Germania
Germania

Najava dana: Afrički kup nacija, Lige petice, Dinamo i ABA liga

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.01.24. | 07:30

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Obala Bjelokosti – Gvineja Bisau, 21.00

(Nogomet, Afrički kup nacija)

Ndicka, Diomande, Kessie, Bamba, Pepe… Jasno je svima da je Obala Slonovače izraziti favorit. Prije sedam dana su u prijateljskom ogledu bili bolji s 5-1 od Sijere Leone, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje da sličan rezultat ponove i danas. Danas će najviše morati paziti na Mamu Baldea i Franculina, dva napadača Gvineje Bisau, ali ako njih ukrote, onda ne bi trebali imati prevelikih problema kako bi osigurali tri boda na startu Afričkog kupa nacija.

Chelsea – Fulham, 13.30

(Nogomet, Premier liga)

Prije par godina, rekli bismo 'jedinica' i ne bismo previše pažnje davali ovom ogledu. Danas… Iako Chelsea na papiru ima fenomenalne igrače, oni još uvijek ne djeluju kao momčad. Puno je tu pojedinaca koji prvotno gledaju sebe, a Poch je taj koji najviše ispašta. Fulham igra po principu toplo-hladno, a iako su trenutno 13., oni od Chelseaja imaju samo četiri boda manje. Silva je ozbiljan trener, znalac, sigurno je pripremio neku zamku za Plavece…

Newcastle – Man City, 18.30

(Nogomet, Premier liga)

Derbi dana, utakmica dana. Da su svi zdravi. Ali, nisu. Newcastle ima velikih problema s ozljedama te je City ovdje ogroman favorit. A još im se vraća i De Bruyne. Dakle, voda ide na mlin Građana, ali prvo moraju skočiti, a tek onda reći hop. Nadamo se da će Pep dati pokoju minutu (čitaj: da će startati) Gvardiolu i Kovačiću, ali s njim se nikad ne zna… U svakom slučaju, gledat ćemo dobar nogomet, to već sad znamo!

Monaco – Reims, 17.00

(Nogomet, Ligue 1)

Adi Hütter radi dobar posao na klupi monegaškog sastava. Trenutno su treći, s tim da im druga Nice bježi svega dva boda, a vodeći PSG, koji ove sezone nije uvjerljiv, sedam. Poremetila ga je ozljeda Embola, ali nije to tako strašno kad pogledamo rezultate Monaca. Najpoznatiji član Reimsa je njihov trener, mladi Belgijac Will Still (31), a hoće li on spremiti neku Football Manager zamku za Hüttera, vidjet ćemo sutra…

Genoa – Torino, 15.00

(Nogomet, Serie A)

Jurić 'gostuje' u Genoi. Ovo 'gostuje' je pod navodnicima jer je Jurić tamo četiri godine bio kao igrač, a onda je još u nekoliko navrata vodio prvo mladu (Primavera momčad), a onda i prvu momčad. Dakle, ako netko poznaje klub, a i grad, uzduž i popreko, onda je to on! Torino dosta ovisi o Vlašiću, a Niksi je posljednje vrijeme sve bolji. Genou će pak kao kapetan na teren izvesti Miki Badelj, stoga bismo mogli gledati sudar Hrvata u sredini vezne linije. Bit će ovo jedna zanimljiva utakmica, sva tri ishoda su u igri!

Dinamo – Celje, 14.00

(Nogomet, prijateljski susret)

Sergej Jakirović brusi formu zagrebačkog sastava na pripremama u Istri, a jučer je dobio i najnovije pojačanje u vidu japanskog lijevog beka Takuya Ogiware. No teško da će Japanac debitirati već danas protiv Celja, no zato bi s druge strane mogao stajati Luka Menalo koji se pridružio sastavu Damira Krznara. No u ovoj utakmici Modri su osjetni favorit.

Napoli – Salernitana, 15.00

(Nogomet, Serie A)

Napoli niti izbliza ne nudi prošlosezonske šampionske partije i daleko je od vrha Serie A. Novi trener Walter Mazzari je pod paljbom kritika i već mu se trese stolac, a jedino što ga može održati na trenerskoj klupi su pobjede. A Napoli će biti favorit u ovom ogledu protiv Salernitane, sada samo to mora potvrditi i na terenu.

Monza – Inter, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Inter je na vodećem mjestu Serie A, no daleko je od komotnog vodstva, budući da Juventus na drugom mjestu ima tek dva boda manje. Stoga je Nerazzurrima svaki bod od „životne“ važnosti, a na puni plijen računaju i na ovom gostovanju kod Monze. Domaćin je na 11. mjestu Serie A i nema previše manevarskog prostora za uspon ili pad po ljestvici, stoga je jasno kod koga je veći motiv.

Freiburg – Union Berlin, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Nenad Bjelica je pobjedom u posljednjem kolu protiv Kölna dobio malo mira, ali daleko od toga da je Union Berlin miran na bundesligaškoj ljestvici. Ima tri boda više od Mainza koji je u crvenoj zoni, a sada mu slijedi ogled protiv Freiburga koji je na osmom mjestu. Unionu trebaju bodovi, no Freiburg je nešto kvalitetniji, uz činjenicu da igra pred svojim navijačima.

Mornar – Zadar, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Zadar je u posljednjem kolu ABA lige pobijedio na svom parketu Studentski centar i sada je na omjeru od osam pobjeda i sedam poraza te drži sedmo mjesto, pretposljednje koje vodi u doigravanje. Mornar je, pak, uvjerljivo zadnji s jednom jedinom pobjedom iz 15 utakmica pa bi momčad Danijela Jusupa mogla ovjeriti još jednu regionalnu pobjedu.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti