Martić nije uspjela – u sjajnom meču ispala u četvrtfinalu Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.06.19. | 21:22

Poraz hrvatske tenisačice.

Jedina preostala predstavnica u drugom Grand Slamu sezone, ispala je u četvrtfinalu. Na zemljanoj podlozi Roland Garrosa bolja od nje bila je 19-godišnja Marketa Vondroušova rezultatom 7-6, 7-5 nakon točno dva sata igre.

Dojam je da je hrvatska tenisačica prvenstveno igrala protiv sebe, naročito u drugom setu, dok smo u prvom gledali izrazito izjednačen dvoboj sa nekoliko sjajnih poteza. Najviše su se obje tenisačice koncentrirale na diktiranje tempa na vlastitim servisima putem drop shotova i backhand-slice igre, a Čehinja je bila izrazito uspješna u tome.

> U djetinjstvu ostala bez oca pa postala simbol teškog, ali isplativog rada: Još nismo svjesni uspjeha

Prva je do breaka stigla 38. igračica svijeta kod rezultata 2-2, da bi 28-godišnja Splićanka ekspresno vratila servis zaostatka u sljedećem gemu. Obje su držale svoje servise do samog kraja seta, a Petra je propustila tri set lopte na servis protivnice kod rezultata 6-5.

Tie-break je furioznom partijom, potpomognutom s par nerezonskih udaraca Martić, otišao u konačnici na stranu Vondroušove koja se u drugom setu potpuno razmahala.

 

 

Martić je morala hvatati zaostatak, odlučila se za brže riješavanje poena, što je rezultiralo puno većim brojem grešaka, a u konačnici mlada nada češkog tenisa 'pustila je ruku' i odličnim lobovima, drop shotovima i volejima, utabanala put prema polufinalu.

Nakon što je Martić izgubila servis kod 2-0, uspjela ga je nedugo zatim vratiti, da bi već u sljedećem kapitulirala te je Vondroušova došla na korak do pobjede. Imala je i meč loptu na Petrin servis kod 5-2, ali hrvatska predstavnica uspjela se zadržati u meču, a potom i fantastičnom igrom doći i do breaka, nakon četiri break-prilike.

Fantastičnu mentalnu snagu pokazala je Petra, ali forsiranje slice udaraca i izlazaka na mreži prije nego se u potpunosti izradio poena, u konačnici je platio danak. Vondroušova se izmigoljila pri rezultatu 5-5, uzela je svoj servis-gem da bi Petra potom uspjela obraniti jednu meč loptu Čehinje, ali nakon loše odigranog smasha, nije smogla snage uzeti gem. Ponovno je drop shotom 'počastila' Čehinju i prepustila joj meč.

Ipak, Petra je odigrala odličan turnir i ovo joj može biti samo poticaj za daljnji napredak u karijeri jer je upravo ušla u svoje najzrelije igračke godine.

U polufinalu, Marketa Vondroušova će igrati protiv Johanne Konte, koja je u 4. kolu izbacila Donnu Vekić.

 

 

 

 

 

U muškoj konkurenciji, veliki Roger Federer je izborio polufinalni dvoboj protiv Rafaela Nadala nakon što je pobijedio Stana Wawrinku u  pravom klasiku sa 3-1 u setovima. Španjolac je pregazio Keija Nishikorija sa po 6-1, 6-1 i 6-3.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Roland GarrosMarketa VondroušovaPetra Martić

Ostale Vijesti