Lige miruju, a svi žele biti menadžeri: Oboren rekord legendarnog Football Managera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 16:31

Svi mi imamo barem jednog prijatelja koji je ovisan o ovoj igrici

U svojim počecima, današnji Football Manager zvao se Championship Manager, a ista ta igrica razlog je zašto mnogi vaši prijatelji, za koje se ne možete načuditi kako takve podatke znaju, imaju u malom prstu klubove kao što su ASEC Mimosas iz Obale Slonovače, Saprissa iz Kostarike, Ajax CT iz JAR-a, Universidad Católica iz Čilea ili pak Central Coast Mariners iz Australije.

Iako smo jučer pisali o najvećem bjeloruskom nogometašu svih vremena Alexu Hlebu, zaljubljenici u FM (odnosno CM) s tom se konstatacijom neće složiti budući da posebno mjesto u njihovom srcu ima Maxim Tsigalko.

Iako bi kada netko kaže Madeira svi prvo trebali pomisliti na Cristiana Ronalda, ima onih koji se sjete To Madeire, ploda mašte jednog od radnika na CM-u koji je „izmislio“ igrača, stavio ga u, prema mnogima najbolji ikada, CM 01/02, a taj isti igrač kasnije postane najbolji na cijeloj igrici.

Primjera je milijun, igrica je to za koju kad jednom zagrizete teško više ikada prestajete.

No, da ne biste mislili da ste u toj priči sami, puno je poznatih igrača koji baš poput vas, obožavaju ovu PC igru kao što su Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Paul Pogba, Paulo Dybala i mnogi drugi.

Možda su baš oni, ili barem netko od njih, bili dio povijesnog dana za Football Manager, a on se dogodio jučer. Naime, u jednom je trenutku Football Manager istovremeno igralo 90,000 ljudi, što je uistinu nevjerojatan podatak budući da velika većina tu igricu igra u „offline mode“ što bi značilo da se njihovo spajanje na server gdje se podaci očitavaju ne registrira.

Miles Jacobson, tvorac ove PC simulacije za koju je čak i veliki Arsene Wenger izjavio kako ju povremeno koristi jer je fantastična baza podataka, jučer je prethodno napisane brojke podijelio na svojem twitter profilu.

 

 

Sada je cilj stići do 100 000 ljudi, a mi vjerujemo da znate barem jednog od svojih prijatelja koji je zaslužan zašto je ova brojka ovako velika...

(foto: screnshoot)


Tagovi

Iz drugog kutaFootball Manager

Ostale Vijesti