Murray potvrdio jedinicu! Uzeo Masters Đokoviću!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.11.16. | 21:23

Domaći tenisač Andy Murray pobjednik je završnog turnira osmorice najboljih igrača u Londonu.

Andy Murray u velikom je finalu završnog Mastersa u Londonu u dva seta, sa 6:3 i 6:4 za sat i 44 minute igre svladao srbijanskog predstavnika Novaka Đokovića, za potvrdu statusa najboljeg tenisača svijeta.

Murray je na završnicu pred svojim navijačima u Londonu stigao s pozicijom broj jedan, a nakon večerašnjeg velikog finala protiv izravnog konkurenta je potpuno zasluženo zadržao broj jedan i za kraj godine. Ujedno je podigao prvi trofej na ATP Finalsu u karijeri i potvrdio da je u sjajnoj formi i trenutno najbolji tenisač svijeta. Britanac je ubilježio rekordna 24 uzastopna slavlja, a ovo mu je bilo vjerojatno najslađe jer je ulog bio velik.

Ostvario je Murray 11. pobjedu protiv Đokovića u njihovom 35. međusobnom okršaju.

Drugi igrač svijeta nije pružio dobru predstavu te je prvi put u karijeri morao priznati poraz u finalu završnog Mastersa. Ostao je na pet osvojenih naslova.

Večerašnje finale je bilo izjednačeno do osmog gema prvog seta, kada Murray oduzima servis Đokoviću i odlazi na 5:3. Mirno je odservirao za rješavanje prve dionice. U drugoj je odmah na startu još jednom šokirao Novaka, za 2:0. Dvostruki break napravio je u petom gemu, ali odmah u idućem Đoković uzvraća i stiže na 4:2, ali više od toga nije mogao. Murray je zadržao prednost breaka i iskoristio treću meč loptu za veliko slavlje u Londonu.

ATP World Tour Finals, finale:

Murray – Đoković 6:3, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

ATPATP MastersNovak ĐokovićAndy Murray

Ostale Vijesti