Kanada s pet komada Švicarcima potvrdila glavnu kandidaturu za zlato, Česi teško protiv Koreje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.02.18. | 15:41

Bez iznenađenja drugog dana hokejaškog turnira.

Kanađani su već do osme minute protiv Švicaraca imali vodstvo od 2:0 pogocima Bourquea i Noreaua. Potvrda je stigla početkom druge trećine kada je Bourque zabio svoj drugi gol, a Noreau je asistirao Wolskom za 4:0. Tu je bio kraj, nakon 25 minuta Švicarci su mijenjali golmana, izašao je Genoni, a ušao iskusni bivši NHL-ovca Jonas Hiller koji je do kraja primio još samo jedan gol.

Do kraja susreta Wolski je zabio još jedan pogodak, dok je Moser u situaciji s igračem više postigao utješni pogodak za Švicarsku koja je tako teškim porazom startala u turnir. Što se tiče udaraca bilo je izjednačeno, ali upitnika oko pobjednika nije bilo gotovo ni u jednom trenutku. Kanada je kaznila Švicarsku u dvije od tri situacije s igračem više i to je bila jedna od presudnih stvari u ovoj utakmici. Nakon pet komada u prvoj utakmici Kanada je potvrdila kandidaturu za zlato.

U drugom susretu Češka je teže od očekivanog dobila Južnu Koreju koja ima sedam naturaliziranih igrača u svojim redovima, ali unatoč početnom vodstvu nisu stigli do bodova. Upravo je njihova američka veza namjestila prvi gol koje je zabio Min-Ho Cho, a asistirali su mu Radunske i Swift. Tim su pogotkom poveli, ali to je bilo sve od njih.

Već deset minuta kasnije Češka je vodila. Prvo je Kovar iskoristi prvu priliku s igračem više, a onda je pet minuta kasnije Repik koji je asistirao za prvi gol i sam pogodio i to u situaciji s igračem manje na ledu. To se pokazao kao ključni trenutak utakmice jer rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Češka je mogla i morala pobijediti s više razlike jer je imala čak 40 udaraca, dok su Korejci ostali na 18. Ipak, Česi su bez problema priveli utakmicu kraju i očekivano upisali bodove u prvoj utakmici na turniru. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Zimske olimpijske igre 2018.

Ostale Vijesti