0.

Genk – Royal Union Saint Gillosie, 18.30

(Nogomet, Jupiler liga)

RUSG je posljednje dvije sezone bio na korak do titule i onda preupustio naslov Club Bruggeu 2022. i Antwerpu 2023. Cijelu tekuću sezonu je vodio, no, nakon pobjede Anderlechta u prvom kolu Lige za prvaka pao je na drugo mjesto. Mogu li Unionisti ponovno ostati bez titule, pitaju se mnogi? Sada idu u goste Genku koji ima 11 bodova manje, a u tekućoj sezoni obje momčadi slavile su po jednom i to u gostima.

Cercle Brugge – Club Brugge, 18.30

(Nogomet, Jupiler liga)

Gradski derbi u Ligi za prvaka belgijske Jupiler lige. Slavniji Club ima dva boda više od Cerclea. Oba kluba će teško do naslova, no, borba za četvrto mjesto koje vodi u Europsku ligu je prilično realno. Club Brugge je tradicijski gledano dosta uspješniji, no posljednje tri međusobne utakmice završile su bez pobjednika, a u posljednje tri godine Club Brugge je slavio samo jednom!

Al Ahli - Al Ittihad, 21.00

(Nogomet, saudijska Premier liga)

Očekivalo se kako će se ove dvije momčadi boriti za naslov, no, realnost je borba za treće mjesto sve popularnijeg prvenstva Saudijske Arabije. To treće mjesto vodi u azijsku Ligu prvaka, a Al Ahli trenutno ima dva boda prednosti. Al Ittihad se nalazi u boljoj formi, u dobrom je naletu i očekuje preuzimanje trećeg mjesta. Prvi međusobni susret sezone završio je 1-0 pobjedom Al Ahliyja, a jedini pogodak na utakmici zabio je Franck Kessie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti