Murray nakon osam uzastopnih poraza uspio svladati Đokovića, 18-godišnjakinja osvojila Toronto

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.08.15. | 09:14

Britanski tenisač Andy Murray uspio je prekinuti sjajan niz Novaka Đokovića na Masters turnirima ove sezone.

Murray je prvog igrača svijeta zaustavio u Montrealu u kojem ga je u finalu svladao sa 6:4, 4:6 i 6:3 nakon tri sata igre. Đoković je do sada slavio na svim Mastersima na kojima je nastupio ove sezone, ali u Montrealu je naišao na raspoloženog Britanca.

Murray je prvi set okrenuo u svoju korist breakom pri rezultatu 5:4, nakon što su obojica do tada još po jednom gubila svoje servise. Đoković u četvrtom gemu, a Murray u sedmom, no u desetom je Britanac uspio još jednom oduzeti servis protivniku i riješio je set.

U drugom je Đoković rano breaknuo Murraya i poveo 2:0, ali je potom i sam kiksao na svom servisu u šestom gemu, ali niti Murray nije bio siguran na svom servisu pa je Đoković uzeo novi break i poveo 4:3 i na koncu mirno priveo set kraju.

U trećoj dionici igre Murray je u drugom gemu breaknuo Đokovića, pobjegao na 3:0 i prednost je zadržao do kraja. Mogao je i ranije još u osmom gemu zaključiti posao, ali nije iskoristio tri meč lopte. Potom je servirao, i Đoković je ima dvije break-lopte i vodstvo 40:15, no Murray se vratio i iskoristio šestu meč loptu za veliku pobjedu.

Ovo je bio njihov već 28. susret na ATP Touru i nakon osam uzastopnih poraza, Murray je uspio uzvratiti Đokoviću, koji tako u Montrealu nije uspio osvojiti jubilarnu 25. titulu na turnirima iz Masters serije. Ujedno mu je ovo bio prvi poraz nakon serije od 11 uzastopnih slavlja od finala Roland Garrosa u koje je izgubio od Wawrinke.

Dodajmo da je u finalu tenisačica u Torontu senzacionalno slavila 18-godišnja Švicarka Belinda Benčić, koja je u polufinalu podsjetimo, izbacila prvu tenisačicu svijeta Amerikanku Serenu Williams. Njoj je zbog zdravstvenih poteškoća pri rezultatu 7:6(5), 6:7(4) i 3:0 finale predala Rumunjka Simona Halep nakon dva i pol sata igre.

ATP Montreal, finale:

Đoković - Murray 4:6, 6:4, 3:6

WTA Toronto, finale:

Benčić - Halep 7:6(5), 6:7(4), 3:0 predaja

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Simona HalepBelinda BenčićWTA TorontoATP MontrealTenisWTAATPNovak ĐokovićAndy Murray

Ostale Vijesti