Momčad vrijedna 101,5 milijuna eura za tri tjedna može otići besplatno

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.06.17. | 09:04

Bliži se početak ljetnog prijelaznog roka, a igrači kojima istječu ugovori mogu bez odštete promijeniti sredinu. Za ovu jedanaestoricu, ukupno vrijednu preko 100 milijuna eura, potrebno je imati samo bankovnu garanciju za njihove plaće.

Ibra je potpisao na godinu dana uz opciju produljenja na još godinu, ali Jose Mourinho nije aktivirao tu klauzulu do teške ozlijede koljena i čini se kako švedski internacionalac neće produljiti s crvenim vragovima. Mou i društvo imaju još 20-ak dana za odluku, a Ibrahimović već sad može pregovarati sa svim zainteresiranima.

Bivši igrač Juventusa, Intera, Milana, Barce i PSG-a nije jedini koji uskoro neće imati posao, na burzi će, ne potpišu li u iduća tri tjedna nove ugovore, biti nekoliko slavnih imena. Momčad od igrača kojima uskoro istječe ugovor bila bi sila s kojom bi se računalo u nekoliko europskih liga, a moguće ju je dobiti potpuno besplatno, odnosno bez odštete, sve što trebate imati jest bankovnu garanciju za njihove plaće.

Legendarni Iker Casillas uskoro će biti bez ugovora, iako je već u godinama, na primjeru Gigija Buffona da se iščitati kako su golmani kao vino – što su stariji, to su bolji. Sveti Iker bit će jedan od kapitalaca u ljetnom prijelaznom roku, ako ne produlji s Portom.

Na bekovima su Bacary Sagna i Gael Clichy, a u veznoj liniji Jesus Navas, uskoro i službeno bivši igrači Manchester Cityja. Njihov odlazak klub je već službeno najavio, a sva trojica žrtve su Guardiolinih čistki u svlačionici. Katalonac im je dao slobodne ruke jer želi sastaviti momčad po vlastitom ukusu, a spomenuti trojac očigledno ne ulazi u njegove planove.

Najvrjedniji stoperi kojima krajem lipnja istječe ugovor su Jevhen Hačeridi iz Dinamo Kijeva, suigrač našeg Domagoja Vide prema Transfermarktu vrijedi 7,5 milijuna eura, ali svi zainteresirani mogu ga dobiti bez odštete. U paru s njim je Southamptonov Maritn Caceres, iskusni Urugvajac igrao je za Juventus i za reprezentaciju na nekoliko velikih natjecanja. Može igrati i na bekovskoj poziciji ako to bude potrebno i tek mu je 30 godina, odnosno ulazi u najbolje stoperske godine.

U veznoj liniji, uz spomenutog Navasa, još su Liverpoolova legenda Lucas Leiva, koji je odlučio napustiti klub nakon gotovo desetljeća u svlačionici Redsa. Tek mu je 30 godina i vrijedi oko osam milijuna eura i još ima dinamita u nogama. Ofenzivnu varijantu može pokriti Valentin Eysseric, veznjak hita francuske lige Nice, kojemu je tek 25 godina, a tržišna vrijednost procijenjena mu je na sedam milijuna eura. Dosta mu je Francuske i želio bi se okušati u nekoj jačoj ligi. Po lijevoj strani naše „besplatne“ momčadi ordinira Kamerunac Maxim Choupo-Moting, koji je hrvatskoj javnosti poznatiji sa SP-a u Brazilu na kojem je igrao protiv Vatrenih.

Dvojica najvećih kapitalaca su napadu, jedan je već spomenuti Zlatan Ibrahimović, čiju smo vam situaciju ispričali, a drugi je njegov nekadašnji štićenik iz Intera, ludi Mario Balotelli kojemu istječe ugovor s Nicom. Klub s Azurne obale izborio je nastup u Ligi prvaka i može priuštiti njegov ugovor, ali Talijan će morati malo smanjiti zahtjeve jer mu sigurno ne mogu platiti ono što je zarađivao u Liverpoolu, Milanu i Manchester Cityu.

Ukupna tržišna vrijednost ove jedanaestorke je 101,5 milijuna eura, ali trenutačno za njih ne treba platiti nikakvu odštetu. Vlasnici nogometnih klubova, požurite, još malo pa nestalo…

11 besplatnih i njihove tržišne vrijednosti:

Casillas (3 mil.) – Sagna (5 mil), Hačeridi (7,5 mil), Caceres (4 mil.), Clichy (8,5 mil) – Navas (15 mil.), Eysseric (7 mil.), Leiva (8 mil.), Choupo Moting (8 mil.) – Ibrahimović (12 mil.), Balotelli (15. mil)

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Iker CasillasMario Balotelliprijelazni rokZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti