Još jedna luda završnica prvenstva! Četiri momčadi u borbi za naslov, u zadnjem kolu igraju međusobno

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.16. | 12:42

Prije tri dana smo ispratili neizvjesnu završnicu finskog prvenstva, a sada nam je pažnju zaokupilo ono u Estoniji.

Dramatično je bilo u Finskoj gdje je Mariehamm po prvi put došao do naslova prvaka u svojoj povijesti, a ništa manje dramatično neće biti u Estoniji gdje je uoči posljednja dva kola situacija potpuno kaotična. Naime, za naslov prvaka borit će se čak četiri momčadi, a i ovdje bi naslov mogao pokupiti autsajder.

Dva kola prije kraja Meistriliige četiri su kluba ostala u borbi za naslov – na prvom mjestu se nalazi Infonet, klub koji je tek 2013. prvi put ušao u prvu estonsku ligu. Oni imaju 74 boda, dva više od svojih pratitelja. A njih je čak tri.

Dva najtrofejnija kluba, Flora s 10 naslova i Levadia s 9, prikupila su 72 boda, isto kao i Nomme Kalju, klub koji je jedini naslov osvojio 2012. godine. U posljednja dva kola sve će se riješiti, a bit će posebno zanimljivo u posljednjem kolu kada se međusobno susreću sve četiri momčadi – Infonet odlazi na gostovanje kod Kaljue, a Flora gostuje kod Levadie. Te utakmice su na rasporedu 5. studenog u 12:05.

No, prije toga vodeća četvorka 'mora' upisati nova tri boda. Infonet prvi izlazi na teren i to preksutra kada na svojem terenu igra protiv Paide, 5. momčadi na tablici. Domaćin je i Flora koja čeka šestoplasirani Sillamae dok Levadia i Kalju igraju u gostima – Levadia kod utopljenika Rakvere, a Kalju kod Tammeke, 7. momčadi estonske lige.

Kako su sva ostala pitanja odlučena – Rakvere ispada iz lige, Parnu odlazi u kvalifikacije za ostanak, a u Europu ne može nitko osim četiri prvoplasirane momčadi, tako je jasno kako će se sve odlučivati u posljednjem kolu. Trebat će naći neke streamove za prijenose utakmica…

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

InfonetFloraLevaidaNomme Kalju

Ostale Vijesti