Junak i povratnik: Grci su puno prljaviji u reprezentaciji, nego kad igraju za klubove

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.11.17. | 19:04

Dva hrvatska napadača koji kruh zarađuju u Bundesligi dobro poznaju grčke stopere.

Važnost utakmice dodatno je naglasilo i pristustvo HNS-ovog predsjednika Davora Šukera koji je pogledao trening u društvu Dinamovih mlađih uzrasta.

Pred novinarima su se pojavili povratnik u reprezentaciju, Ante Rebić, te junak prošle utakmice Andrej Kramarić. Napadač Hoffenheima s dva gola Ukrajini omogućio je kockastima nastup u dodatnim kvalifikacijama pa je samo prikladno bilo prepustiti njemu najavu ovog susreta.

 „Neću sebe stavljati u prvi plan, nije važan pojedinac, ali nadam se kako mogu pružiti partiju kao u Kijevu. Nadam se da možemo sve završiti u prvoj utakmici kao što je to bio slučaj protiv Turske, da nam u uzvratu bude lakše, ali svjesni smo da neće biti lako,“ rekao je Andrej Kramarić.

„Drago mi je da će stadion biti dobro popunjen. Puno nam znače slike koje vidimo ispred Maksimira, redovi za karte... Nadamo se kako će teren biti dobar. Naravno da neće biti lako.“

„Moramo biti strpljivi jer nije lako igrati protiv reprezentacija koje se brane. Atmosfera u momčadi je stvarno odlična i jedva čekamo da utakmica počne."

Ante Rebić odličnom formom u Eintrachtu vratio se u reprezentativni kadar, već je dvije godine jedan od najbolje ocijenjenih klupskih igrača, a Dalić je to primijetio i vratio ga pod nacionalni stijeg.

„Vratio sam se u reprezentaciju nakon dvije i pol godine, nije me bilo od Italije. Izbornik Dalić pratio je moje igre i rekao da računa na mene. Osjećam se dobro. Posljednjih godinu i pol igram u kontinuitetu. Sigurno da protiv Grčke neće biti lako.“

Rebić je nakon SP-a u Brazilu imao problema s neigranjem u klubu, ali sve je riješio njegov mentor Niko Kovač, koji ga je najprije forsirao u reprezentaciji, a potom ga je doveo k sebi u Eintracht Frankfurt.

 „Niko mi vjeruje i putevi nam se očito stalno susreću, ali koliko me cijeni, toliko me stalno kritizira po medijima, no navikao sam već na to,“ nasmijao se Rebić.

 „Od grčkih igrača poznajem samo dva braniča koja igraju u Bundesligi. Sokratis iz Borussije je jedan od najneugodnijih stopera protiv kojih sam igrao. Oni su u reprezentaciji puno 'prljaviji' nego kad igraju za klub, igraju puno prgavije.“

Zbog pojačanog interesa navijača za dvoboj s Grcima u prodaju puštene ulaznice za tribine Sjever gore i Zapad gore, a prema najnoijim dosad je prodano preko 23 tisuće ulaznica.

(foto: Pixsell)


Tagovi

kvalifikacije za SP u RusijiHrvatska nogometna reprezentacijaAndrej KramarićAnte Rebić

Ostale Vijesti