Germania
Germania

Najava dana: Ajax lovi pobjedu nakon 10 utakmica, slavni drugoligaš dočekuje Zrinjski, a na rasporedu je i košarkaška Euroliga

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 02.11.23. | 07:59

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Sassuolo - Spezia, 18.00

(Nogomet, Coppa Italia)

Sassuolo drži 15. mjesto u Serie A, a Spezia 16. u Serie B! Sassuolo ove sezone igra promjenjivo. Recimo, krajem rujna svladali su Juventus 4-2, pa Inter 2-1, a onda su nanizali četiri utakmice bez pobjede. Spezia je u prvih šest kola osvojila svega dva boda, no u posljednjih pet ima pobjedu i četiri remija te je pobjegla iz zone ispadanja. Da se ova utakmica igra u Speziji, možda bi drugoligaš imao nekakvu šansu za prolaskom, ovako se očekuje lagani trijumf Sassuola.

Torino - Frosinone, 21.00

(Nogomet, Coppa Italia)

Nakon odličnog ulaslka u sezonu Jurićev i Vlašićev Torino upao je u crnu rupu. Nakon pet kola bez pobjede u prošlom su ipak svladali Lecce u gostima s 1-0 i bodovno se izjednačili s današnjim protivnikom koji je u prošlom kolu izgubio od Cagliarija 3-4. Ove dvije momčadi još se nisu susrele u Serie A ove sezone, a u posljednja četiri susreta u najvišem rangu talijanskog nogometa (sezone 2015./16. i 2018./19.) Torino je upisao sve četiri pobjede.

Ajax - Volendam, 20.00

(Nogomet, Eredivisie)

Derbi začelja u zaostaloj utakmici nizozemske Eredivisije! Zaista nevjerojatno zvuči podatak da Ajax ovu utakmicu dočekuje sa samog začelja, dok Volendan ima dva boda više. Ajax je u 13 ovosezonskih utakmica upisao samo dvije pobjede, već 10 utakmica ne zna za pobjedu, a u posljednjih osam utakmica Kopljanici su primili čak 27 pogodaka! Volendanm pak utakmicu dočekuje u dobroj formi, s dvije pobjede u posljednja tri susreta.

Čelik Zenica - Zrinjski, 18.00

(Nogomet, Kup Bosne i Hercegovine)

Slavnog Čelik iz Zenice godine katastrofalnog upravljanja klubom srozale su u treći rang BiH nogometa. No, klub je preuzela demokratska inicijativa, Čelik posljednjih godina funkcionira kao članski klub te je od tada krenuo njihov uspon. Trenutno drže sredinu ljestvice Prve lige Federacije BiH (drugi rang), a želja im je u kratkom periodu vratiti se tamo gdje i pripadaju. Koliko su daleko (ili blizu) eliti potvrdit će današnji susret u šesnaestini finala Kupa u kojem na Bilinom polju dočekuju aktualnog prvaka, člana Konferencijske lige, Zrinjski iz Mostara. Plemići u ovaj dvoboj ulaze kao veliki favoriti, ali i nakon serije od tri utakmice bez pobjede...

Zadar – Split, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Zadrani i dalje ne znaju za poraz u domaćoj Premijer ligi i sigurno drže prvo mjesto prvenstvene ljestvice. S druge strane, Split nije najbolje ušao u sezonu i momčad Slavena Rimca je u nezgodnoj situaciji. Nije pomogao niti poraz od Cibone u prošlom kolu, pa Žutima gostovanje na Višnjiku dolazi kao utakmica u kojoj moraju isporučiti. Bez obzira na to, Zadar je favorit na domaćem parketu.

Crvena zvezda – Bayern, 18.30

(Košarka, Euroliga)

Crvena zvezda je u lošoj formi, a Crveno-bijele posebno pogađaju dva uzastopna poraza od najljućeg rivala – Partizana u Euroligi i ABA ligi. Sada u Beograd stiže Bayern koji bi mogao biti protivnik po mjeri i na kojemu bi se Zvezda mogla iskaliti. U ispunjenoj dvorani do posljednjeg mjesta, Beograđani bi trebali dohvatiti euroligašku pobjedu.

Fenerbahçe – Olympiacos, 18.45

(Košarka, Euroliga)

Fenerbahçe je jedna od pet momčadi koje imaju omjer od četiri pobjede i jednog poraza u Euroligi, a samo je madridski Real neporažen do sada. No, turskom velikanu u goste stiže Olympiacos koji je na omjeru od tri pobjede i dva poraza i ovo bi itekako mogla biti tijesna utakmica u kojoj bi jedna lopta mogla odlučiti pobjednika. No, Feneru ipak mala prednost na račun domaćžeg parketa.

Milano – Monaco, 20.30

(Košarka, Euroliga)

U dosadašnjih pet euroligaških utakmica, Milano je zabilježio tek jednu jedinu pobjedu i to protiv Olympiacosa u drugom kolu. Sada je skupocjeni talijanski sastav u nezgodnom ritmu, a dolazi mu sasatv koji je itekako potentan i koja je zabilježio tri pobjede uz dva poraza – Monaco. Međutim, domaći teren mogao bi Talijanima donijeti prevagu pa da konačno prekinu crni niz.

Valencia – Alba, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Valencia je uz Virtus jedno od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, a španjolski sastav trenutno drži sjajno peto mjesto uz samo jedna poraz (i četiri pobjede) i to od Efesa. A sada bi prema svemu sudeći Španjolci trebali i pojačati taj skor, budući da im na noge dolazi pretposljednja berlinska Alba koja je do sada ugrabila tek jednu pobjedu i koja nema previše kvalitete da se suprotstavi kvalitetnijem španjolskom sastavu.

Phoenix Suns - San Antonio Spurs, 03.00

(Košarka, NBA)

Phoenix Sunsi, predvođeni Kevinom Durantom te ozlijeđenima Devinom Bookerom i Breadleyjem Bealom, smatraju se jednim od najvećih favorita NBA lige. No, sezonu su otvorili s učinkom od 2-2, a posljednji poraz, prije dva dana nanio im je upravo San Antonio u Arizoni! Spursi igraju na pogon prvog picka drafta Victora Wembanyame te nakon četiri kola imaju također učinak 2-2. Je li vrijeme za drugu pobjedu Spursa u razmaku od dva dana ili pak za revanš Sunsa?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti